Edinburgh Kalesi – İskoçya ( 35.737 m² )

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta bulunan kale, volkanik bir kayanın üzerine kurulmuş. St. Margaret’s Şapeli ayakta kalan en eski yapılardan biri. Kaledeki bazı yapıların tarihi 16.yüzyıla kadar gidiyor. Kalenin ismi Din Eidyn’den gelmektedir ve Eidyn’nin Kalesi anlamındadır.
Halep Kalesi– Suriye ( 39.804 m² )
Dünya’nın en eski kalelerinden biri. Haçlı seferlerine kadar geriye giden bir tarihi var. Tarihteki birçok medeniyet tarafından ele geçirilmiş olan kalenin şu an geriye kalan yapıları Bizanslılar tarafından inşa edilmiş.
Himeji Kalesi – Japonya ( 41.468 m² )

Japonya’nın Himeji şehrindeki kale, birçok savaşı ve yıkımı atlatarak bugüne gelmiştir. 83 odalı kalenin her yerinde savunma yapıları mevcuttur. Feodal döneme kadar uzanan kale, 14.yüzyılda yapılmış ve 16.yüzyılda günümüzdeki halini almıştır.
Buda Kalesi – Macaristan ( 44.674 m² )

13.yüzyılda, Moğol istilalarına karşı inşa edilen kale, birçok savaş ve yıkım atlatmış. 1265 yılında yapılan bir restorasyon ile büyük oranda onarılan kale, şu an çeşitli müzelere ve ulusal galeriye ev sahipliği yapıyor.
Spis Kalesi – Slovakya ( 49.485 m² )
Slovakya ve Avrupa’nın en eski kalelerinden biri olan Splis Kalesi, 12. yüzyılda yapılmış. Depremlerle ve 1780’de çıkan büyük yangından sonra tamamen harabeye dönüşen kale, şu an Unesco Dünya Mirası listesinde.
Hohensalzburg Kalesi – Avusturya ( 54.523 m² )

Salzburg’ta yer alan kale, Avrupa’nın en iyi durumdaki Ortaçağ kalelerinden biri. 1077 yılında yapımına başlanan kale, tarih boyunca işgal edilememiştir. Kale içerisinde şu an bir müze bulunmaktadır.
Windsor Kalesi – İngiltere ( 54.835 m² )
1070 yılında yapımına başlanan kale, şu an içinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kalesi. Kraliçe 2. Elizabeth’in haftasonlarını geçirdiği kale aynı zamanda kral mezarlarına da ev sahipliği yapıyor.
Prag Kalesi – Çek Cumhuriyeti ( 66.761 m² )

9.yüzyılda inşa edilen kale, dünyanın en büyük kale kompleksi. Tarih boyunca krallara ev sahipliği yapan kale, günümüzde Çek Cumhuriyeti’nin başbakanlık binası olarak kullanılıyor.
Mehrangarh Hisarı – Hindistan ( 81.227 m² )
122 metrelik bir tepenin üstüne inşa edilen kale, 36 metre yüksekliğinde ve 21 metre genişliğindedir. 1459 yılında yapılan kalenin bugüne ulaşan kısımlarının tarihi 17. yüzyıla dayanmaktadır.
Marlbork Kalesi – Polonya ( 143.591 m² )

Dünyanın en geniş alana sahip kalesidir. Töton Şovalyeleri tarafından 13.yüzyılda yapılan kale, 1466 yılında Polonyo Kraliyet ailesine ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Günümüzde UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.