Dakar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dakar.jpg

Afrika kıtasının en batısında yer alan Dakar; Senegal'in başkentidir. 2016 yılı verilerine göre 3 milyon 653 bin kişilik nüfusa sahip olan şehir, Afrika kıtasının siyasal, kültürel, ekonomik ve ticari anlamda en önemli merkezleri arasında gösterilir. Dakar, Fildişi Sahilleri'nin başkenti Abidjan ile Batı Afrika'nın en büyük ve en gelişmiş şehridir. Az önce de bahsettiğimiz gibi, Afrika'nın en batı ucu sayılan noktada Cap Vert isimli yarımada üzerine kurulu olan Dakar'a İstanbul kalkışlı direkt uçuşlarla gidebilirsiniz. İstanbul'da 7 bin 317 kilometre uzaklıkta bulunan Dakar'a gidişiniz 7 saat 30 dakika, dönüşünüz ise 6 saat 40 dakika sürmektedir. Senegal'e gidecek Türk vatandaşları için vize istenmektedir.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Dakar, Atlas Okyanusu'nun kıyısında her daim sıcak havaların hüküm sürdüğü tropikal iklim kuşağında bulunmaktadır. Dakar'da temmuz, ağustos ve eylül ayları aşırı sıcakların yaşandığı ve kentin yağış aldığı aylardır. Ortalama sıcaklığın yıl boyu 24 derece olduğu Dakar'da ekim ayı 28 derece ile en sıcak ay olarak öne çıkar. Şehirde kasımdan itibaren sıcaklıklar düşmeye ve yağışlar da azalmaya başlar. Dakar'ı ziyaret etmek için sıcaklığın 24 derecenin altına düştüğü aralık, ocak ve şubat ayları ideal bir seçim olacaktır.

Tanıtım Videosu: 

Devamını Oku

Dakar ile İlgili

Dakar Nerededir?

Senegal, Atlas Okyanusu'nun kıyısında bulunan bir Batı Afrika ülkesidir. Ülkenin başkenti olan Dakar da Batı Afrika'nın en uç noktası olarak kabul edilen Cap Vert isimli yarımadanın üzerine kuruludur.

Dakar Nasıl Gidilir?

Dakar-aeroport.jpg

Dakar'a İstanbul'dan kalkan direkt uçuşlarla gidebilirsiniz. İstanbul ile Dakar arasında 7 bin 317 kilometrelik mesafe vardır. Uçakla İstanbul'dan Dakar'a gitmenin süresi 7 saat 30 dakika, Dakar'dan İstanbul'a dönmenin süresi ise 6 saat 40 dakikadır. Dakar'a giderken Senegal'den vize almak gerekmektedir.

Dakar’a Ne Zaman Gidilir?

LES_ALMADIES.DAKAR.SENEGAL_-_panoramio.jpg

Dakar, her daim sıcak havaların hüküm sürdüğü tropikal iklim kuşağında yer almaktadır. Temmuz, ağustos ve eylül ayları hem aşırı sıcakların yaşandığı hem de kentin en çok yağış aldığı aylardır. Ortalama sıcaklığın yıl boyu 24 derecede seyrettiği Dakar'da ekim ayı 28 derece ile en sıcak ay olarak öne çıkar. Şehirde kasımdan itibaren sıcaklıklar düşmeye başlar. Yağışların da azaldığı bu dönemden itibaren sıcaklıklar 22 ila 24 derece arasında seyreder. Bu nedenle aralık, ocak ve şubat ayları hem şehri gezmek hem de Atlas Okyanusu'nun uçsuz bucaksız plajlarının tadını çıkarmak için uygun bir seçenektir.

Dakar’da Nerede Kalınır?

KING_FAHD_HOTEL.DAKAR_-_panoramio.jpg

Dakar, artan turizm potansiyelinden ötürü her bütçeye ve zevke hitap eden konaklama seçeneklerine sahiptir. Kentin tam merkezinde konaklayabileceğiniz gibi, Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan plajlı otel seçeneklerinde de konaklama ihtimaliniz mevcuttur. Kentteki tesisler, havalimanına yakın olanlar, merkezdekiler ve eğlence merkezlerine yakın olanlar olmak üzere kabaca üçe ayrılabilir. Dakar’da otel odası seçeneği dışında kiralık evler de oldukça fazladır. Birçok şirket apart tarzı evleri internetten turistlere günlük ya da haftalık olarak kiralamaktadır.

Dakar’ı gezmek için en uygun tarihler aralık, ocak ve şubat ayları olduğu için bu dönemde turist yoğunluğu deyim yerindeyse patlamaktadır. Bu nedenle de otellerde veya apartlarda boş yer bulma konusu oldukça zorlu bir sürece girebilir. Tavsiyemiz ziyaret tarihlerinizi çok önceden belirleyip buna göre aylar önce rezervasyonlarınızı yaptırmanız yönünde olacaktır. Dakar'da şehir merkezine ve eğlence merkezlerine yakın olmayı talep edenler, Avenue Abdoulaye, Hann Marinas, Place de L'Independence ve Warar semtlerindeki tesisleri incelemeliler. Kentin göbeğine biraz uzak kalıp daha ekonomik tesisleri arayanlar ise Almadies, 35 Rue Abdoul Karim Bourgi ve I'Aeroport semtlerine bakmalılar.

Dünyanın her yerinden birçok turisti ağırlayan Dakar’da 5 yıldızlı oteller bütçesi olan müşterilerini oldukça tatmin edecek kapasiteye sahip. Bu tesislerin hemen hemen tamamında havalimanı transferi ücretsiz olup açık yüzme havuzu ve spa merkezi kullanımları ücrete dâhildir. Ayrıca her otelin kendine ait restoranında günlük kahvaltı ve akşam yemeği de paketinize dâhil olabilmektedir. Otellerin çoğunda restoranların kaliteli olduğunu belirtmekte fayda var. Fransız ve Akdeniz mutfağının revaçta olduğu yemeklerde, bazı tesisler Afrika mutfağından da seçenekleri ortaya koymaktadır. Yüksek standartta konaklamak isteyen ziyaretçiler, Terrou-Bi, Radisson Blu Hotel DakarSea Plaza, Radisson Hotel Dakar Diamniadio, Pullman Dakar Teranga otellerini tercih edebilir. Yine ücretsiz havalimanı ulaşımı, günlük kahvaltı ve akşam yemeği gibi standartlara sahip olan 4 yıldızlı otellerde ise Le Ndiambour Hotel, Hotel Jardin Savana Dakar ve Novotel Dakar, Dakar seyahatinizde tercih edebileceğiniz seçenekler arasında.

Bütçesi daha mütevazı olan ziyaretçiler için de Dakar’da uygun seçenekler var. 3 ve daha aşağı yıldızlı oteller içinde de ziyaretçilerin beğenisini kazanan tesisler bulunuyor. Bunlarda da ücretsiz havalimanı servisi, açık yüzme havuzu, spa merkezi, kimisinde ise plaj hizmeti mevcut durumda. Bu tesisler içinde en çok tercih edilenler ise Casa Mara Dakar, Chez Agnes, La Maison Abaka, La Madrague - Surf Beach Sea, Maam Samba, Sargal Hotel, Hotel Cabourg, Hotel Baraka, Hotel Fleur De Lys Almadies ve Fana Hotel’dir.

Grup olarak Dakar’ı gezmek isteyenler ya da öğrenciyken seyahat macerasına atılanlar için ise önerilen günlük ya da haftalık kiralık olan apart dairelerdir. 4 ya da 6 kişilik seçenekleri de bulunan bu tesislerin çoğunda ücretsiz havalimanı servisi bulunuyor. Böyle bir seçenek için Demba Appartement, Residence Les Calanques, Hotel Residance Kakatar ve Agsilakjamm şirketlerine bakabilirsiniz.

Dakar Gezilecek Yerler

Sadece Batı Afrika'nın değil, Kara Kıta'nın en önemli merkezlerinden birisi olan Dakar'da gezilecek yerleri sizler için aşağıda açıkladık. Tarihi sömürgecilikle birlikte başlayan Dakar, Atlantik Okyanusu'nun kıyısında, Afrika'nın en batı ucu sayılan Cap Vert yarımadası üzerine kurulu. Bölgeye ilk olarak 1444 yılında dönemin sömürgeci süper güçlerinden Portekizliler ayak basmıştır. Portekizliler, Dakar sahiline 2 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Goree Adası'nı bir üs haline getirirken insanlık tarihinin en büyük utançlarından birisi olan köle ticareti için burayı merkez olarak kullanır. Goree Adası'ndan da gemilere bindirilen Amerika ve Avrupa'ya götürülür. Portekiz İmparatorluğu'nun politik arenada güç kaybetmesi sonrası ise bölgeye diğer bir sömürgeci güç olan Hollandalılar hâkim olur. Kısa süren bu sürecin ardından ise 1700'lü yıllarla birlikte Dakar ve bölgeye büyük etkiler bırakacak Fransız hâkimiyeti başlar. Bu süreçte 2 bin kişilik bir kasaba görünümünde olan Dakar, 1862 yılında inşa edilen liman ile birlikte hem Batı Afrika'nın dış dünyaya açılan kapısı hem de birçok Avrupalı tüccarın göç ettiği bir nokta olur. 1902'de Fransa Sömürge İmparatorluğu'nun Batı Afrika Kolonisi'nin merkezinin Senegal'in kuzey batı kıyılarındaki St. Louis'ten Dakar'a taşınmasıyla da kent günümüze kadar sürdüreceği başkent unvanına ulaşır. 1960 yılında Fransa'dan bağımsızlığını kazanan Dakar'da, Fransız etkisi her alanda hissedilmeye devam etmektedir. Şehirde kölelik ve sömürgecilik döneminden kalma eserlerin yanı sıra birçok cami, mescit, katedral ve kilise de bulunmaktadır. Ayrıca yine Afrika kültürünü yansıtan çok önemli müzeler de mevcuttur. Dakar'ın bir başka güzelliği ise tabiatıdır. Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan şehir uçsuz bucaksız plajlara ve etrafında birçok doğal güzelliğe sahiptir.

Dakar Gezilecek Yerler

Senegal'in başkenti Dakar'ın yaklaşık 2 kilometre açığında bulunan Goree Adası'na adım atarak kölelik döneminin acı izlerini görebilirsiniz. Burada bulunan Köleler Evi Müzesi'nde etkileyici bir zaman yolculuğu sizi bekliyor olacak. Dakar'ın hemen kuzeyinde bulunan Pembe Göl (Pink Lake) başta olmak üzere doğal güzellikleri de görmeniz ve kentin hemen yakınındaki Bandia Koruma Alanı’nda mini bir safari yapmanız tavsiye edilir. Ayrıca Bağımsızlık Meydanı, Afrika'nın Rönesans’ı Anıtı, Afrika Anısı Katedrali, Dakar Ulu Camii ve kıtaya dair birçok parçayı barındıran IFAN Afrika Sanatları Müzesi de Dakar seyahatinizde gitmeniz gereken yerlerin başında gelir.

Adını andığımız bu yerlerle ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Devamını Oku

Dakar Şehir İçi Ulaşım

Colorful_bus_in_dakar.jpg

Dakar'ın 18 kilometre uzağında bulunan ve Türk inşaat şirketlerinin imzasını taşıyan Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşmak için 2 seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan ilki belediye otobüsleri. Sabah saat 06.30 ile akşam saat 21.00 arasında hizmet veren belediye otobüsleriyle Dakar'a ulaşabilirsiniz. Dakar Dem Dikk isimli belediye taşımacılığında 1 bilet yaklaşık 1 euro değerindedir. Yolculuk yaklaşık yarım saat sürmektedir. Biletinizi otobüsten temin etmeniz mümkündür.

Havalimanından şehir merkezine ikinci ulaşım alternatifi ise her ülkede olduğu gibi taksilerdir. Dakar'da taksimetre sistemi bulunmadığı için ücretler pazarlık yöntemi ile belirlenir. Şoförle anlaşmanızın ardından yolculuğunuz başlar. Havalimanından şehir merkezine taksiyle gitmenin maliyeti ortalama 8 euro'dur. Yolculuk 15-20 dakika kadar sürer. Havalimanı dışında da başka yerlere gitmek için taksiyi kullanmadan önce yerel halktan güvenilir kişilere tahmini maliyeti sormanız, fahiş fiyat ödeyip kazıklanmamanız için tavsiye edilir.

Dakar'da şehir içi ulaşım konusunun çok gelişmiş olduğu söylenemez. Kentte az önce de bahsettiğimiz gibi Dakar Dem Dikk adı verilen bir otobüs sistemi bulunmaktadır. Bunun dışında ise kentin sembolü haline gelen ve "Car rapide" adı verilen eski model dolmuşlar ulaşımda önemli yer tutar.

Yaklaşık 40 yıl önce ünlü Fransız otomobil üreticisi Renault tarafından üretilen bu minibüsleri sembol yapan şey ise şoförleri tarafından üstlerine el boyamalarıyla yapılan abartılı süslemeleri ve yazılardır. Adeta dokunmuş bir kilim gibi etnik unsurları üzerinde taşıyan bu dolmuşlarda kimi zaman insanlar oturacak yer bulamaz ve oldukça tehlikeli bir şekilde arkaya asılarak giderler ancak bu sembolleri görmek için süreniz oldukça kısıtlı çünkü Dakar yönetimi, bu dolmuşların birkaç yıl içinde kaldırılacağını ve yerine modern, az yakıt tüketen otobüslerin sefere konulacağını açıklamış. Her ne kadar halk bu durumdan rahatsız olup bu dolmuşların bir “değer” olduğunu savunsa da Dakar yönetiminin bu karardan geri adım atmaya niyeti yok.

Dakar Mutfağı

940a579b2d9a28ca0e57d16c52a08aa3.jpg

Atlantik Okyanusu'nun hemen kıyısında bulunan Dakar'ın mutfağında ülkenin neredeyse her alanına etki etmiş olan Fransız etkisi kendisini gösterir. Deniz ürünlerinin başta geldiği sofralarda pirinç de neredeyse her yemekte yoğun bir şekilde tüketilir. Et ve sebze ürünleri de oldukça revaçtadır. Özellikle Hindistan cevizi ve muz ile birlikte yapılan deniz mahsulleri tadılması gereken lezzetlerdendir.

Dakar'da Senegal mutfağının en önemli popüler yemeği olarak ceebu jen gösterilebilir. Balık ve pirinç ve domates sosundan oluşan yemeğe soğan, havuç ve lahana gibi sebzeler de eşlik edebilir. Diğer ünlü yerel yemekleri sayacak olursak; soğan sosuyla yapılan bir tavuk yemeği olan yassa poulet yine oldukça popüler. Pirinçli bir et yemeği olan ve sebzeler de barındıran maafe ile bizim de bildiğimiz kavurmanın Lübnan kökenli bir başka versiyonu olan şavurma Dakar'da oldukça fazlaca tüketilir. Ayrıca Türk mutfağında da rastladığımız Orta Doğu kökenli bir yemek olan nohut köftesi falafel de tatmanız gereken lezzetler arasındadır.

Dakar'da Afrika mutfağına dair lezzetler tatmak istiyorsanız, La Calebasse, Chez Loutcha, Le Coste gibi mekânlar bu konuda öne çıkan yerlerdir. Fransız ve Akdeniz mutfağını deneyimlemek isterseniz ise okyanusa uzanan bir iskele üzerinde bulunan Lagon 1, yine Atlantik kıyısında muhteşem bir manzaraya sahip olan Le Ngor,AlkimiaRestaurant, La Parilla, Le Coste, Marina Bay ve Fransız mutfağının yanında uluslararası yemekler de sunan La Gastronomique Restaurant lezzet ve çeşit açısından sizi tatmin edecektir.

Önemli not: Dakar'da yemek yediğiniz mekânlarda hesabın yüzde 10'unun bahşiş olarak bırakılması beklenir.

Dakar Alışveriş

10011678-16258058.jpg

Dakar, özellikle yerel pazarlarıyla alışveriş için size oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Bu pazarlarda Afrika'nın birbirinden güzel kumaşlardan dikilmiş kıyafetlere ve yöresel elbiselere ulaşıp hem kendinize hem de sevdiklerinize çok değişik hediyeler almanız mümkündür.

Dakar'da en dikkat çeken pazarlardan birkaçı ise yiyecek üzerine kuruludur. Aktarların hazırladığı birbirinden ilginç bitki karışımlarına ve birçok baharata ulaşabileceğiniz Tilen Çarşısı bunların başında gelmektedir. Geniş bir alana kurulu pazar, hemen hemen her zaman oldukça kalabalıktır. Bitki karışımlarının yanı sıra farklı çeşitlerde birçok ürün bulunmaktadır. Afrika'nın hareketli yerel alışveriş temposunu merak ediyorsanız kesinlikle uğramanızı öneririz.

Ayrıca yine ünü sınırlarını aşan Soumbedioune Balık Pazarı da ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz noktalardandır. Bu pazarda Dakarlı balıkçıların Atlantik Okyanusu'ndan tuttuğu taze ve çeşit çeşit balıklara görmeniz mümkündür. Dakar'da et ve sebze başta olmak üzere yiyecek ve içecek alışverişlerinizde öne çıkan bir diğer nokta Marche Sandaga Pazarı'dır.

Dakar'da yazının başında da bahsettiğimiz kumaşlara ulaşmak için Marche des HLM mağazası biçilmiş kaftandır. Yüzlerce çeşit ürün sizi seçme konusunda oldukça kararsız bırakacaktır. Marche Kermel ise hediyelik eşyanın yanı sıra egzotik meyveler de almak için de uygun bir noktadır. Kentteki diğer pazarlar kadar tercih edilmese de Village Artisanal Soumbedioune birbirinden ilginç ahşap maskeler, takılar, baskı ürünleri ve hediyelik eşyaların bulunabileceği bir yerdir. Çocuklara yönelik hediyeler arıyorsanız, bu konuda tavsiyemiz Kokteyl du Senegal olacaktır. Librairie 4 Vents Books isimli mağaza kitapları ve hediyelik eşyaları ile öne çıkıyor. En ünlü yerel pazarlardan olan Marche Tilene ile oldukça fazla çeşitte ürüne ev sahipliği yapan Ave Pompidou&Ave du President da kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Afrikalı tasarımcıların mobilya ve ahşap ürünlerini görmek ve satın almak isterseniz ise Galerie Arte mağazasını görmenizi tavsiye ederiz.

Dakar Gece Hayatı

night-life-in-dakar.jpg

Dakar, Afrika kıtasının gece hayatı konusunda en eğlenceli şehirlerinden birisidir. Nüfusun çoğunluğu Müslüman olsa da bu durumun eğlence hayatına etkisi yoktur. Şehir hem çevresinden hem de dünyadan birçok turisti ağırladığı için toplumda da bu duruma dair herhangi bir önyargı yoktur ancak yine de mekânlar dışında alkol konusuna dikkat etmek gereklidir. Mekânların gece geç saatlere kadar açık olduğu şehirde turistlerin yoğun olduğu dönemlerde yoğunluk da oldukça artar. Dans, canlı müzik ve barlar gibi birçok seçenek Dakar'da ziyaretçilerini beklemektedir. Gece dışarı çıkıp eğlenmek için şehirde Cheikh Anta Diop Meydanı, Les Almadies ve Victod Hugo Street gibi bölgeler oldukça idealdir. Kentte öne çıkan mekânlardan bazılarını aşağıda sizler için açıkladık.

Phare des Mamelles: Dakar'ın meşhur deniz fenerinin yakınında yer alan mekân açık havadadır. Cuma akşamları canlı müzikten ötürü oldukça kabalıktır. Cumartesi gecesi ise DJ performansları olur. İki gece kombine giriş 5.000 CFA’dır. Pazar günü ise burada brunch keyfi yapabilirsiniz. Bunun bedeli ise kişi başı 14.500 CFA’dır. Mekânın açık olduğu saatler 19.00-03.00 arasıdır.

Bayekou: Okyanus kıyısındaki mekân manzarasıyla dikkat çeker. Leziz kokteylleri ve atıştırmalıklarıyla öne çıkan mekânda DJ performansları ve canlı caz müzik geceleri gerçekleşiyor. Açık olduğu saatler 18.00-01.00 arasıdır.

Duplex: Duplex, Dakar'ın en büyük kulüplerinden birisidir. Dans etmek için çok ideal bir nokta olan kulüpte DJ performansları yoğun olarak gerçekleşir, zaman zaman canlı performanslar da gelenleri coşturur. Mekâna 11.00-05.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

Devamını Oku

Dakar Festivalleri

coll-dakar-triptych-exhibition-view-jangva-2013-40cmw.jpg

Dakar etkinlik olarak sene boyu çok önemli festivallere ev sahipliği yapar. Kent halkı, etkinliklere yoğun katılım gösterirken birçok turist de bu festivaller için Dakar'ı ziyaret eder. Özellikle dans ve müzik festivalleri, Dakar'a gidilecekse tarih konusunda takvime kesinlikle dâhil edilmelidir. Afrika'nın yerel dans ve müzik kültürüne canlı tanık olmak mümkündür. Kentte sene boyunca yapılan başlıca festivalleri aşağıda görebilirsiniz.

Dak'Art Bienali: Her mayıs ayında gerçekleşen bu etkinlik oldukça ünlüdür. Tüm Afrika kıtasından sanatçıların, resimleri, heykelleri ve diğer sanat eserleri burada ziyaretçilere sergilenir.

Kaay Fecc: Mayıs sonu ile haziran başında gerçekleştirilen bir dans festivalidir. Afrika kıtası başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinden gelen katılımcılar yerel ve modern dansa dair hünerlerini sergiler.

Goree Diaspora Festivali: Dakar'ın hemen yanı başındaki Goree Adası'nda toplanıp gemilere bindirilen kölelerin anısına yapılan bir etkinliktir. Kasım ve aralık ayları arasında düzenlenen festivalde konferanslar, toplantılar, canlı dans ve müzikal performanslar vardır. Duygusal havanın ağır bastığı organizasyonda Afrika kıtasından birçok sanatçı da eserlerini tanıtma imkânı bulur.

Uluslararası Fransızca Film, Müzik ve Komedi Festivali: Haziran ayının ilk haftasında düzenlenen önemli bir sanat festivalidir.

Dakar Caz Festivali: Kasım ayında düzenlenen bu etkinlikte yerel sanatçıların yanı sıra farklı ülkelerden isimler de sahne alır.

Dakar Resmi Tatiller

Yılbaşı: 1 Ocak

Bağımsızlık günü: 4 Nisan

İşçi Bayramı: 1 Mayıs

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı: (Her yıl değişiyor.)

Dakar Faydalı Bilgiler

Türk Büyükelçiliği: +221 33 869 79 56

Polis: 17

Ambulans: 889-1515

İtfaiye: 18

Dakar Dış Temsilcilikleri

Dakar'da Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği bulunmaktadır.

Adres: Rue Leo Frobenius, No: 7, Fann Résidence

Telefon: +221 33 869 80 76

Faks: +221 33 825 68 74

E-Mail:[email protected]

Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma (09.00-13.00 / 14.30-17.30)

Dakar Para Birimi

Dakar'ın para birimi, Batı Afrika CFAfrangıdır. 1 Türk lirası, 133,5 Batı Afrika CFA frangı eder.

*Kur bilgisi Nisan 2018'de güncellenmiştir.

Dakar Resmi Dili

Dakar'da resmi dil Fransızcadır. Bunun yanında yerel dillere de rastlamak mümkündür.

Dakar Saat Farkı

Türkiye ile Dakar arasında 3 saatlik fark bulunmaktadır. Yani Türkiye'de saat 12.00 iken Dakar'da saat 09.00'dur.

Dakar Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 21oC
    • Şub 21oC
    • Mar 21oC
    • Nis 21oC
    • May 22oC
    • Haz 25oC
    • Tem 27oC
    • Agu 27oC
    • Eyl 27oC
    • Eki 27oC
    • Kas 26oC
    • Ara 23oC

Kısa Kısa

Nüfus: 3.653.028 / Dil: Fransızca / Para Birimi: Batı Afrika CFA Frangı / İklim: Tropikal / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2-3 gün