Kos Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Kos, diğer adıyla İstanköy adası, Bodrum ve Turgutreis’ten feribotla yarım saatte geçebileceğiniz şirin mi şirin bir Yunan adasıdır. Ege Denizi'ndeki 12 Adalar'ın en büyük üçüncü adasıdır.
Özellikle Haziran-Ağustos aylarına denk gelen yaz döneminde temiz plajları ve göz alıcı koyları ile turistlerin ilgisini çeker. Beyaz binaların çevrelediği dar sokaklarında yürürken tarihi yapıları ve kalıntıları keşfetmek keyif vericidir.
Ege Denizi'nin en güzel ve sempatik adalarından biri olan Kos, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle öne çıkan bir tatil güzergahıdır. Tıp tarihinin önemli ismi Hipokrat burada doğmuştur. Öğrencilerine gölgesinde dersler anlattığı, şehrin simgesi haline gelmiş olan Hipokrat Ağacı ya da 14. yüzyılda inşa edilen heybetli mi heybetli Şövalyeler Kalesi ada ile ilgili sayılabilecek tarihi güzelliklerden sadece iki tanesidir.
Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia ve Mastihari gibi pek çok görülecek kasabaya sahip olan adanın merkezinin ismi de Kos olarak geçer. Pek çok turistik aktivite de burada bulunmaktadır. Kardamena da özellikle sahip olduğu bar ve gece kulüpleri ile gençlerin ilgisini çekmektedir.
Ekonomisi ağırlıklı olarak turizme bağlı olan Kos'ta ikinci gelir kaynağı tarımdır. Tipik bir Akdeniz iklimine sahip olan adada en çok yetiştirilen ürünler üzüm, badem, incir, zeytin, domates ve mısırdır. Bu sayede adada hepsinin tazesini yemek mümkündür.
Meropis ve Nymphsea olarak da bilinen ada, milattan önce 11. yüzyıldan itibaren Dorlar ve Persler gibi pek çok millet tarafından işgal edilmiştir. Uzun yıllar Yunanların hakimiyeti altında kalan Kos Adası, II. Dünya Savaşı sırasında 1945'e kadar Almanların himayesinde kalmış, 1947 yılında yeniden Yunanistan'a verilmiştir.
Tanıtım Videosu: