Cezayir Hakkında Bilinmesi Gerekenler

tablet1.jpg

İsmini ülkesinden alan Cezayir şehri aynı zamanda Cezayir’in başkenti ve ülkenin en büyük şehridir. Beyaz şehir olarak da bilinen Cezayir şehri, Akdeniz’in kıyısında bulunan bir ülkedir. Tunus ve Fas’ın arasında, kuzeyinde Akdeniz iklimi, Güneyinde ise çöl iklimi hâkim olan şehir Akdeniz’in kıyısına kurulu bir liman kentidir. Şehrin hemen her yerinden bir tarih sahnesi ortaya çıkmaktadır. Cezayir yıllar içinde pek çok kez farklı yönetimlerin himayesinde kalmıştır. Şehir Fenikeliler tarafından kurulmuş daha sonra Roma İmparatorluğu tarafından işgal edilmiş ve 1518 yılında Osmanlı’nın hâkimiyeti altına girmiştir. Bu yıllarda Cezayir topraklarında Müslüman kültürü ve inançları doğrultusunda ülke gelişmiş ve daha sonra 1830 yılında Fransızlar tarafından işgal edilmiştir.

Uzun yıllar Fransız hâkimiyeti altında olan şehir 1954-1962 yılları arasında kurtuluş mücadelesi vermiş ve 1962 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu mücadelelerin yaşandığı yılarda şehirde bulunan birçok yapı işlevini değiştirmiştir. Bunun bir örneği ise Ketchaoua Camii’dir. Osmanlı döneminde camii olan bu yapı Fransız işgalinde Aziz Philippe Katedrali’ne dönüştürülmüştür. Yıllarca farklı kültürlerin himayesine giren şehir kendine has bir yaşam biçimi oluşturmaya başlamıştır. Bu izleri şehrin sokaklarında, binalarında ve yemeklerinde oldukça sık görebilmekteyiz. Bundan dolayıdır ki şehir içinde hem Osmanlı hem de Fransız kültürü hâkidir. Daracık sokaklarında Fransız mimarisini yansıtan evler şehre bambaşka bir hava katmaktadır. Batı ve doğu kültürlerin birleşimini yansıtan şehir, farklılığını gözler önüne sermektedir. İçinde pek çok kültürü barındırarak bunu yemeklerine, mimarisine ve kültürüne de yansıtmaktadır.

Cezayir şehrine beyaz şehir denmesinin sebebi ise şehirdeki çoğu binanın beyaz renge boyanmasıdır. Bembeyaz binaları, dar sokakları, eşsiz konumu ve Fransız mimarisinin izlerinin sıkça görüldüğü Cezayir şehri her sene binlerce turisti kendine hayran bırakmaktadır. Cezayir şehrinde resmi dil Arapça olmasına rağmen halkın çoğunluğu Fransızca konuşmaktadır. Gazeteler ve dergiler Fransızca basılmakta, sokaktaki çoğu tabela ve lokanta isimleri Fransızca yazılmaktadır. Şehir içinde bazı sokaklara Türkçe isimler de verilmiştir. Bunlardan bazılarına örnek olarak Dely Brahım (Deli İbrahim) ve Bır Mourad Raıs (Bir Murat Reis) gösterilebilir. Bunun yanında yemek ve tatlı isimlerinin bazıları Türkçe olarak kullanılmaktadır. Fakat buna rağmen Cezayir şehrini keşfe çıkacak turistler için Fransızca veya Arapça bilmeleri şehir içinde iletişim açısından büyük avantaj sağlayacaktır. Her ne kadar Türkçe sokak veya yemek isimleri olsa da şehir içinde Türkçe konuşan kişi sayısı yok denecek kadar azdır.

Devamını Oku

Cezayir Şehri ile İlgili

Cezayir Nerededir?

Kuzey Afrika’da yer alan ve Arap ülkelerinden biri olan Cezayir aynı zamanda Cezayir’in başkenti olarak da adlandırılmaktadır. Libya, Tunus, Fas ve Batı Sahra ile komşu konumundadır. Cezayir Şehri ülkenin kuzeyinde Akdeniz kıyısında yer almaktadır.

Cezayir’e Nasıl Gidilir?

Aeroport_Houari_Boumediene_IMG_1374.JPG

Türkiye’den Cezayir şehrine kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Türkiye’den yapılan çeşitli havayolları seçimleri ile direkt olarak şehre ulaşım sadece Atatürk Havalimanı’ndan sağlanabilmektedir. Türkiye’nin diğer şehirlerinden aktarmalı olarak şehre ulaşabilirsiniz. Uçuşlar yaklaşık 4 saat sürmektedir. Cezayir şehrinin ana havaalanının adı Huari Bumedyen Havaalanı’dır.

Cezayir’e Ne Zaman Gidilir?

alger-2471634_960_720.jpg

Tipik bir Akdeniz iklimine sahip olan Cezayir şehrine gidecek olan turistlerin tercih etmeleri gereken en ideal zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Kıyı kesiminde yer almakta olan şehir yaz aylarında sıcak ve kuraktır. Kış ayları ise yağışlı geçmektedir. Ekim ve nisan ayları arasında yoğun yağışların görüldüğü şehri ziyaret etmek için yaz ayları ve ilkbahar ayları ideal zamanlar olacaktır. Bu dönemde sıcaklıklar 22 ile 25 derece arasında değişmektedir. İnanılmaz tarihi ve doğal güzelliği ile şehri çok sıcak veya soğuk olmayan bu aylarda gönül rahatlığıyla keşfedebilirsiniz. Denizel iklime sahip olduğu için bunaltıcı havalara rastlanmamaktadır.

Cezayir Şehri’nde Nerede Kalınır?

Akdeniz’in kıyısında yer alan Cezayir Şehri tarih boyunca pek çok medeniyet ve hükümdarlık tarafından ilgi görmüş bir liman kenti olarak bugün de turistik bir değere sahip bulunuyor. Şehirdeki hem Avrupa hem de Arap kültürünü birlikte yaşatan değişik atmosfer ilk andan itibaren dikkat çekiyor. Taş sokaklarda gezerken Arap ezgileri yükselen dükkânlar arasında Fransızca konuşarak gülüp oynayan mahalle çocuklarına rastlamak oldukça ilgi çekici oluyor. Beyazlar içindeki şehrin en çok ziyaretçi alan noktalarından biri olan Botanik Parkı gerçekten görülesi bir güzelliğe sahip. 30 hektarlık arazide bulunan park, dünyanın en büyük koleksiyonları arasında yer alıyor. 

İpucu: Otellerde seyahatinizden iki veya üç ay öncesinde rezervasyon yaparsanız çok daha uygun fiyatlara yer bulabilirsiniz. Ayrıca Cezayir Şehri otel fırsatlarını buradan görebilirsiniz.

Devamını Oku

Cezayir Şehri Otelleri

Akdeniz’in güzel ülkesi Cezayir’in, ülke adıyla aynı ismi taşıyan başkenti Cezayir şehri Akdeniz kıyısında yer alıyor. Ülkenin kuzey kısmında yer alan ve Akdeniz kıyısınca uzanan başkent, türlü kültürün ve yüzyılların izini taşıyan eşsiz bir tecrübe olarak büyük talep görüyor.

Hem Osmanlı hem de Fransız iktidarları tarafından hükmedilmiş olan Cezayir topraklarında çok dil, çok din ve çok renkli bir geçmiş yatıyor. Gerek mimarisinde gerek sanat ve kültüründe hepsinin imzası olan bu kültürler; Cezayir şehrinde güzel bir sentez ile birleşiyor. Resmi dili Arapça olan ülkenin neredeyse bütün nüfusu Fransızca da iletişim kurabiliyor. Yüzlerce kişinin yararlandığı ve en uygun alternatifleri sunan Cezayir Şehri otelleri rehberimizin devamını okumak için tıklayın.

Devamını Oku

Cezayir Gezilecek Yerler

Sahip olduğu farklı kültürlerle yıllarca yoğurularak günümüze kadar canlılığını korumuş olan Cezayir şehri yemekleri, pazarları, tarihi geçmişi ve Akdeniz’e kıyısıyla dünyadan pek çok turistin ilgisini çekmektedir. Her sene binlerce turiste hizmet vermektedir. Doğal yaşamı, çeşitli kültürlerin etkisiyle harmanlanmış lezzetleri ve hizmetiyle ziyaretçilerini oldukça memnun etmektedir. Ayrıca kıyı kesimindeki otellerde konaklayarak şehrin pek çok yerine otobüs, tramvay ve taksiyle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Hem gezip hem de şehir hakkında tarihiyle ilgili pek çok şey öğrenebilir ve ucuz fiyatlara hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Gezerken öğrenip öğrendikçe de hayra kalacağınız bu şehri yaklaşık 3 gün içinde kolaylıkla gezebilmektedir.

Cezayir Gezilecek Yerler

Şehir başınızı çevirip baktığınız her açıdan sizi kendine hayran bırakmaktadır. Yemyeşil doğası, ağaçları ve bitki örtüsüyle görenleri büyüleyen Jardin d’Essai du Hamma her sene binlerce turiste kaplarını sonuna kadar açmaktadır. Şehrin en görkemli yapılarından biri olan Martyr’s Memorial Algiers, kayalıklar üstünde bulunan Notre-Dame d’Afrique Kilisesi, Bardo National Museum, şehrin eski yerleşim yeri olan Kasbah (Casbah) Bölgesi, Palais de Rais, Bastion 23, National Museum of Fine Arts of Algiers, ormanın kalbinde bulunan Villa Abd-el-tif, şehrin ana alışveriş merkezi olan Diouche Mouraf Street, Osmanlı döneminde cami olan fakat 1845 yılında Fransız sömürgesinde katedrale çevrilen Ketchaoua Camii şehre gidip de görülecek en ideal yerlerdir.

Adını andığımız bu yerlerle ilgili detaylı bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Cezayir İçi Ulaşım

Alger.jpg

Cezayir şehir içi ulaşım çok gelişmemesine rağmen ulaşımınızı temiz ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Şehir içi ulaşımda metro, tramvay, otobüs ve taksi tercih edilebilmektedir. Cezayir metro hattı 2011 gibi yakın bir tarihte açılmıştır. Şehirde bulunan Line 1 hattını kullanarak şehrin merkezî noktalarına ulaşabilirsiniz. Tek kullanımlık metro bileti 50 Cezayir dinarı ve 10 kullanımlık metro bileti ise 400 Cezayir dinarı’dır. Tramvay hattını tercih edecek turistlerimiz ise 29 istasyona sahip bu hat ile şehir merkezine uzak olan bölgelere bile rahatlıkla ulaşım sağlayabilmektedir. Tramvay hattı Ruiseau – Dergana Center arasında, 05.30 ile 23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bilet ücretleri ise tek kullanımlık 40 dinar, 10 kullanımlık 320 dinar ve 5 gün geçerli olacak şekilde 330 dinar’dır. Cezayir şehrinin hem merkezine hem de merkeze uzak bölgelere ulaşım sağlamak isteyen turistler otobüs hattını kullanabilirler. Tek yön otobüs bileti 20 dinar’dır. Taksi ile ulaşım ise diğer pek çok şehir fiyatlarına göre daha ucuzdur, kilometre başına 25 dinar olarak hesaplanmaktadır. Cezayir Huari Bumedyen Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım taksiler ve otobüsler ile sağlanmaktadır. Havaalanı terminal çıkışında bekleyen taksiler ile şehir merkezine 30 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz fakat çoğu taksici taksimetreyi açmadığından daha pahalı fiyatlarla şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Taksiye binmeden önce taksimetrenin açık olduğunu kontrol etmenizde yarar var. Taksi ile şehir merkezine yaklaşık 600 dinar tutması gerekmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlamak isteyen turistler için ise 30 dakikada bir kalkan otobüsler ile kişi başı 20 dinar’a şehir merkezine ulaşım sağlanabilmektedir.

Cezayir Mutfağı

couscous-1503949_960_720.jpg

Bulunduğu coğrafik konumdan dolayı Cezayir mutfağı birçok kültürün etkisinde kalarak yemeklerindeki lezzeti zenginleştirmiştir. Akdeniz ve Afrika kültürlerini içinde barındıran bir ülke olduğundan Türk, Afrika ve Akdeniz lezzetlerini de bünyesinde barındırmaktadır. Türk ve Cezayir mutfaklarında pek çok benzer yemeğe rastlamanız mümkündür. Baharatları ve tatlıları Türk yemekleri ile oldukça benzerlik göstermektedir. Cezayir mutfağında en çok kullanılan yiyecek kuzu etidir. Temelde bütün yemekler kuzu etinden yapılmaktadır. Türkiye’de de bilinen kuskus, Cezayir halkı tarafından sevgi ve bereket yemeği olarak bilinmekte ve çok tüketilen bir öğün olmaktadır. Kuskus buharda pişirilerek yanında kuzu eti ile servis edilmektedir. Vejetaryenler için ise sebze ve özel bir sos ile servis edilen bir kuskus çeşidi de bulunmaktadır. Ayrıca Cezayirliler geleneksel yemeklerinin ardından kuru üzümlü ve şekerli kuskus ikram etmektedir.

Yemeklerin çoğu tencerelerde pişirildiğinden soslu yemekler daha yaygındır. Soslu yemeklerin yanında da ekmek tüketimi fazladır. Meşui olarak bilinen ve özel bir teknikle fırınlarda pişirilen kuzu yemekleri oldukça meşhurdur. Yemeklerde daha çok tarçın, kimyon, karabiber, carvi, taze ve toz kişniş, nane ve maydanoz kullanılmaktadır. Soslu yemeklerin yanında Cezayir halkının hemen hepsinin tükettiği ekmek çeşidi olan khobz dar ekmeğini deneyebilirsiniz. Deneyebileceğiniz diğer geleneksel yemekleri olan zeytinli tavuk, shurba, havuç dolması, tajine ve şakşukadır. Tatlı olarak ise baklavaları ve kadayıfları oldukça ünlüdür. Özellikle Fransız kültürünün izlerini gördüğümüz çikolatalı baklava Cezayir’de oldukça meşhurdur. Kalbluz ve hurmalı makrot buraya gittiğinizde deneyebileceğiniz diğer bir tatlı çeşididir. Ayrıca şarapları ile ünlü olan Cezayir şehri şarap üretimi açısından dünyadaki en eski ülkelerden biridir. En çok şarap üretimi yapan şehirleri Oran, Mostaganem, Benif-saf ve Algiers yani Cezayir şehridir. En iyi şarapları ise Chateau Romain, Chateau Tellagh, Coteaux de Mascara, Cuvee du President ve Domaine el Bordj’dur. Gezip doyamayacağınız şehirde acıktığınızda gidebileceğiniz restoranlardan arasında Caracoya ve Restaurant Le Bearnais’i sayabiliriz. Yerel halk arasında da popüler olan Caracoya restoranında Akdeniz ve Fransız tatlarını deneyebilirsiniz. Oldukça iyi hizmet sunan ve lezzetli etli yemeklerin sunulduğu bu restoranda alkolde servis edilebilmektedir. Cuma günleri bu restoranın açık olmayacağını da belirtmemiz gerekir. Bir diğer restoran ise şehir merkezinde bulunan Le Beranais’dir. Uluslararası yemeklerden geleneksel yemeklere kadar geniş bir et ve balık seçeneklerinin sunulduğu popüler restoranlardan biridir. Dünyanın her yerine şarap ithal eden Cezayir şehrinde kaliteli şarapları deneyebileceğiniz bir diğer restoran ise Chic Chic Restoran’dır. Bar ve ızgara restoranı olan bu alanda uygun fiyatlarla yemek yiyebilir ve şarapların tadına bakabilirsiniz.

Cezayir’de Alışveriş

Cezayir şehrinde alışveriş yapılacak en ideal yer Bab Ezzouar’dır. Burası bir hobi ve alışveriş merkezidir. Dünyadaki moda akımlarıyla ilgili pek çok kıyafeti, ayakkabıları ve takıları burada bulabilirsiniz. Ayrıca mücevherat ve kostüm mücevherlerini bulmanız mümkündür. Cezayir şehrinde pek çok mücevher mağazasıyla karşılaşacaksınız. Bunlardan en çok tercih edileni Bijoutrie el Kahina’dır. Park Mall popülerliğiyle pek çok turisti kendine çekmektedir. Cezayir’de Avrupa tarzında pek çok mağaza bulunmaktadır. Bütün gün boyunca alışveriş yapabilir, hediyelik eşya dükkânlarını gezip yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca çocuklar için de pek çok eğlenceli aktiviteler sunmaktadır. Fakat farklı bir ülkeye gidip AVM gezmek şehri tanımak açısından pek adil bir şey değildir. Cezayir şehrini, halkını tanımak ve sokaklarında gezip alışveriş yapmak isteyen turistler için Didouche Mourad Sokağı ve Marche Medina Jedida Pazarı oldukça ideal bir seçimler olacaktır. Didouche Mourad Sokağı’nda pek çok butik bulunmaktadır. Kendine has tarzları ile tasarlanan pek çok farklı giysiyi satın alabilir ve Cezayir şehrinden izler barındıran pek çok hediyelik eşyayı ucuz fiyatlarla burada bulabilirsiniz. Marche Medina Jedida Pazarı Cezayir’in en eski caddelerinden birinde yer almaktadır. Pazarın içerisinde pek çok alternatif bulunmaktadır. Ucuz hediyelik eşyalar, lezzetli tatlar ve baharatlar mevcuttur. Tuzlanmış zeytin, mevsimlik sebze ve meyve, en popüler ulusal tatlılar ve şekerler bulunmaktadır. Güzel oyma ahşaplar da burayı ziyaret eden turistler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca pazarda tekstil satan ticari çadırlar da bulunmaktadır. Kalabalığı ve tezgâhları ile güzel bir görüntüyü gözler önüne seren pazarın içerisinde anı olarak güzel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Son olarak ise Saida Souk Antik Çağların yanı sıra çok sayıda ilginç eşyayı bulabileceğiniz Pitoresk bir bit pazarıdır. Geleneksel pek çok şeyi bulacağınız bu pazarda ayrıca Cezayir’e özgü pek çok lezzeti de tadabilirsiniz.

Cezayir Gece Hayatı  

Alger_night.jpg

Ülke çapında konser ve festival kültürü pek çok yönden gelişmiştir. Gece hayatı da buna göre şekillenmektedir fakat şehir içinde bulunan barlara ve gece kulüplerine daha az önem verilmektedir. Şehir durgun bir gece hayatına sahiptir. Buna rağmen sabaha kadar eğlencenin devam ettiği bar ve kulüpler de bulunmaktadır. Şehir içinde tercih edebileceğiniz bir yer Theatre de Verdure konser alanıdır. Bu alanda çeşitli tiyatrolar da düzenlenmektedir. Her yıl çeşitli konser ve uluslararası festivaller bu alanda yapılmaktadır. Toplamda 1.200 kişilik bir alana sahiptir. Her sene binlerce turisti ağırlamakta ve şehrin eğlence merkezi olarak da bilinmektedir. Bir diğer alan ise Avenue Souiddani Boudjemaa’da bulunan El Djazair Otel’in içerisindeki Pasha Club’tır. Bu gece kulübü bu mekânlar içerisindeki en hareketli olanıdır. Sakin olan gece hayatından sıkılanlar bu mekâna gelerek eğlenebilirler. Ayrıca caddelerin üzerinde bulunan barlar da gece bir şeyler içmek için tercih edilebilir. Bunlar Hava Club, 1001 Nuits, The Balack Ball ve Piaon Piano’dur. Şehir içinde bulunan bu mekânlar turistler tarafından çokça tercih edilmektedir. Aynı zamanda adı geçen bu barlarda Cezayir’in meşhur şaraplarının tadına bakabilme fırsatını yakalayabilirsiniz. Hareketli bir gece hayatından daha çok kafa dinlemek isteyen turistler için ise sakin bir atmosfere sahip olan Taverna du Parc’ı önerebiliriz. Gece hayatı her ne kadar durağan geçse de şehrin size gündüz sundukları bu açığını fazlasıyla kapatmaktadır. Aileniz veya arkadaşlarınızla geleneksel tatların sunulduğu bir restorana oturup Cezayir’in eşsiz Akdeniz havasının tadını çıkarabilirsiniz. Şarabıyla adından pek çok bahsedilen Cezayir şehrinde ucuz fiyatlarla kaliteli şarapların tadına da bakabilirsiniz.

Cezayir Festivalleri

Cezayir şehri festival ve konser kültürü açısından büyük gelişmeler göstermiştir. Her sene çeşitli konser ve festivallere ev sahipliği yapmakta ve güzel bir sosyal ortam yaratmaktadır. Yerli halkını ve ziyaretçilerini bir araya getirerek eşsiz bir eğlence ortamı sunmaktadır. Festivaller daha çok ilkbahar ve yaz aylarında düzenlenmektedir. Oran şehrinde düzenlenen ve ülkenin en önemli müzik festivali olan Festival du Rai 2007 yılından beri her sene Ağustos ayında düzenlenmektedir. Fransızca ve Arapça şarkılarından oluşan ve 50’den fazla sanatçının sahne aldığı bu festivalde şarkılara doyabilir ve doyasıya eğlenebilirsiniz. Bir diğer festival şehir merkezinde düzenlenen Festival International Bande Dessinnee d’Algee yani Çizgi Roman Festivali’dir. Her sene ekim ayında düzenlenen festivale yerel halktan gençler ve turistler oldukça ilgi göstermektedir. Her sene yapılan bu etkinliğe bir yenisi daha eklenerek örnekler çoğalmaktadır. Çeşitli konuşmaların yapıldığı bu festivalde oldukça eğlenebilir ve samimi yakınlıklar kurabilirsiniz. Bunun dışında nisan ayında Dima Jazz Festival, mayıs ayında Avrupa Kültür Festivali ve temmuz ayında Afrika Kültür Festivali Cezayir’de yapılmaktadır. Siz de buraya gitmeden önce festivallerin programlarını takip ederek dilerseniz ziyaretinizi bu tarihlere ayarlayabilirsiniz. Yalnız hatırlatmamızda fayda var, festival zamanları konaklama fiyatları diğer zamanlara göre daha fazla olacaktır. Bu nedenle kalacağınız yerin rezervasyonunu önceden yaptırmanızda fayda var.

Cezayir Resmi Tatiller

Yeni Yıl (1 Ocak)

İşçi Bayramı (1 Mayıs)

Bağımsızlık Bayramı (5 Temmuz)

Ramazan Bayramı

Kurban Bayramı

İslami Yeni Yıl (2 Ekim)

Mevlit Kandili

Devrim Günü (1 Kasım)

*Yukarıdaki tatiller 2017 takvimine ait olup yıllara göre değişmektedir.

Cezayir İçin Faydalı Bilgiler

İtfaiye: 14

Polis: 17

Ambulans: 14

Cezayir Dış Temsilcilikleri

Telefon: 00 213 21 23 00 04 - 00 213 21 23 00 06

Faks: 00 213 – 21 23 01 12

Eposta: [email protected]

Adres: 21, Villa dar el-Ouard Chemin de la Rochella Boulevard Colonel Bougara Alger- 16000/ ALGERİE

İnternet sitesi: http://cezayir.be.mfa.gov.tr

Görev Bölgesi: Tüm Cezayir

Uyarı: Türk Başkonsolosluğu’nun sitesindeki resmi tatiller listesinde bulunan bazı tatil günlerinin sadece Türkiye’ye ait olduğu ve o günlerde sadece Başkonsolosluk’un kapalı olacağı unutulmamalıdır.

Cezayir Para Birimi

Cezayir şehrinin para birimi Cezayir dinarı’dır.

Cezayir’in Resmi Dili

Cezayir şehrinde yaşayan halk çoğunluk olarak Arapça konuşmaktadır. Fakat tarihte sömürge döneminden kalan az sayıda Fransız’dan dolayı halkın bir kesimi de Fransızca konuşmaktadır.

Cezayir Saat Farkı

Cezayir şehri ile Türkiye arasında 2 saat farkı vardır. Cezayir zaman olarak Türkiye’den 2 saat geridedir. Şu an Türkiye’de saat 20.37 ise Cezayir’de 18.37 olmaktadır.

Cezayir Şehri Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type C / 250V / 2.5 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 13oC
    • Şub 15oC
    • Mar 19oC
    • Nis 24oC
    • May 28oC
    • Haz 34oC
    • Tem 36oC
    • Agu 35oC
    • Eyl 32oC
    • Eki 26oC
    • Kas 18oC
    • Ara 14oC

Kısa Kısa

Nüfus: 2.713.000 / Dil: Arapça, Berberice ve Fransızca/ Para Birimi: Cezayir Dinarı (DZD) / İklim: Sıcak iklim / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 3 gün