Avrupa'nın Az Bilinenleri

Birçoğumuzun hayallerini süsleyen Avrupa rüyası turistik seyahatten öte yerleşmeyi de içeriyor olabilir. Fakat bunları bilmeden Avrupa’ya gittim demeyin. 

Kolay bir şeyden başlayalım. Muhtemelen bildiğiniz üzere Avrupa diye bir kıta yok!! Coğrafi olarak Avrasya kıtasının batı bölümünü oluşturan Avrupa, Ural Dağları ve Boğazlar ile sınırlandırılmıştır. 

Avrupa

Yapay kıtamızın sınırı bu denli doğuda belirlendiğinden Avrupa’nın % 40’ını Rusya oluşturuyor. 

Rusya

Dönerin anavatanı olan ülkemizi bir kültür elçisi hassasiyetiyle temsil eden gurbetçilerimiz sayesinde Berlin’deki döner restoranları İstanbul’dakilerini geçmiş. 

Döner

Barcelona’nın sembol yapısı Sagrada Familia’nın yapımı Mısır Piramitleri’nden daha uzun sürdü ve halen de sürmekte.

Sagrada Familia

 

Dünyanın en eski, en seçkin ve en zengin müzelerinden biri olan British Museum, yılda 7 milyona yakın ziyaretçi ağırlıyor. Bu denli saygıdeğer bir müzede sergilenen eserler ise toplam koleksiyonun sadece % 1’i.

British Museum

İskoçya’da efsanelere konu olan Loch Ness Gölü Canavarı gerçek midir bilinmez ama bu sayede turistik faaliyetlerden yıllık 7 Milyon € kazandıkları bir gerçek.

Loch Ness

Avrupa’daki en uzun yer ismi; Galce yazılmış olan Lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Fransız mutfağıyla özdeşleşen kruvasan, aslında Avusturya orjinli bir yiyecek, atası ise kifli.

Kruvasan

İzlanda, serin iklimi ve coğrafi konumu dolayısıyla sivrisineklerin hiçbir zaman bulunmadığı bir ülke. Sıcaklardan bunalanlar için de bir cennet ayrıca. 

Sivrisinek

Avrupa’daki en eski ülke adı; Bulgaristan. Kavimler göçünün devam edip günümüz Avrupa halklarının yeri yurdu belli değilken 681 yılından beri Bulgarlar, Bulgaristan adı altında yaşıyor.

Bulgaristan

 

Emre Doğandor

Yazar Hakkında

Emre Doğandor

[1994-Bolu] Bir gezgin olarak doğmadım belki ama bir gezgin olarak ölmek, torunlarıma anılarımı anlatmak için yaşıyor ve geziyorum.