Silivri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

silivri5.jpg

Antik Çağ’daki ismi Selymbria veya Selybria olduğu bilinen Silivri, doğal bir limana sahip olmasının yanı sıra önemli ticaret yollarının üzerinde bulunduğu için tarih boyunca her dönem önemli bir kent olmuştur. Traklar, Megaralılar, Persler, Spartalılar, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Hunlar ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde Silivri halkı geçimini tarım, hayvancılık, balıkçılık, sanayi ve turizmden sağlamaktadır.

Tatil için olduğu kadar günübirlik gezi severler için de hem dinlenebilecekleri hem de eğlenebilecekleri bir ortama sahip olan Silivri’nin 45 kilometre boyunca uzanan sahil şeridi üzerinde parklar ve doğal alanlar bulunmakta.

Tanıtım videosu: https://www.youtube.com/watch?v=NOa5o2Gqa5M

Silivri ile İlgili

Silivri Nerededir?

1568px-Istanbul_location_Silivri.svg.png

Silivri, Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçedir. İstanbul il merkezinin 67 kilometre batısında, D-100 kara yolu üzerinde bulunmaktadır.

Silivri’ye Nasıl Gidilir?

silivri.jpg

İstanbul’dan otobüsle gidip gelmek isteyenler için farklı semtlerinden sık sık otobüs seferleri yapılmakta. Arabayla gelmek isteyenler ise TEM otoyolunu veya Kumburgaz üzerinden sahil yolunu tercih edebilirler. İstanbul dışından uçakla gelecek olan ziyaretçiler için ise Silivri, İstanbul Atatürk Havalimanı’na 60 kilometre uzaklıktadır.

Silivri’ye Ne Zaman Gidilir?

Silivri’ye gitmek için yaz veya bahar aylarını tercih ederseniz hem denizin ve plajların hem de sahil boyunca uzanan mavi ve yeşilin iç içe olduğu çay bahçeleri, kafeler ve restoranların tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında Silivri iskelesinden düzenlenen feribot seferleriyle Avşa Adası’nı da ziyaret edebilirsiniz.

Silivri’de Nerede Kalmalı?

Silivri_Sahil_2_by_alisanfidan.jpg

Silivri de 10’dan fazlaya yakın tatil köyü, otel ve pansiyon var. Ortalama fiyatlar 2 kişi için 100-180 TL arası. Tek başınıza kalmak isterseniz 50 TL’ye de bir pansiyonda yer bulabiliyorsunuz. İçinde golf sahası olan bir otele ya da bir ‘resort’a gitmek isterseniz fiyatlar haliyle yükseliyor. Tatilinizi merkeze 8 kilometre uzaklıkta kır evi tadında lüks bir butik otelde geçirmenin bedeli ise 2 kişilik bir oda için 1000 TL civarında.

Silivri’de Gezilecek Yerler

 

Silivri, Mimar Sinan Köprüsü ve heykeli, tuğla damgaları, surlar, kapılar, yazıtlar, Sadrazam Piri Mehmet Paşa Camii gibi tarihin izlerini taşıyan birçok esere ev sahipliği yapmakla beraber sahil boyunca uzanan ücretsiz plajlarda çocuklarında rahatça yüzebileceği sığ ve temiz bir denize sahip. Tüm kıyı bandı genellikle turistlerin kullandığı sembolik tren haricinde araç trafiğine kapalı. Şehrin çeşitli bölgelerinde golften biniciliğe birçok aktivitenin yapılabileceği alanlar ve kulüpler de var.

Devamını Oku

Silivri İçi Ulaşım

Silivri-4-1024x768.jpg

Silivri içinde ulaşım sağlayan çeşitli minibüs güzergâhları mevcuttur. Ayrıca bazı İETT otobüsleri Tüyap, Yenibosna metro ve Bayrampaşa otogardan kalkarak Silivri’nin çeşitli yerlerine uğruyorlar, ulaşmak istediğiniz yer güzergahları üzerindeyse bu otobüsleri de tercih edebilirsiniz. Şehir içinde daha konforlu bir yolculuk istiyorsanız taksi de kullanabilirsiniz.

Silivri Mutfağı

3.jpg

Her damak zevkine uygun yemek çeşitlerinden bulabileceğiniz Silivri'de özellikle taze balık çeşitlerini deneyebilirsiniz. Mevsimine göre lüfer ya da uskumru dolması ve kâğıtta tekir yörenin deniz ürünleri konusundaki özel lezzetlerinde sayılır. Ayrıca diğer başlıca yöresel lezzetlerden yumurta çorbası, kesme çorbası, dızmana, kaşa, kırçma tatlısı, höşmerim, papara, borani ve kaçamağı deneyebilirsiniz.

Popüler restoranlar

silivri-tatlisi-632x420.jpg

Olta Balık Restoran: Harika mezeleri, lezzetli yemekleri, güleryüzlü ve kaliteli hizmetiyle Olta Balık Restoran Silivri’nin en nezih ve güzel balıkçılarından biri. Çocuk oyun alanı da bulunan bu restoranda ailenizle keyifli bir yemek yerken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Fiyat performans açısından oldukça makul olduğunu söyleyebileceğimiz Olta Balık Restoran’ın mezelerini ve balık kokoreçini denemenizi tavsiye ediyoruz.

Garden Et Lokantası: Çocuk oyun alanları ve kaliteli hizmetiyle ailecek gidilecek mekanlar arasında yer alan Garden Et Lokantası, kasap bir aileye ait olan samimi bir işletme. Servisin hızlı ve porsiyonların büyük olduğu bu restoranın özellikle pastırmalı paçanga böreği, ciğeri ve yayık ayranını denemenizi tavsiye ediyoruz.

Karışık Pizza & Cafe: Butik bir pizzacı olarak başlayıp zaman içerisinde kalitesinden ödün vermeden yeni ve daha büyük bir mekâna dönüşen bu işletmenin muhteşem makarna, pizza, sandviç ve salataları olduğu söyleniyor. Ev yapımı mantı ve tiramisu da bu restoranın spesiyalleri arasında.

Terbiyeli Restoran: Aslen çorbacı olan bu mekanda çorbaların çoğu kendine has bir üslupla hazırlanmış. Çalışanları güler yüzlü ve yardımsever, fiyatları kalitesine oranla gayet makul, ortamı nezih ve keyifli olan bu restoran en az 10 çeşit birbirinden leziz çorba ve nefis ızgara çeşitleriyle günün 24 saati hizmet vermekte.

Lokum Et & Köfte: Çeşitli et ürünlerini kişi başı 20-30 TL gibi ortalama bir fiyata yiyebileceğiniz bu restoranın manda yoğurdu ve çorbalarından da denemenizi öneriyoruz. Ayrıca köftelerinden ve etlerinden memnun kalırsanız kilogram ile alabilirsiniz.

Diğer restoranlar: Babacan Et Lokantası, Yelken Balık Restaurant, Silivri Köfte Sarayı, Kasapoğlu Et Lokantası, Köfteci Osman, Çamlık Et Lokantası, Neva Çay Bahçesi, Küpeşte

Silivri’de Alışveriş

maxisilivri.jpg

Silivri’de özellikle gelmişken almanızı tavsiye edebileceğimiz yöresel bir ürün yok. Ancak birçok bilindik markanın mağazasını bulabileceğiniz gibi AVM’lerde de alışveriş yapabilir, yemek yiyebilir ya da sinemaya gidebilirsiniz.

Silivri’de Gece Hayatı

silivri9.jpg

Silivri’de gece hayatı pek hareketli olmasa da yazın özellikle sahil kısmındaki balıkçılar ve limanın ucundaki mekânların canlı müzikleriyle gece hayatına can veriliyor. Küpeşte, Benzin, Amiral ve Klassis Otel gece hayatının en bilinen noktalarından.

Silivri Festivaller

Silivri Yoğurt Festivali (Temmuz-Ağustos)

Silivri Değirmenköy Domates Festivali (Ağustos)

Silivri Hamsi ve Horon Festivali (Nisan)

Topatan Kavunu ve Bamya Festivali (Temmuz)

Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivali (Haziran)

Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri (Mayıs)

Silivri Resmi Tatiller

Yılbaşı (1 Ocak)
Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı (23 Nisan)
Emek ve Dayanışma günü (1 Mayıs)
Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs)
Ramazan Bayramı Arifesi Ramazan Bayramı Demokrasi ve Özgürlükler Günü (15 Temmuz)
Zafer Bayramı (30 Ağustos)
Kurban Bayramı Arifesi
Kurban Bayramı
Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim (yarım gün) - 29 Ekim)

Silivri İçin Faydalı Bilgiler

Acil yardım: 112

Yangın: 110

Polis: 155

Silivri Vize İşlemleri

Silivri’ye gitmek için herhangi bir vize işlemi yapmanıza gerek yok.

Silivri Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca oC
    • Şub oC
    • Mar oC
    • Nis oC
    • May oC
    • Haz oC
    • Tem oC
    • Agu oC
    • Eyl oC
    • Eki oC
    • Kas oC
    • Ara oC

Kısa Kısa

Nüfus:165,084 / Dil: Türkçe / Para Birimi: Türk Lirası (TL) / İklim: Ilıman iklim kuşağı özelliklerine sahiptir / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2-3 gün