Dalyan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan huzur dolu bir tatil beldesidir. Bakir doğası, tertemiz denizi ve tarihî dokusu ile ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren kanal üzerinde yer almaktadır. Fethiye ve Marmaris arasındaki Dalyan yemyeşil ormanları ile adeta oksijen deposudur. Kış aylarında yaklaşık beş bin kişinin yaşadığı Dalyan’da yazın nüfus artsa da her daim sakinliğini koruyan bir beldedir. Her ne kadar Ege Bölgesi’nde olarak bilinse de Dalyan coğrafî konum olarak Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Etrafı dağlarla çevrili olduğu için rüzgarlara karşı korunaklı olan Dalyan’da tipik Akdeniz iklimi hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak geçerken kış ayları ılık ve yağışlıdır. Deniz sezonunun erken açıldığı beldelerden biri olan Dalyan’da nisan ayından kasım ayına kadar denize girebilirsiniz. Dalyan ismini Dalyan Çayı’nın üzerinde bulunan dalyanlardan almıştır. Dalyan balık tuzağı anlamına gelmektedir. Bölge eski bir balıkçı kasabasıdır. Verimli tarım arazileri bulunmasına rağmen turizm Dalyan’ın en önemli geçim kaynağı haline gelmiştir. Doğanın en güzel armağanlarından biri olan İztuzu Plajı, Kral mezarları ile ünlü Kaunos Antik Kenti, şifalı suları, çamur banyoları ile Dalyan tatilden beklentinizi fazlasıyla karşılamaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu Dalyan sadece bahar ve yaz aylarında değil kış aylarında da sakinliği ile en iyi şehirden kaçış noktaları arasında yer alır. Trafikten, iş stresinden ve kalabalıktan bunalanlar için Dalyan yıl boyu kafa dinlemek ve doğa ile iç içe huzur bulmak isteyenleri ağırlar.

Devamını Oku

Dalyan ile İlgili

Dalyan Nerededir?

Muğla şehrinin Ortanca ilçesine bağlı olan Dalyan, KöyceğizGölü ile Akdeniz’i birleştiren kanalın üzerinde yer almaktadır. Ege Bölgesi’nde olarak bilinse de haritadaki konumu Akdeniz Bölgesi’ndedir. Marmaris veFethiye arasında yer alan Dalyan kuzeyinde Köyceğiz, batısında Marmaris, doğusunda ise Ortanca ilçeleri ile komşudur.

Devamını Oku

Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan sakinliği, tertemiz havası ve eşsiz doğal güzellikleriyle görenleri büyülemektedir. Dalyan’a karayolu ve havayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Birçok turizm merkezine yakınlığı ile bilinen Dalyan İstanbul’a 825 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve özel aracınızla ortalama 12 saatte ulaşabilirsiniz.

Ankara’ya 700 kilometre uzaklıkta bulunan Dalyan’a araçla 11 saatte ulaşılabilir. Dalyan-İzmir arası 325 kilometre, Dalyan Muğla arası 78 kilometre, Dalyan - Marmaris arası ise 90 kilometredir. Özel aracınızla Dalyan’a gelmek için Fethiye, Muğla veya Marmaris yönlerini tercih edebilirsiniz. Ortaca ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Dalyan’a şehirlerarası otobüsler ile de gelebilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden özellikle yaz döneminde Ortaca’ya otobüs seferleri düzenlenmektedir. Ortaca Otogarı’na ulaştıktan sonra Dalyan’a 15 dakikalık bir minibüs yolculuğu daha yapmanız gerekmektedir. Marmaris’ten gelmek isterseniz Köyceğiz otobüslerine binebilir oradan Dalyan’a minibüs ile geçebilirsiniz. Yaz aylarında Marmaris’ten kalkan tekne turları ile Dalyan’ı günübirlik ziyaret edebilirsiniz.

Dalaman Havalimanı Dalyan’a en yakın havalimanıdır. İstanbul ve Ankara’dan direkt uçuş ile ortalama 1,5 saatte ulaşabileceğiniz Dalaman Havalimanı ile Dalyan arası 28 kilometredir. Dalaman Havalimanı’ndan Dalyan’a en kolay ulaşım aracı ise taksiler. Dilerseniz havalimanından araç kiralayabilir ya da transfer hizmeti ile kolay ve zahmetsiz bir şekilde Dalyan’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Dalyan’a Ne Zaman Gidilir?

Dalyan_17175.jpg

Ilıman iklim kuşağında yer alan Dalyan’da Akdeniz iklimi hâkimdir. Beldede yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar ılık ve yağışlıdır. Yılın büyük bir bölümü güneşli olan Dalyan’da yıllık sıcaklık ortalaması 18 derecedir. Ağustos yılın en kurak ayı olurken en fazla yağış aralık ayında gözlemlenir. Ortalama 27 derece sıcaklık ile temmuz en sıcak ay, ortalama 10 derece ile ocak en soğuk aydır.

Dört mevsim boyunca ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunan Dalyan’da kış ayları yaklaşık 13 - 17 derece arasında geçerken yazın sıcaklık 37 dereceye kadar çıkmaktadır. Denizden esen meltem sayesinde yaz ayları bunaltıcı geçmez ve nem oranı da düşüktür. Nisan ayında açılan deniz sezonu kasım ayının ortalarına kadar devam etmektedir. İztuzu Plajı ile dünyaca ünlü olan Dalyan’a yaz aylarında giderseniz denizin keyfini çıkarabilir, farklı koyları gezme şansı bulabilirsiniz. Haziran - Temmuz ayları arası caretta carettaların yumurtlama mevsimi olduğu için seyahatinizi bu döneme denk getirirseniz farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. Bahar ve kış aylarında Dalyan’ın ılık havasında gezebilir, çay bahçelerinde oturarak kitabınızı okuyabilir, gürültüden ve insan kalabalığından uzak birkaç gün geçirebilirsiniz.

Dalyan’da Nerede Kalınır?

dalyan-berg-hotel.jpg

Bozulmamış doğası, görenleri hayran bırakan güzellikleri ile Dalyan huzurun adresidir. Sakinlik içerisinde tatilini geçirmek isteyenlerin ilk adresi olan Dalyan’da konaklayabileceğiniz birçok tesis bulunmaktadır. Dilerseniz lüks bir otelde tatilinizi geçirebilir, şirin pansiyonlarda çam ağaçları eşliğinde konaklamanın tadını çıkarabilirsiniz. Bc Spa Hotel Dalyan nehir kenarında yer alan dört yıldızlı bir oteldir. Dalyan’ın en çok tercih edilen otellerinden biri olan Bc Spa Hotel’de aradığınız huzuru bulabilir, nehir manzarası eşliğinde güne başlayabilirsiniz. Akropol ve kaya mezarlarına hâkim konumu ile dikkat çeken Dalyan Resort Hotel tatilinizi keyifle geçirebileceğiniz tesisler arasındadır. Kahvaltınızı yörenin organik ürünleri ile yapabilir, spa bölümünde dilediğiniz masajı yaptırabilirsiniz. Michelangelo Boutique Hotel uygun fiyatları ile Dalyan’da konaklamak isteyenleri beklemektedir. Türk ve Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan A la Carte restoranı ve konforlu odaları ile öne çıkan otel ilgi çeken bir diğer tesistir.

Caretta Caretta Hotel, Dalyan Hotel Palmyra, Osmanlı Hanı Apart Hotel, Dalyan Hotel Caria Royal, Dalyando Apart Hotel Dalyan’da konaklayabileceğiniz oteller arasındadır. Muğla’nın diğer tatil beldelerine göre daha uygun fiyatlarda konaklama imkanı bulabileceğiniz Dalyan otelleri yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir. Gecelik 60 TL’den başlayan Dalyan otellerinde konaklama ücretleri 250 TL’ye kadar çıkmaktadır. Otellerin konumu, hizmet kalitesi ve sunduğu imkânlara göre fiyatları belirlense de Dalyan otellerinin hepsine huzur dolu bir tatil sizleri bekliyor.

Bütçenizi aşmadan tatilinizi geçirmek isterseniz Dalyan pansiyonlarını tercih edebilirsiniz. 10 - 15 oda ile hizmet veren Dalyan pansiyonlarında bahçede yetişen doğal ürünler ile hazırlanmış yemekleri tadabilir, kalabalıktan uzak şekilde kafanızı dinleyebilir, huzur bulabilirsiniz. Dervişhan Pansiyon, Dalyan Pansiyon, Çınar Pansiyon, Likya Pansiyon Dalyan’da konaklayabileceğiniz pansiyonlar arasındadır. Dalyan’da doğa ile iç içe bir tatil geçirmek ve sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanmak istiyorsanız çadır veya bungalovlarda da kalabilirsiniz. Dalyan Camping doğaseverlerin en çok tercih ettiği kamp alanlarının başında gelmektedir. Yıl boyunca açık olan tesiste çadır, karavan ve bungalov evlerde konaklayabilir, harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Dalyan’da birçok ev sahibi yaz döneminde evlerini kiraya vermektedir. Tatilinizi daha uzun süre Dalyan’da geçirmeyi düşünüyorsanız beldedeki kiralık evleri inceleyebilir, sezonluk olarak kiralayabilirsiniz.

Dalyan Otelleri - Dalyan Otel Fiyatları

Muğla’nın sanayileşmiş beldesi Dalyan, tertemiz denizi, Antik dönemlerden kalma tarihî yapıtları ve caretta caretta ile huzurlu tatil geçirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Dalyan otelleri turistikamaçlı seyahat eden konuklarına büyük şehirlerden uzakta doğa ile iç içe zaman geçirmelerini sağlamaktadır. Köyceğiz Gölü ve Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde yer alan belde, yemyeşil ormanlara sahip olması ile bol oksijenli havaya sahiptir. Yaz aylarında bölge yüzlerce yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Caretta caretta’ların yumurtaların bıraktığı İztuzu Plajı bölgeye gelenlerin ziyaret ettikleri yerlerin başında gelmektedir. Bir yanı tatlı diğer yanı tuzlu suya sahip olan plaj, caretta caretta’ların geceleri yumurta bırakmasından dolayı akşam 20.00’den sabah 08.00’e kadar kapalı tutulmaktadır. Likya Kaya Mezarları, Kaunos Antik Kenti, Sülüngür Gölü ve Delikli Ada gezip görülecek yerler arasında bulunmaktadır. Sıcak iklime koşullarının yaşandığı Dalyan, her mevsimde ziyaret edilebilir. Nisandan kasım ayına kadar burada denize girebilmek mümkündür. Dalyan mutfağı zeytinyağlı, sebzeli, otlu ve deniz ürünlerinden oluşan hafif yemekleriyle dikkat çeker. Dalyan Çarşı’da caretta caretta figürlü objeleri sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.

Devamını Oku

Dalyan Gezilecek Yerler

El değmemiş doğası, tertemiz havası ve dünyaca ünlü plajı ile Dalyan ülkemizin cennet köşelerinden biridir. Fethiye, Göcek ve Marmaris’e yakın olmasına rağmen sakinliğini korumayı başaran Dalyan huzur dolu havasıyla ender bulunan tatil beldelerindendir. Siz de en az iki gününüzü Dalyan’a ayırarak İztuzu Plajı’nda tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atabilir, tekne turları ile çevredeki koyları gezebilir, kaplıcalarda şifa bulabilir, Kaunos Antik Kenti’nde Dalyan’ın tarihini yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Dalyan seyahatinizde birbirinden lezzetli yöresel ürünlerin tadına bakabilir, köy pazarlarında alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.
 Dalyan’da Gezilecek Yerler
  Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan’a yaz aylarında yolunuz düştüğünde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, bahar ve kış aylarında beldenin damak çatlatan lezzetlerinin tadına bakabilir, uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Dört mevsim boyunca ziyaretçilerini ağırlayan Dalyan tatilden huzur ve sakinlik arayanların favori adresleri arasındadır. Avrupa’dan birçok ödül alan İztuzu Plajı Dalyan gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alır. Gün boyu deniz keyfi yapabileceğiniz İztuzu Plajı’nda yaz aylarında caretta caretta yavrularını görme şansı bulabilirsiniz. Sülüngür Gölü’nü ziyaret edebilir, Dalaman Çayı’nda rafting turlarına katılabilirsiniz. Tarihi yerlere meraklıysanız Kaunos Antik Kenti’ni mutlaka görmenizi öneririz. Dalyan’a gelmişken çamur banyosu yapabilir, Sultaniye Kaplıcası’nda sağlık dolu bir gün geçirebilirsiniz. Ekincik Mağarası, Yuvarlak Çay ve Köyceğiz listenize eklemeniz gereken diğer adreslerdir. Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.
Devamını Oku

Dalyan İçi Ulaşım

1

Sakin ve küçük bir tatil beldesi olan Dalyan’da toplu ulaşım minibüsler ile sağlanmaktadır. Dalyan’da konaklayabileceğiniz pansiyon ve otellerin büyük bir kısmı merkeze yürüme mesafesinde bulunduğu için zorluk çekmezsiniz. Dalyan’ı keşfetmenin en güzel yollarından biri de bisiklet kiralamaktır. Geniş bisiklet parkurlarında güvenli bir şekilde bisikletinizi sürebilirsiniz. Çam ve okaliptüs ağaçları arasında ilerlerken zamanın geçmesini istemeyeceksiniz. Dalyan gezinizde mutlaka tekne turu yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü Dalyan’ın dolmuş tekneleri oldukça meşhurdur. Yaz aylarında seferleri daha da artan dolmuş tekneler ile sazlıklar arasında süzülerek ilerlemek çok zevklidir. Dolmuş tekneler ile dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na, Kaunos’taki kaya mezarlarına ve Dalyan çamur banyosuna gidebilir, oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz. Dilerseniz günlük yemekli tekne turlarına da katılabilir ve gün boyu Dalyan’ın güzelliklerini keşfetmenin tadına varabilirsiniz. Yaz döneminde her sabah 10.30’da Kooperatif İskelesi’nden kalkan tekne turları ile akşam üstü 17.00’ye kadar unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. İztuzu Plajı’na dolmuşlar ile de kolaylıkla gidebilirsiniz. Özel aracınızla Dalyan Çarşı’dan İztuzu Plajı levhalarını takip ederseniz yaklaşık 15 dakikada muhteşem güzelliğe ulaşabilirsiniz. Dalyan’ın etrafındaki doğal ve tarihî güzellikleri cip safari turlarına katılarak görebilirsiniz.

Dalyan Mutfağı

blue-crab.jpg

Tertemiz havası, doğal ve tarihî güzellikleri ile Dalyan en güzel tatil beldelerimizden biridir. Ege mutfağının hâkim olduğu Dalyan’da zeytinyağlı yemeklerin tadına bakabilir, otlar, mezeler ve deniz ürünleri ile lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Dalyan’da sebze yemekleri geniş bir yer tutar. Bamya, bezelye, ıspanak, börülce severek tüketilen sebze yemekleri arasındadır. Her Ege şehrinde olduğu gibi Dalyan’da da sofraları ot yemekleri süsler. Radika, turp otu, ebe gümeci, deniz börülcesi, arapsaçı en çok tercih edilen otlar arasındadır. Bu otların bir kısmı kurutulup kışın yemeklerde kullanılsa da ot kavurması yörede sıkça yapılan yemeklerden biridir. Tarhana, arabaşı çorbası, kabak çiçeği dolması, ekşili tavuk, yoğurtlama, keşkek Dalyan’ın yöresel lezzetleri arasındadır. Köy evlerinin hemen hepsinde reçel hazırlanır. Patlıcan, kabak, incir, portakal, nar evlerde en çok yapılan reçellerdendir. Bazlama, somun, yufka ekmeği ve mısır ekmeği yöresel ekmek çeşitleridir. Dalyan bölgesi mantar bakımından da oldukça verimlidir. Özellikle sonbaharda dağlarda yetişen çıntarmantarı bölge halkının da en önemli geçim kaynaklarından biridir. Protein deposu olan çıntar mantarı besleyici özelliği ile öne çıkmaktadır.

Dalyan’ın deniz mahsulleri de oldukça meşhurdur. Sadece Dalyan’da deneyebileceğiniz mavi yengeç oldukça lezzetlidir. Dalyan’da bol miktarda bulunan mavi yengeçlerin tadına bakabileceğiniz en iyi adreslerden biri Köşem Restaurant. Dalyan Çarşı içinde yer alan Köşem Restaurant’ta hem ızgara hem de tavasını deneyebileceğiniz mavi yengecin yemesi biraz zahmeti olsa da denemeye değer. Deniz ürünleri ile ünlü bir diğer mekan ise Ocean Restaurant’tır. Huzurlu ortamı ve hızlı servisi ile beğeni toplayan mekan tereyağlı karidesi, kalamarı ve deniz çipurası ile öne çıkıyor. Doğal balık üretim merkezi olan Dalyan’ın kefalini de denemenizi öneririz.

Öğlen karnınız acıktığında hızlı ve pratik bir seçenek arıyorsanız Altın Tava Gözleme Evi’nin sebzeli gözlemelerini mutlaka tadın. Göl kenarında kahvaltı keyfi için Ekin Kır Evi’ni tercih edebilir, Saklı Bahçe Kahvaltı Evi’nde suda yüzen ördekleri seyrederken çayınızı yudumlayabilirsiniz. Dalyan’ın başlıca içeceği nar suyudur. Yaz aylarında buz gibi nar suyu ile içinizi ferahlatmak isterseniz rotanızı Nar Danesi’ne çevirmelisiniz. İztuzu yolunda yer alan mekan köy kahvaltısı ile de rağbet görüyor.

Dalyan’da Alışveriş

Sakinliğin ve huzurun adresi Dalyan’da birbirinden taze ve lezzetli yöresel ürünleri bir arada bulabilirsiniz. Dalyan’da alışveriş yapmak için önerdiğimiz ilk adres Dalyan Çarşı’dır. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar açık olan dükkanlarda alışverişin keyfini çıkarabilir, yorulduğunuzda kafelerde çay molası verebilirsiniz. Yan yana sıralanmış dükkânlarda kıyafet, takı, çanta, süs eşyaları ve seramik objeleri yakından inceleyebilir, sevdikleriniz için hediye alabilirsiniz. Dalyan’ın caretta caretta figürlü objeleri meşhurdur. Evinize farklı bir hava katmak ve Dalyan’dan hatıra kalsın istiyorsanız çarşı içindeki dükkanlarda her türlü objeyi bulabilirsiniz.

Dalyan’a uğradığınızda pazar alışverişine mutlaka çıkmanızı tavsiye ederiz. Her cumartesi Dalyan’da kurulan semt pazarında dalından koparılmış sebze ve meyvelerin tadına bakabilir, rengârenk baharatlardan alıp yemeklerinize tat katabilirsiniz. Özenle toplanmış şifa deposu otlar Dalyan pazarının her noktasında karşınıza çıkacak. Kurutulmuş veya taze otlardan dilediğinizi seçebilir, köy peyniri, tereyağı, salça, yoğurt gibi doğal ürünleri uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Sabahları reçel ile kahvaltı yapmayı seviyorsanız Dalyan pazarında birbirinden lezzetli ev yapımı reçelleri bir arada bulabilir, hem kendinize hem de arkadaşlarınıza alabilirsiniz. Yörenin bir diğer meşhur pazarı ise Köyceğiz halk pazarıdır. Her pazartesi Köyceğiz’de kurulan halk pazarı özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir. Köyceğiz pazarında alışverişin yanı sıra otlu peynirli gözlemelerin tadına bakabilir, yanında bol köpüklü ayranla içinizi ferahlatabilirsiniz. Dalyan’ın narı çok lezzetlidir. Pazara uğradığınızda bol bol nar almanızı hatta nar suyunu denemenizi tavsiye ederiz.

Dalyan’da Gece Hayatı 

1

Sakinliği ve huzurlu ortamı ile öne çıkan tatil beldelerinden Dalyan’da aktif bir gece hayatı yoktur. Doğa ile iç içe olmaktan hoşlanan ve şehrin gürültüsünden bunalan insanların tercih ettiği Dalyan’da eğlence hayatı sakin geçmektedir. Ancak gençlerin sosyalleşebileceği ve müzik dinleyebileceği mekanlar da mevcuttur. Dalyan Barlar Sokağı yaz akşamlarına eğlence katmak isteyenlerin favori adresidir. Dalyan’ın en eski barı olan Jazz Bar’da canlı müzik eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet edebilir, geç saatlerine kadar müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. Rıhtımın karşısında yer alan Tintin Bar canlı müzik dinleyebileceğiniz bir diğer mekândır. Club Sweet gençler tarafından sıkça tercih edilen gece kulüplerinden biridir. Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz mekanda DJ performansları ile dans edebilirsiniz. Kanal kenarında nezih bir eğlence yeri arıyorsanız Green Bar’ı tercih edebilirsiniz. Rumours Bar Dalyan gecelerinde uğrayabileceğiniz adresler arasındadır. Farklı bir eğlence arayışı için Dalyan’daki karaoke barlar sizleri bekliyor. Ağırlıklı olarak yabancı turistlerin uğradığı karaoke barlarda performansınızı sergileyebilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Dalyan’da şık bir akşam yemeği eşliğinde içkinizi yudumlamak ve dostlarınızla uzun soluklu sohbet etmek isterseniz Casa Nova Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Harika manzarası ile öne çıkan mekan deniz ürünleri ile de oldukça iddialı. Dalyan’da rakı balık keyfi için Gel Gör Balık Restaurant’a uğrayabilir, Mai Steakhouse’ta et yemekleri ile birlikte şarabınızı içebilirsiniz. Huzurlu bir akşam geçirmek isterseniz Belediye’nin Çay Bahçesi’ne giderek nehir kenarında çayınızı içebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Dalyan’da unutulmaz bir akşam için mehtap turuna katılmanızı tavsiye ederiz. Saat 19.00’da hareket eden tekneler ile önce muhteşem gün batımına şahit olabilir, mangal keyfiyle birlikte gece boyu yıldızları seyredebilirsiniz.

Dalyan’daki Festivaller

dalyan-resort-spa-hotel-dalyan-1.jpg

Dalyan’da doğanın tadını çıkardıktan sonra seyahatinize denk gelen festival ve şenliklere uğrayabilir, eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Dalyan’a yolunuz düştüğünde yörede yaşayanların geleneksel eğlencelerine katılmak ve onlarla birlikte coşku dolu anlar yaşamak isterseniz bu etkinlikleri not etmenizi öneriyoruz. Festival ve şenliklerin detaylı bilgilerini yazımızda okuyabilirsiniz.

Dalyan Kefal Balığı Festivali

Dalyan’da bu yıl ikincisi düzenlenen Kefal Balığı Festivali’nde Dalyan’da kış turizminin hareketlenmesi amaçlanarak Dalyan kefalinin tanıtımı yapılıyor. Balık tutma yarışmaları, çeşitli gösterilerin ve konserlerin düzenlendiği festivalde katılımcılara ekmek arası kefal dağıtılıyor. Dalyan Kefal Balığı Festivali aralık ayında düzenleniyor.

Caretta Caretta Kültür ve Turizm Festivali

Her yıl haziran ayının son haftası ile temmuz ayının ilk haftası düzenlenen festival altı gün boyunca oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde sergiler, konserler, halk oyunları ve tiyatro gösterileri düzenleniyor. Yöreye has yemeklerin tadımının da yapıldığı festivalde her sene çamur güzeli seçiliyor.

Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali

Her sene 6 - 13 Mayıs arasında düzenlenen festivalde Ortaca’nın tanıtımı amaçlanıyor. Sekiz gün süren festival boyunca birbirinden ünlü sanatçıların konserleri ile eğlenebilir, düzenlenen yarışmalara katılabilir ve tezgâhlarda yer alan birbirinden lezzetli ürünleri deneme şansı bulabilirsiniz.

Uyarı: Her festivalin tarihleri yolculuk öncesi kendi sitelerinden teyit edilmelidir.

Dalyan İçin Faydalı Bilgiler

Sahil Güvenlik: 158

Jandarma: 156

Ambulans: 112

Belediye Başkanlığı: 252 284 20 38

Dalyan Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 8.3oC
    • Şub 9.4oC
    • Mar 11.7oC
    • Nis 15oC
    • May 19.4oC
    • Haz 24.4oC
    • Tem 27.2oC
    • Agu 27.2oC
    • Eyl 23.9oC
    • Eki 18.9oC
    • Kas 13.3oC
    • Ara 10.6oC

Kısa Kısa

Nüfus: 5000/ İklim: Akdeniz iklimi / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2 gün