Dublin Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğal güzellikleri, tarihî yapıları, mimarisi, dünyaca ünlü pubları, renkli gece hayatı, trafik sorunu olmaması, sanata değer vermesi, balık cenneti olması ile yaşamaya en elverişli olan şehirlerden biri: İrlanda’nın başkenti Dublin...

İrlanda’nın başkenti ve en büyük şehri olan Dublin Liffey Nehri’nin etrafına kurulmuş olup Kuzey ve Güney Dublin olarak ikiye ayrılır. BBC tarafından Avrupa’nın en mutlu insanlarının yaşadığı yer olarak İrlanda seçildiği gibi Dublin aynı zamanda Avrupa’da yaşanacak en iyi başkent olarak seçilmiştir.

Mimarisiyle tarihi bir geçmişi olduğunu belli eden Dublin’in hikâyesi MÖ 1. yüzyıla kadar dayanır. Yerleşim olarak kasabalaşma serüveni ise 841’de Norseların diğer bir deyimle Vikinglerin şehri keşfetmesiyle başlar. Vikinglerden şehre kalan ise ‘siyah havuz’ anlamına gelen Dubh Linn’dir. 2. yüzyılda İrlanda’nın merkezi haline gelir, 5. yüzyılda Hristiyanlığı benimseyen şehir, 9. yüzyılda İskandinavların ve 10. yüzyılda Danimarkalıların eline geçer. 1170 yılında İngiliz egemenliğine giren şehir ancak 1922 yılında bağımsızlığını kazanır ve Dublin İrlanda’nın resmi başkenti olur. Şu an sahip olduğu şekil ve mimari İrlandalılara 16. yüzyıldan, Normanların şehri işgal edişi sonrasından kalmıştır. Fakat Dublin’in birçok millet tarafından keşfedilip yönetilmiş olması günümüzde dahi şehirdeki tarihî çeşitliliklerden fark edilir. Orta Çağ’ın en güzel kalıntılarından biridir Dublin...

Dublin tarihî açıdan olduğu gibi kültürel açıdan da oldukça zengin bir şehirdir. Burada yaşayan bazı yazarlar dünya edebiyatına Dublin’in birer hediyesidir. Oscar Wilde, Jonathan Swift, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, Roddy Doyle... Tüm bu yazarları Dublin’den ayrı düşünemeyiz ve yine dünya edebiyatında oldukça ünlü Ulysses burada yazılmıştır. Ayrıca kültürel anlamda oldukça zengin olan şehirde birçok müze, galeri, kütüphane bulunmaktadır.

Günümüzde Dublin’e Çin, Polonya,Rusya, Birleşik Krallık, Litvanya, Romanya ve birçok ülkeden insan göç etmiştir ve bu ülkede sosyokültürel çeşitlilik yaratır. Dublin’in İrlandalı nüfusuna baktığımızda ise bunun neredeyse yarısını genç nüfusun oluşturduğunu görürüz.

Dublin eğitim alanında köklü üniversitelere sahiptir. Şehirdeki Dublin Üniversitesi 16. yüzyıldan kalmayken 1. Elizabeth zamanından kalma Trinity Koleji de burada bulunur. Ülkenin en büyük üniversitesine de ev sahipliği yapan şehir sanat, tasarım, medya teknolojisi alanlarında da başarılı eğitimler vermesiyle bilinir.

Eğlenmeye en uygun şehirlerden biri olan Dublin publarıyla dünyaya ün salmıştır. Stephen’s Green etrafında bulunan bölgedeki tüm caddelerde geceleri hareketli ve eğlenceli geçer, İrlanda’ya özgü barlarda bölgeye ait tatlar denenirken şehrin tadı en güzel şekilde çıkarılabilir. Şehir merkezinde tiyatro ve büyük sinema sahneleri de bulunur.

Ilıman iklime sahip Dublin’de aşırı sıcak veya soğuk yaşanmaz bu yüzden seyahat planlarınıza Dublin’e eklemek istiyorsanız tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Editörün Kaleminden

Dublin Nerededir?

Dublin, İrlanda Adası’nın doğu kıyısının ortasında, Dublin Körfezi’nde Liffey Irmağı’nın iki eş parçaya böldüğü şekilde konumlanan bir şehirdir. Manş Denizi’ne kıyısı olan şehir bölgenin önemli limanlarından birine sahiptir.

Dublin’e Nasıl Gidilir?

flight-2974784_960_720.jpg

Türkiye’den Dublin’e direkt uçuş bulunmasıyla birlikte alternatif dış firma uçaklarıyla aktarmalı olarak daha ucuza gidebilirsiniz.

Dublin’e Ne Zaman Gidilir?

Dublin denize yakın konumundan ötürü ılıman bir iklime sahiptir. Batı İrlanda yoğun yağış alırken Dublin ülkenin batısı aksine o kadar yağış almaz. Kışlar yumuşak yazları serin geçen Dublin’de aşırı sıcak ya da soğuk bir havayla karşılaşmazsınız. Dublin aniden bulutların çökmesiyle bilinen bir şehirdir. Eğer güneşli bir havada Dublin’i gezmek istiyorsanız mayıs ve haziran ayları Dublin’in en açık ve en sıcak havaya sahip olduğu aylardır. En fazla yağış alan aylar iste aralık ve ağustostur, bu tarihlerde bir Dublin gezisi düşünüyorsanız yoğun yağışı gözden geçirmeniz iyi olacaktır. Bunun yanında ekim ve şubat aylarında Atlantik’ten şiddetli rüzgârlar alma olasılığı vardır. Yaz başlangıcı Dublin için en uygun zaman olacaktır.

Dublin’de Nerede Kalınır?

İrlanda’nın hem en büyük şehri hem de başkenti olan Dublin, Viking yerleşimlerinin merkezi olarak kurulduğu için tarihi zenginliğiyle dikkat çeker. Aynı zaman UNESCO’nun edebiyat şehri olan Dublin, doğal güzellikleriyle de görülmeye değer bir şehirdir. Dublin’deki seyahatinizin keyfini en iyi şekilde çıkarmak için kalacağınız oteli de titizlikle seçmelisiniz. Dublin’de farklı bölgelerde, farklı bütçelere uygun birçok otel arasında size uygun olanı seçebilirsiniz.



 

İpucu: Otellerde seyahatinizden iki veya üç ay öncesinde rezervasyon yaparsanız çok daha uygun fiyatlara yer bulabilirsiniz. Ayrıca Dublin otel fırsatlarını buradan görebilirsiniz. 

Devamını Oku

Dublin Otelleri

İrlanda’nın en büyük şehri ve başkenti olan Dublin, çok zengin bir tarihe sahiptir. Dublin’de mükemmel mimariye sahip kaleler, katedraller, heykellerin yanı sıra; birçok park ve hayvanat bahçesi de bulunmaktadır. Size harika manzaralar sunacak olan Dublin, canlı gece hayatı ve alışveriş noktalarıyla da ilginizi çekecektir. Bu güzel şehrin tadını çıkarabilmeniz için kalacağınız yerin de çok önemi vardır.



 

Dublin’de 100’den fazla otel vardır. Lüks otellerden hostellere kadar her bütçeye uygun otel seçeneği bulunduğu için kriterlerinize uygun otelleri kolayca bulabilirsiniz. Lüks bir otel tercih edip konforlu bir seyahat yaşayabileceğiniz gibi, arkadaş grubunuzla bir hostelde kalıp daha salaş ve samimi bir konaklama da gerçekleştirebilirsiniz. Yüzlerce kişinin yararlandığı ve en uygun alternatifleri sunan Dublin otelleri rehberimizin devamını okumak için tıklayın.

Devamını Oku

Dublin Gezilecek Yerler

Dublin tarihî mimarisiyle, kale, katedral, müze, sanat evi, köklü üniversiteleri, büyük parkları ve dünyaca ünlü eğlence anlayışıyla gezip görülecek birçok yere sahiptir. Yılın herhangi bir zamanında seyahat edebileceğiniz Dublin’e insanlar ortalama 3-4 gün ayırmayı tercih ediyorlar. Bir gününüzü tarihî alanlara ayırıp, bir gün büyük parklardan birinde dinlenip, bir gününüzü alışverişe ayırarak ve gece hayatınızı da renklendirerek tüm Dublin’in zevkine varabilirsiniz. Geniş toplu taşıma ağına sahip olduğu için herhangi bir yere ulaşımınız kolay olacaktır, gezip görülecek çoğu yer merkezdedir bu yüzden gün içerisinde birden fazla etkinlik düzenlenebilir. Tarihî çeşitlilik, birçok ülkeden insanların bulunması size yeni pencereler açtıracak seyahatiniz esnasında Dublin’i ve renkli yaşamını keşfederken kendinizi de keşfe çıkacaksınız.

Dublin Gezilecek Yerler

Dublin tarihî ve kültürel açıdan görülmeye değer yerlere sahiptir. Dünyaca ünlü siyah biraları üreten Guinnes Bira Fabrikası, 800 yıllık tarihiyle St. Patricks Katedrali, Osmanlı Devleti’ne ait el yazmalarının da bulunduğu Dublin Kalesi, İrlanda Ulusal Müzesi, Old Jameson Distillery, Temple Bar, Avrupa’nın en büyük şehir içi parkı olan Phoenix Park, Christ Church Katedrali, St. Stephen’s Green ve tarihî Trinity College Dublin’de başlıca görülmesi gereken yerlerdir.

Adını andığımız bu yerlerle ilgili detaylı bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Dublin Şehir İçi Ulaşım

Dublin Havaalanı şehre 10 km uzaklıktadır ve Dublin Havaalanı’dan şehiriçine Airlink (747) ve Aircoach (700) gibi otobüs hatları bulunmaktadır. Fiyatları sabit değildir. Örneğin Airlink tek yön 6 euro, gidiş dönüş 10 euro iken Aircoach tek yön 8 euro, gidiş dönüş 10 euro’dur.

Biletler ineceğiniz ve bineceğiniz yerlerin bilgisini içerirken tarih bilgisi içermez bu yüzden gidiş dönüş bileti almak daha mantıklıdır. Taksi kullanmak isterseniz ortalama 30 euro ücret ödemeniz gerekir.

Dublin’e Avrupa’nın tren yolunu kullanarak da ulaşabilirsiniz. Şehir içerisinde kullanacağınız alternatif taşıtlar vardır. Luas adında tren hattı şehirde iki hatta sahiptir. Tek yön fiyatı 1,60 euro iken gidiş dönüş 3,10 Euro’dur. 7 günlük bilet alma seçeneğiniz de vardır ve ücreti 12,70 euro’dur. Dublin otobüs hatları biraz karışık bir sisteme sahiptir fakat şoförler size gideceğiniz konum için hangi numaralı otobüse bineceğiniz konusunda yardımcı olacaklardır. Ya da internet üzerinden yerel otobüs sitesine kolayca ulaşabilirsiniz. Günlük bilet fiyatı 6,50 euro iken, 3 günlük 14,20 euro, 5 günlük bilet 23 euro’dur. Şehir içinde taksi de kullanabilirsiniz, km başına 1,03 euro işler ve taksimetre 4,10 euro’dan açılır. Bölgesel turist otobüsleri de mevcuttur, şehir merkezinde mutlaka size tanıtımını yapan olacaktır.

Araç kiralamak isterseniz dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunur. Örneğin; şehir içinde hız limiti 50 km/s’dir ve otobanda 100 km/s’dir. Şehir içinde pek çok radar bulunur. Emniyet kemeri takmadığınız takdirde ceza kesilecektir. Trafik soldan akar.

Ana otobüs terminali:

Adres: Store Street, Dublin1, İrlanda

Telefon numarası: +353 1 836 61 11

Ana tren istasyonu:

Adres: Dublin Connolly Amiens Street Dublin 1, İrlanda

Telefon Numarası: +353 1 703 23 58

Dublin otobüs saatleri ve durak bilgileri için: http://www.dublinbus.ie/

Dublin Mutfağı

Geleneksel İrlanda mutfağı Kelt mutfağı ve Fransız mutfağının etkileşiminden oluşmuştur. Türk mutfağı kadar geniş olmamasını belirtmekle birlikte İrlanda’ya özgü deneyebileceğiniz özel tatları ve içecekleri derleyeceğiz.

İrlanda mutfağında meyve sebzeler başrolü oynarken denize kıyısı olan bir ülke olmasından ötürü balık yemekleri de mutfakta yerini alır. İrlanda mutfağının vazgeçilmez ürünü patatestir. Patatesle yapılan ‘Shepher’s Pie’ ya da ‘Cottage Pie’ Türk damak zevkine en uygun İrlanda yemeği denilebilir. Bu meşhur İrlanda yemeği patates, kıyma, kuşbaşı et ve çeşitli sebzelerin karışımıyla yapılır.

İrlandalıların kendilerine özel bir kahvaltıları vardır, konaklayacağınız herhangi bir otelde muhtemelen servis bu özel İrlanda kahvaltısıyla olacaktır. Domuz sucuk, sosis, kızarmış domates, sahanda yumurta, tost ekmeği yanında reçel yerine kan sucuğunu tercih eden İrlandalıların bir de özel sodalı ekmekleri bulunur.

Sodalı ekmeği oluşturan malzemeler soda, un, karbonat, yoğurt, yağ, süt, kuru üzüm ve cevizdir. İrlandalıların özellikle yılbaşında yaptıkları bir puding vardır. Belli bir tarifi olmamakla birlikte her ailenin kendine özgü İrlanda yılbaşı pudingi tarifi vardır. Genelde ana yemekten sonra krema ile yemeyi tercih ederler.

Kendi mirasları olarak gördükleri ‘Irish Stew’ hemen hemen her restoran menüsünde bulunur, bizdeki güvece benzer bir yemektir. Yine meşhur yemeklerinden biri olan Calcannon püre patatesin lahana, kabak, taze soğan, sarımsak, krema ve biberin birlikte haşlanmasıyla ortaya çıkar. ‘Leek and Potato Soup’ adlı kış günleri İrlandalıların vazgeçilmezi olan pırasalı ve patatesli bir çorbadır. Balıktan bahsetmeyi unutmadan ‘Irish Salmon’ özellikle 17 Mart St. Patrick gününün vazgeçilmez yemeğidir. Bal, viski, kekik, sirke, yağ, tuz karışımıyla marine edilen somon balığı tüm restoranlarda bulacağınız yemeklerden biridir. İçecek kısmına geldiğimizde Dublin’in ve İrlanda’nın birçok yerinde öncelikle siyah bira olmakla birlikte birçok birayı deneyebilirsiniz.

Dublin’in popüler restoranları:

Elephant and Castle: Temple Bar civarında bulunan yer kereviz sapıyla sunulan acı soslu tavuk kanadı ile ünlüdür.

Trinity Pub: Pub olmak dışında aperatif yiyecekler sunan yer hoş ambiansı olan bir restorandır.

Mulberry Garden: Vegan seçenekler de sunan restoran İrlanda’nın yerel lezzetlerini tadabileceğiniz en iyi restoranlardan biridir.

Trocadero Restaurant: Kendini tiyatro-restoran olarak tanımlayan bu mekânda keyifli bir etkinlik eşliğinde tütsülenmiş somon ya da toffee puding yiyebilirsiniz.

Cavistons: Dublin’deki en iyi balık restoranı olarak bilinen restoranda kırmızı et ve vejetaryen seçenekler de bulunmakta.

Yamamori: İrlanda’da japon yemeği yemek isteyenler için uygun bir restorandır.

Öneri: Hesabın %10’u kadar bahşiş ödemek İrlanda’da gelenektir.

Dublin’de Alışveriş

ireland-725512_960_720.jpg

Dublin’de yeme-içme, kıyafet, hediyelik eşya için alışveriş yapabileceğiniz birçok büyük cadde bulunmaktadır. Bunlardan en popüler olanları; Grafton Street, Nassau Street, Temple Bar Bölgesi, O’Connel Street, Dawson Street ve Henry Street’dir. Alışveriş merkezlerinin en fazla bulunduğu bölge Grafton Street bölgesidir.

Alışveriş için yer önerisi almak istediğiniz ürüne göre değişir. Örneğin ev tekstili ve giyim alanında alışveriş yapmak istiyorsanız İrlanda’da bulunan Penneys denilen mağazalar en ucuz seçeneklerdir. Yerel halkın alışveriş yaparken öncelik verdiği bu mağazalarda düşük fiyata güzel kıyafetler veya ev tekstili ürünleri bulabilirsiniz. Yiyecek-içecek alışverişi yapacaksanız Lidl, Aldi ve Tesco adındaki marketler İrlanda’nın en ucuz marketleridir. Eğer hediyelik eşya arıyorsanız bunun için en uygun alan Temple Bar bölgesidir. Kitap almak veya butik gezmek istiyorsanız gezmesi keyifli olan ve trafiğe kapalı olan Dawson Street’de alışverişe çıkabilirsiniz.

Vintage alışveriş yapmak istiyorsanız şehirde George’s Street ve Drury Street bölgelerinde viktoryen tarzda kıyafetler satan birçok ikinci el mağaza bulunmaktadır. Antika eşyalar, özel tasarım kıyafetler ve mücevherler için Clarendon Street’i ziyaret edebilirsiniz. İçinde her şeyin bulunduğu büyük bir mağaza istiyorsanız Henry Street üzerinde bulunan Arnotts (İrlanda’nın en eski ve en büyük mağazası) ve Grafton Street üzerinde bulunan Brown Thomas mağazasını ziyaret edebilirsiniz, iki mağazada modayı son derece yakından takip eden lüks ürünler satmaktadır. Müzik, giysi dükkânları, ikinci el kitapçılar, sokak gıdacıları, şarküteriler ve şarap dükkânlarının bulunduğu kapalı çarşı olan George Street Market’i gezmek de keyifli olacaktır.

Devamını Oku

Dublin’de Gece Hayatı

Dublin denilince akla gelen ilk şeylerden biri eğlence anlayışları ve gece hayatıdır. Dublin pubları dünyaca üne sahiptirler ve canlı bir kültür örneğidirler. İçkili ve müzikli eğlenceleri, sokakların atmosferi, kültürü ve tarihi hakkında söylenecek birçok şey varken buna bilinen en iyi İrlanda publarının bulunduğu Temple Bar Bölgesi’nden bahsederek başlayabiliriz. Dünyaca meşhur İrlanda publarından onlarcasını içeren bölgede her tür müziği deneyimleyeceğiniz ve eğlenebileceğiniz birçok mekân bulunmaktadır. Örneğin ‘The Brazen Head’ adlı bölgenin en eski barında tarihi hissederek eğlenebilirsiniz. Yaşlı kesim için ise ‘The Palace Bar’ sakince eğlenilebilecek bir yerdir. ‘Mulligans Bar’ edebiyatçıların uğrak noktasıyken ‘Cassidy’s Bar’ rock, metal ve punk müzik için tercih edilir. İrlanda’nın etnik havasını şarkılarda yakalamak istiyorsanız ‘O’Donoughes Pub’ iyi bir seçim olacaktır. Giriş ücreti ödemeden gidebileceğinşz ‘Murray’s Bar’ İrlanda müziğini dinleyebileceğiniz mekânlardan birisidir. ‘The Stag’s Head’ de yine bölgede İrlanda müzik ve dans şovu sunan güzel mekânlardan biridir.

Dublin’deki barlar erken saatlerde canlanıyor. Akşam yemeğinizi yedikten sonra 20.00-20.30 gibi gittiğinizde sokakların hareketlendiğini fark edeceksiniz. Yasalar gereğince publarda pazartesi - perşembe günleri saat 23.30, cuma - cumartesi günleri 00.30, pazar günü 23.00’dan sonra servis yapılamıyor. Kendinizde yeterli enerjiyi bulursanız eğer geceye bir gece kulübünde devam etmek sizin için eğlenceli olacaktır.

Gece kulüpleri genelde Stephen’s Green Park etrafında konumlanmıştır. İrlandalılar genelde ‘bekârlığa veda partisi’ gibi partileri düzenlemek için bu gece kulüplerine giderler bu yüzden yaşlıların pek tercih ettiği mekânlar olmaz. Harcourt, Camden, Wexford ve Leeson Caddeleri İrlanda’nın en ünlü gece kulüplerine ev sahipliği yapar. Bunlardan bazıları:

Lillie’s Bordello: Dublin’in en lüks gece kulüplerinden biridir, partiler için uygundur. Üyeler için ücret 5 euro iken üye olmayanlar için 15 euro’dur.

Tripod: 1300 kapasiteli bu gece kulübü Dublin’in en hareketli ve eğlenceli gece kulübü olarak anılır.

Vaults: Genelde hip-hop ve soul partileri yapılan mekânın 4 barı ve 1 gece kulübü vardır.

Alchemy Club: Rönesans tarzında dekore edilmiş barın sofistike bir havası vardır ve Temple Bar bölgesinin en lüks gece kulüplerinden biridir.

RiRa NightClub: Dublin’in en iyi dans kulübü olarak bilinir, Hip-hop, House, Funk, Soul partileri için uygun bir alandır.

Dublin’de bir de gazino bulunur. Kumarda şansınızı denemek istiyorsanız The FitzWilliam Casino & Card Club’a uğrayabilirsiniz.

Hafta içi ve hafta sonu mekânlardaki içki fiyatlarının farklı olduğunu belirtmekte fayda var.

Dublin’de gerek publarda gezip İrlanda’nın en ilginç bira ve viskilerini deneyin, ister gece kulüplerinde sabaha kadar isteyeceğiniz herhangi bir konseptte dans edin, ister sokakta sabaha kadar sokak çalgıcılarını ve sokakta özgürce insanlarla takılın her türlü sizi sabaha güzel uyandıracak bir deneyim olacaktır.

Dublin Festivalleri

irish-845385_960_720.jpg

Dublin tatilinizde ön planda tutmanız gereken en önemli tarih Dublinlilerin en çok önem verdiği 17 Mart St. Patricks günüdür. Havaların da güzel olduğu zamana denk gelen güne denk gelecek bir Dublin tatili çok keyifli olacaktır. St. Patricks ve diğer Dublin festivallerini sizin için derledik.

St. Patrick’s Day (Aziz Patrik Günü): İrlanda’nın koruyucu azizi Aziz Patrick adına her yıl 17 Mart’ta düzenlenen festival İrlandalıların ulusal günü olarak da takvim içinde yerini alır. Tüm İrlandalıları bütün gün içer, dans eder ve her yeri yeşile bürürler.

BloomsDay Festivali: İrlanda’nın en önemli edebiyat etkinliği olan festival, James Joyce’un Ulysses romanından esinlenerek düzenlenmiştir. Romanda geçen mekânlarda yapılan otobüs, bisiklet turları ve kamusal okuma etkinlikleri her yıl 16 Haziran’da gerçekleştirilir.

Dublin Tiyatro Festivali: 1957 yılından beri düzenlenen ve birçok oyuna sahne açan festival her yıl eylül-ekim ayı arasında gerçekleşir.

Temple Bar Çikolata Festivali: Temple Bar bölgesine birçok İrlanda çikolatası deneyimleyebileceğiniz hatta atölyelerde çikolata yapabileceğiniz festival her yıl aralık ayı içerisinde düzenlenir.

Irish Craft Beer ve Cider Festivali: El yapımı şarap ve viskilerin sunulduğu, dans, eğlence ve kokteyl atölyelerinin bir arada bulunduğu festival İrlandalıların vazgeçilmezleri arasındadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız: http://www.irishcraftbeerfestival.ie/

Elektro Piknik Festivali: İrlandalıların en sevdiği müzik festivali olan festival yılda üç gün sürer. Pek çok ünlü sanatçıyı misafir eden etkinlik müzik ve sanat alanında gençlere unutulmaz dakikalar yaşatır.

Detaylı bilgi için tıklayınız: https://www.electricpicnic.ie/

Uyarı: Her festivalin tarihleri yolculuk öncesi kendi sitelerinden teyit edilmelidir.

Dublin Resmi Tatiller

1 Ocak: Yeni yıl

26 Ocak: Noel Bayramı

17 Mart: Aziz Patrik Günü

Mart ayının son Cuması: Paskalya Cuması, Kutsal Cuma

Paskalya Pazartesisi: Paskalya Pazartesisi

1 Mayıs: İşçi Bayramı

25 Aralık: Aziz Stephen Günü

*Yukarıdaki tatiller 2017 takvimine ait olup yıllara göre değişmektedir.

Dublin İçin Faydalı Bilgiler

İtfaiye: 999

Polis: 999

Ambulans: 999

Dublin Dış Temsilcilikleri

Dublin, İrlanda Başkonsolosluğu’nun görev alanı içindedir.

TC Dublin Başkonsolosluğu

Telefon: +353 1 668 52 40

Fax: +353 1 668 50 14

Eposta: [email protected]

Adres: 8 Raglan Road, Balssbridge, Dublin 4, Ireland

İnternet sitesi: www.dublin.be.mfa.gov.tr

Uyarı: Türk Başkonsolosluğu’nun sitesindeki resmi tatiller listesinde bulunan bazı tatil günlerinin sadece Türkiye’ye ait olduğu ve o günlerde sadece Başkonsolosluk’un kapalı olacağı unutulmamalıdır.

Dublin Para Birimi

Dublin’in resmi para birimi euro’dur. 1 euro yaklaşık olarak 4,54 Türk lirasıdır.

*Kur bilgisi 2017 yılının aralık ayında güncellenmiştir.

Dublin’in Resmi Dili

Dublin’in resmi dili İngilizce ve İrlandacadır. Anayasada birincil dil İrlandaca olarak geçer fakat halkın çoğunluğu İngilizce konuşur. İrlandaca ile daha küçük yerleşim yerlerinde karşılaşmak mümkündür.

Dublin Saat Farkı

Dublin, Türkiye’ye göre yaz saati uygulamasında 2 saat geridedir, yeni düzenlemeyle kış saati uygulamasında 3 saat geridedir.

Dublin Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type G / 250V / 13 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 5.3oC
    • Şub 5.3oC
    • Mar 6.8oC
    • Nis 8.3oC
    • May 10.9oC
    • Haz 13.6oC
    • Tem 15.6oC
    • Agu 15.3oC
    • Eyl 13.4oC
    • Eki 10.5oC
    • Kas 7.4oC
    • Ara 5.6oC

Kısa Kısa

Nüfus: 553.165 / Dil: İrlandaca, İngilizce / Para Birimi: Euro / İklim: Ilıman iklim / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 3 gün