Dünyanın En İyi 10 Dalış Noktası

İsterseniz dünyanın tamamını dolaşın, gezilmedik köşe, ayak basılmadık diyar bırakmayın yetmez. Çünkü su altı dünyası başlı başına bir alem. Rengarenk deniz canlılarından, tarihten kalma pek çok kalıntıya akla hayale sığmayacak tonlarca sırla gizli bu alem sadece macerapestler için değil, seyahat tutkunları için de bir derya. Biz de bunu düşünüp sizin için dünyanın en iyi dalış noktalarını derledik. 

Cocos Adası, Kosta Rika

Kosta Rika’nın Pasifik Okyanusu kıyısında yaklaşık 550 kilometre mesafede bulunan ada, derin sularla çevrilidir. Ada, Puntarena limanından yapılan biraz uzun bir yolculuk sonunda çok çeşitli doğa güzellikler sunmaktadır. Çekiç başlı ve beyaz uçlu köpek balıklar, resifler, onlarca mercan ve yüzlerce balık türü adanın deniz faunasını oluşturmaktadır. Milli park olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ada turistlerin konaklamasına açık değildir.

Magnetic Island, Avustralya

Avustralya’nın Townsville şehrine 8 kilometre mesafede bulunmaktadır. İlgi çekici ve hoş bir dalış merkezi olan ada aynı zamanda eğimli ve muhafaza edilmiş plajları ile de ziyaretçiler için cazip doğal güzelliklere sahiptir. Su sıcaklığı genelde 23 ile 28 derece arasındadır. Dünyaca ünlü, 1911’de batan gemi enkazı S.S. Yongala’da ise fantastik çeşitlilikte deniz yaşamı ve mercan keşfedilebilir.

Ras Mohammed Milli Parkı, Mısır

Ras Mohammed, Mısır’ın Sina Yarımadası’nın güney ucunda bulunan dünyanın en büyük sualtı milli parkıdır. Mısır’ın ilk ve en iyi korunmuş milli parkı olan Ras Mohammed, Kızıl Deniz bölgesindeki önemli dalış noktalarındandır.

Kimbe Koyu, Papua Yeni Gine

Hint Pasifiği'ndeki mercan türlerinin yüzde 60’nın bulunduğu Kimbe, canlı çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Doğal güzelliklerinden dolayı popüler bir dalış noktasıdır. 860 mercan resifi balığı türünün evi olan Kimbe Koyu, insan etkisi, hava kirliliği ve küresel ısınmanın resiflerde yol açtığı hasardan dolayı koruma çalışmaları altındadır.

Silfra, İzlanda

Kuzey Amerika ve Avrasya’nın arasında tektonik bir sınır olan Silfra, İzlanda'nın milli parkıdır. Gösterişli bir su altı manzarasına sahip Silfra, dalgıçlara iki kıta arasında görsel bir çeşitlilik sunmaktadır. 120 metre uzunluk ile görüş mesafesi muhteşemdir. 

Baa Mercan Adası, Maldivler

UNESCO Dünya Biyosfer Rezervi olarak koruma altında olan ada, keşif heyetlerince araştırılan ve belgeselleri yapılan önemli bir doğal oluşumdur. Bilimsel değerlendirmeleri genişletmek için verilerin toplandığı bölge aynı zamanda tatmin edici bir dalış deneyimi de sunmaktadır. Balina köpek balığı, şahin gagalı kaplumbağa, peteklerdeki müren balıklar su altında rastlanması mümkün olan ilgi çekici canlılardır.

Ambergris Caye, Belize

Karayip Denizi’nde, dünyanın en büyük ikinci resif alanı olan Ambergris Caye, ihtişamlı bir dalış deneyimi sunmaktadır. Su altı canlı çeşitliliği ve sayısı açısından oldukça bereketlidir. 350 fit derinliğe sahip meşhur “Mavi Çukur” buradaki dalış esnasında görülebilir. Ambergris Caye görüş mesafesi açısından ise çok iyidir. 

Mary’s Place, Honduras

Burası Karayip Denizi’nde dalgıçlar için büyülü bir deneyim sunmaktadır. Rengarenk denizşakayıklarının arasındaki güzel mercanlar, elden daha büyük ebatlarda denizatları, gökkuşağı renklerinde papağan balıkları su altında yeni bir dünyanın kapılarını açmaktadır.

Truk Lagunu, Mikronezya

Ekvator’un kuzeyinde yer alan Batı Pasifik adaları Mikronezya, dalgıçların sualtı müzesi deneyimi yaşayabilecekleri bir bölgedir. 1944’te batmış olan Japon filosundan kalan gemi enkazı zamanın donmuş hangarında ziyaretçilerini beklemektedir.

Gece Dalışları, Bahamalar

Deniz tabanında etrafta yüzen köpek balıklarını beslemek gibi çılgınca bir deneyim Bahamalar'da  yaşanabilir. Bir ışık ile inilen su altı büyüleyici görsellikler de sunmaktadır.