Japonya = Nikko = Japonya

Nikko kasabası trenle Tokyo'nun 2,5 saat mesafe kuzeydoğusunda, sırtını dağlara dayamış mütevazi ve şirin bir yer. Nikko, bazılarının tarihi 1200 sene öncesine dayanan renkli tapınakları ile biliniyor (Kasaba şu ana kadar son depremlerden hiç zarar görmemiş durumda. Umarım böyle kalır).

Kasaba mütevazi ama, tarih söz konusu olduğunda hiç mütevazi değil. Öyle ki turizm broşürlerinde Japonya = Nikko yazıyor.

Nikko'yu görmeden önce bu slogan abartılı gelebilir ama görünce iş başka.

 
Eski binaların ve tapınakların yapısı, ince işçiliği insanı cidden etkiliyor. Şehrin tapınaklarının olduğu kuzey bölgesi bir vadinin bitişinde. Bölgede kısa bir yürüyüş hem göze hem ruha hitap ediyor, doyuruyor hem de her an yeni şeyler öğreniyorsunuz. Bina duvarlarında tanıdık figürlere bile denk gelebilirsiniz, mesela duymayan, konuşmayan ve görmeyen üç maynunun Japonya kaynaklı olduğunu Nikko'da öğreniyorum.

Ülkenin diğer bölgelerindeki yapılar, gösterişten ve çok renklilikten kaçınırken Nikko'dakiler sanki bu eksikliği dengelemek istercesine capcanlı ve çok gösterişli.

Nikko'da yapıları seveceksiniz çünkü farklı ve canlılar.

Üstelik bölgenin güzel doğası da siz tapınakları gezerken sizi cezbetmeye devam edecek.

Yolunuz Tokyo'ya düşerse ne yapın ne edin, Nikko'ya da düşürün.

Nikko'ya nasıl gidilir?

Tokyo'nun Shinjuku ve Asakusa istasyonlarından Nikko'ya doğrudan tren kalkıyor. 2,5 saatte gideni 1320 Yen.

Nerede Kalınır?

Nikko merkezde iki tane hostel var. Ucuzunun geceliği 3000 Yen (37 dolar kadar), merkezden biraz uzaktaki (10 dakika yürüyüş mesafesi) otellerde ise 5000 Yen'e oda bulmak olası.

Ne yenir?

Acıkınca mutlaka Hippari Dako restoranını deneyin, piliç ızgarası çok leziz ve hesaplı. Nikko milli parkı girişine 200 metre mesafede solda yer alan Hippari Dako lokantasında sadece 3 masa, sahibi olan tonton yaşlı bir teyze, yemek hazırlanırken okumak için 4 duvar + 1 tavan dolusu lokantayı öven not ve hepsinden önemlisi lezizzzzz yemekler var. Afiyet olsun!

*** Başar Kurtbayram'ın diğer yazılarına www.simdigezelim.com'dan da ulaşabilirsiniz.

Başar Kurtbayram

Yazar Hakkında

Başar Kurtbayram

Gezmeyi çok seviyorum. Bugüne kadar 130'dan fazla ülkede bulunma şansım oldu.Bana çok sorulan "nasıl oluyordu bu kadar çok geziyorsun?" sorusuna hemen cevap vereyim.