Ordu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

orduu22_1.jpg

Karadeniz Bölgesi’nin Orta ve Doğu Karadeniz bölümünde yer alan Ordu Türkiye’nin en kalabalık otuzuncu şehridir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihî zenginlikleri ile öne çıkan şehrin toplam yüz ölçümü 5.952 kilometrekaredir. Ordu yüz ölçümü bakımından en büyük 57. il olmakla birlikte bulunduğu bölgenin de 3. büyük şehri olma özelliğine sahiptir. 2017 nüfus verilerine göre Ordu’da 742.341 kişi yaşamaktadır. Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe, Mesudiye, Akkuş başta olmak üzere 19 ilçeye sahiptir. Merkez ilçe Altınordu nüfus olarak en kalabalık ilçeyken Kabadüz en az nüfusun bulunduğu Ordu ilçesidir. 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir unvanına kavuşan Ordu’nun plaka kodu 52’dir.

Ordu’da bilinen ilk yerleşim MÖ 7. yüzyıla dayanmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık beş kilometre uzaklıktaki Bozukkale olarak bilinen bölge il merkezindeki ilk yerleşim yeridir. Kotyora adı ile kurulan yerleşim Kut yöresi anlamına gelmektedir. MÖ 675 yılından itibaren Ordu’nun da içinde bulunduğu bölge Kimmerler, Miletliler, Persler, Makedonların hâkimiyetine geçmiştir. Makedonya Kralı İskender, Perslerin buradaki hâkimiyetine son verince Pontus Devleti Karadeniz sahillerini ele geçirmiştir. MÖ 1. asırda Roma İmparatorluğu Pontus Devleti’ni ortadan kaldırarak bu bölgede hâkimiyet kursa da imparatorluk ikiye bölününce bölge Bizans’ın eline geçmiştir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu’nun Türkler tarafından fethedilmesiyle Türklerin hâkimiyetine giren bölge Haçlı Seferleri sırasında bir süreliğine Trabzon Rum Selçukluları’nın olmuştur. 1391 yılında Yıldırım Bayezid tarafından Osmanlı Devleti topraklarına katılan bölge 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon Rum Pontus Devleti’ni tamamen ortadan kaldırmasıyla bir daha ayrılmamak üzere Osmanlı himayesine girmiştir. Ordu isminin nereden geldiği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bu görüşlerden biri de Hacı Emiroğlu Süleyman Bey tarafından 1396 yılında Giresun’u fethetmek için Eskipazar mevkiinde on iki bin kişinin toplanması sonucu Ordu adının verilmiş olmasıdır.

Tanıtım Videosu:

Devamını Oku

Ordu Nerededir?

Karadeniz Bölgesi’nin batısında Samsun, doğusunda Giresun, güneyinde Tokat ve Sivas, kuzeyinde ise Karadeniz ile komşudur. Ordu İstanbul’a 890 kilometre, Ankara’ya 503 kilometre, Trabzon’a 180 kilometre mesafedir. Şehrin doğusu ve güneydoğusunu Giresun Dağları’nın uzantıları engebelendirirken güney ve batı kısmında Canik Dağları yükselmektedir. Karadeniz Bölgesi’nin Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü’nde yer alan Ordu’da dağlar kıyıya paralel uzanır. Kıyılara yakın tepelerle başlayan dağlar iç kısımlara gidildikçe yükselmeye başlar. Bolaman Irmağı, Melet Irmağı, Turna Suyu, Ceviz Deresi, Duri Deresi ilin başlıca akarsuları arasında yer almaktadır. Fatsa ilçesindeki Gaga Gölü ile Ulubey’deki Ulugöl şehirdeki göller arasında sayılabilir. Ohtamış Şelalesi, Perşembe Yaylası, Çambaşı Yaylası, Çiseli Şelalesi Ordu’daki diğer doğal varlıklardır.

Ordu’ya Nasıl Gidilir?

ordu-havadan_2.jpg

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Ordu’ya kara yolu ve hava yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Ordu İstanbul’a 890 kilometre mesafede yer almaktadır. Özel aracınız ile İstanbul’dan Ordu’ya gitmek isterseniz yolculuk yaklaşık 11 saat sürmektedir. Ordu - Ankara arası mesafe 503 kilometre olup aracınızla ortalama 7 saatte şehre ulaşabilirsiniz. Samsun - Ordu arası 151 kilometredir ve yolculuk özel araçla 2 saat sürerken Trabzon - Ordu arası 180 kilometredir ve aracınızla ortalama 2 buçuk saatte ulaşabilirsiniz. Ordu’ya E80, E90 ve D190 otoyollarını kullanıp kendi aracınızla gelebileceğiniz gibi İstanbul, Ankara gibi uzun mesafeli şehirlerden gelirken araç kullanmak yorucu olabileceğinden şehirlerarası otobüsleri de tercih edebilirsiniz. Türkiye’nin birçok şehrinden her gün karşılıklı olarak Ordu’ya otobüs seferleri düzenlenmektedir. İstanbul - Ordu arası otobüs ile yaklaşık 14 saat, Ankara - Ordu arası ise ortalama 10 saat sürmektedir. Ordu Otobüs Terminali şehir merkezine yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Çevre ilçelere gitmek isterseniz terminalden kalkan minibüslere binebilirsiniz.

Ordu’ya daha hızlı ulaşmak isterseniz hava yolunu tercih edebilirsiniz. Ordu Giresun Havalimanı 2015 yılında hizmete girerek şehre ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Ordu Giresun Havalimanı merkeze 18 kilometre mesafede yer almaktadır. Haftanın her günü İstanbul ve Ankara’dan Ordu’ya karşılıklı uçak seferleri düzenlenmektedir.İstanbul’dan 1 saat 40 dakikada Ordu’ya ulaşabilirken Ankara - Ordu arası uçuş süresi 1 saat 10 dakikadır. Diğer büyük şehirlerden İstanbul aktarmalı olarak Ordu’ya ulaşım sağlamak mümkündür. Demir yolu seçeneği bulunmayan ile en yakın tren istasyonu Samsun’dadır.

Ordu’ya Ne Zaman Gidilir?

boztepe_1.jpg

Yemyeşil doğası ile kendine hayran bırakan Ordu’da Karadeniz iklimi hâkimdir. Dağlar kıyıya paralel uzandığından dolayı şehirde iki farklı iklim türü göze çarpmaktadır. Sahil kesimlerinde kış ayları ılık ve yağışlı geçerken yazları serindir. İç kesimlere doğru geçildiğinde karasal iklim özellikleri görülmeye başlar. İç kesimlerde kışın soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Öyle ki Çambaşı Yaylası, Beşiktaşı Yaylası gibi kesimlerde kar yağışı altı ay boyunca neredeyse kesilmeden devam eder. Canik Dağları kuzeyden esen sert rüzgârları engellediği için rüzgârların taşıdığı yağmur bulutları sayesinde Ordu ili bol yağış alır. Senenin neredeyse 150 günü yağışlıdır. En kurak aylarda bile yağış miktarı oldukça fazladır. Ordu ilinin yıllık sıcaklık ortalaması 14,5 dereceyken mayıs ilin en kurak ayıdır. Ekim ise Ordu’da en fazla yağışın görüldüğü aydır. Ortalama 22,9 derece ile ağustos ilin en sıcak ayı olurken ortalama sıcaklığın 7 derece olduğu ocak ildeki en soğuk aydır. İl genelinde ısı senede en fazla on gün sıfır derecenin altına iner.

Ordu’yu gezmek için en ideal mevsim yaz aylarıdır. Yayla turizminin her geçen yıl arttığı şehirde ruhunuzu doğanın güzellikleri ile doldurmak isterseniz temmuz, ağustos aylarında Perşembe Yaylası, Keyfalan Yaylası, Çambaşı Yaylası şehrin en güzel yaylaları arasında yer almaktadır. Ordu’nun en büyük bölü olan Ulugöl’ü hem bahar hem de yaz aylarında ziyaret edebilir, şehrin en meşhur yerleri arasından gösterilen Yason Burnu’na uğrayarak bu gizli adayı keşfedebilirsiniz. Ordu sadece yaz aylarında değil kış aylarında da sizlere farklı manzaralar sunmaktadır. Türkiye’nin denize en yakın kayak merkezi olan Çambaşı Kayak Merkezi’nde kış sporlarının tadını çıkarabilir, gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Ordu’da Nerede Kalınır?

 

Karadeniz’in gizli cevheri olarak adlandırılan Ordu dört mevsim talep gören şehirlerimizden biridir. El değmemiş doğası ile bahar aylarında gelenlere yeşillikler içerisinde tatil imkânı sunan Ordu, yaz aylarında yaylaları ve uzun sahil şeridi ile seyahatseverlerin gözdesi konumundadır. Kış mevsiminde Ordu’ya gelecek olanlar kar sporlarının tadını çıkarabilirler. Karadeniz Bölgesi’nin turizme en elverişli kentlerinden biri olan Ordu trekking, yamaç paraşütü ve kampçılık aktivitelerine de imkân tanımasıyla sadece yerli değil yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Ordu’da turizmin gelişmesi ile kentte hizmet veren konaklama tesislerinin sayısı da artmıştır. Kent oteli, butik otel ve tatil otellerinden dilediğinizi seçerek tatilinizi Ordu’da geçirebilir, farklı aktiviteler ile eğlence dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Ordu otelleri gerek kent merkezinde gerekse çevre ilçelerde hizmet vermektedir. Karadeniz manzarası eşliğinde konforlu bir konaklama deneyimi sunan Radisson Blu Hotel, Ordu merkezde yer almaktadır. Hem yerel hem de dünya lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz mutfağı, spa merkezi ve geniş toplantı odaları ile hem tatil hem de iş amaçlı gelenleri kusursuz hizmet anlayışı ile ağırlayan otel ücretsiz internet ve otopark imkânı da sağlamaktadır. Şehir merkezine yürüyüş mesafesinde bulunan Anemon Ordu Hotel’in deniz manzaralı odalarında lüks ve konforu bir arada yaşayabilirsiniz. Tüm odalarda ücretsiz çay - kahve ve su servisi bulunan otelin açık büfe kahvaltısı oldukça zengindir. Sonerbey Otel Ordu merkezde bulunan bir kent otelidir. Güler yüzlü hizmet anlayışı ile misafirlerini ağırlayan otel uygun fiyatlarda konaklamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Ordu’ya tatil amaçlı gitmeyi düşünüyorsanız Ünye ve Fatsa ilçelerini tercih edebilirsiniz. Uzun ve tertemiz plajları ile tatilcilerin uğrak noktalarından olan Ünye ve Fatsa tarihî yerleri ile de öne çıkmaktadır. Yanıklar Apart Otel Ünye sahil şeridinde denize sıfır konumda hizmet veren bir konaklama tesislerinden biridir. Ev konforunda tatil yapma imkânı sunan otel tüm yıl açıktır. Sebile Hanım Konakları Ünye’de tercih edebileceğiniz bir diğer konaklama seçeneğidir. Huzur veren ortamı ile konaklamayı zevke dönüştüren otel Ünye şehir merkezinde yer almaktadır. Hem doğal hem kültürel zenginlikleri ile öne çıkan Ordu’nun şirin ilçesi Fatsa özellikle yaz aylarında yerli turistlerin akınına uğramaktadır. Dolunay Otel denize sıfır konumu, yöresel lezzetleri sunan zengin mutfağı ve konforlu odaları ile Fatsa’da konaklamak isteyenleri beklemektedir.

Devamını Oku

Ordu otelleri - Ordu Otel Fiyatları

Fındığın anavatanı olan Ordu, Karadeniz’de yer alan sakin bir şehrimizdir. Tarihî ve doğal pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan şehirde gezilmesi gereken yerlerin bazıları şunlardır: Taşbaşı Kilisesi, Güzelyalı, Çamaş, Perşembe, Bozukkale ve Gölköy. Ordu’da gezilecek yerlerin en başında gelen Boztepe ise denizden 530 metre yüksekliktedir ve Karadeniz’in muhteşem manzarasına hâkimdir. Boztepe’de teleferiklerle ulaşım sağlamaktadır, yemyeşil ağaçlar üniversite arasından geçerken bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Adrenalin tutkunları Boztepe’de yamaç paraşütü yapabilirler. Paşaoğlu Hüseyin Efendi 1896 yılında yaptırılan Paşaoğlu Konağı sivil mimari örneklerindendir ve üç konaktan oluşmaktadır. Günümüzde Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi olarak ziyaretçilerini karşılamaktadır. Uzun ve tertemiz sahilleri olan Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde denize girmek mümkündür. Karasal iklimin hüküm sürdüğü şehri gezmek için en uygun zamanlar yaz aylarıdır. Yemyeşil ve bol oksijenli yaylalarını da gezilecekler listenizdeki rotanıza eklemeyi unutmayın. Ordu’da genel olarak balık ve sebze ağırlıklı mutfağı ile bilinir. Pancar, Akkuş fasülyesi, mısır ekmeği, Yalıköy köftesi, keşkek ve kabak kayganası gibi lezzetli yemeklerinin de tadına bakabilirsiniz. Konaklamanız için Ordu otelleri pek çok seçenek sunmaktadır. Deniz kıyısında olmayı tercih ediyorsanız Fatsa otellerine, uygun konaklama arıyorsanız pansiyonlara veya ulaşım kolaylığı istiyorsanız Ordu Merkez otellerine göz atabilirsiniz.

Devamını Oku

Ordu Gezilecek Yerler

Huzur veren doğası, kültürel zenginlikleri ve Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetleri ile Ordu ülkemizde ziyaret edilmesi gereken şehirlerden biridir. Büyükşehirlerin kalabalığından ve gürültüsünden sıkıldıysanız Ordu’nun sakin havası sizlere çok iyi gelecek. Yılın her döneminde farklı bir güzellik bulacağınız şehirde yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz yaylalarda doğanın sesini dinleyebilir, Ünye ve Fatsa’nın tertemiz sahillerinde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.Türkiye’nin en yeni kayak merkezlerinden biri olan Çambaşı Kayak Merkezi’nde kış sporlarının keyfini sürebilir, ilkbahar ve sonbahar aylarında vadi ve ormanlar arasında trekking yapabilirsiniz. Adrenalin dolu anlar yaşamak isterseniz Boztepe’de yamaç paraşütü deneyebilirsiniz. Ordu’yu doyasıya keşfetmek istiyorsanız en az üç gününüzü bu güzel şehre ayırmanızı tavsiye ediyoruz
 

Ordu Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Ordu dört mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunar. Ordu gezinizde hem tarihî hem de doğal güzellikleri bir arada görme imkânı bulabilirsiniz. Manzaraya düşkünseniz Boztepe’ye uğrayıp Ordu’yu kuşbakışı seyredebilir, nefis Karadeniz manzarasını seyrederek çayınızı yudumlayabilirsiniz. Bolaman Kalesi, Paşaoğlu Konağı ve Taşbaşı Kilisesi Ordu’da ziyaret edebileceğiniz tarihî yapılar arasında yer alırken Yason Burnu doğal güzelliği ile görülmeye değer yerler arasındadır. Yaylaları ile ünlü olan Ordu’ya yolunuz yaz aylarında düşerse Perşembe Yaylası ve Çambaşı Yaylası tüm güzelliği ile sizleri bekliyor olacak. Ulugöl, Gaga Gölü ve Çiseli Şelalesi Ordu gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz doğa harikaları arasında yer almaktadır. Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Ordu Şehir İçi Ulaşım

20140906_267388.jpg

Ordu il genelinde şehir içi ulaşım otobüs ve minibüsler ile sağlanmaktadır. 2018 Ocak ayından itibaren toplu taşıma sistemine geçilen şehirde Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ulaşım araçlarında “Ordum Kart” kullanımına başlanmıştır. 65 yaş üstü vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve engelliler Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak alacakları kart ile ücretsiz seyahat edebilirler. Öğrenciler de kimlik kartlarını göstererek belediyeye başvurdukları takdirde ulaşım araçlarından indirimli yararlanabilirler. 60-65 yaş arasındakiler de alacakları indirimli kart ile Ordu’da ulaşımdan indirimli şekilde yararlanma hakkına sahiptir. Ordum Kart satışları ve bakiye yüklemeleri şehrin birçok noktasında bulunan bayilerden yapılabilmektedir. İndirimli Ordum Kart’ların fiyatı 12 TL, tam kartın fiyatı ise 10 TL’dir. Ordu minibüsleri ile de çevre ilçelere kolaylıkla gidebilirsiniz. Ordu’da minibüsler 5 farklı güzergâhta hizmet vermektedir. Taksiler Ordu ulaşımda tercih edebileceğiniz bir diğer seçenektedir.

Ordu Giresun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

2015 yılında hizmete giren Ordu Giresun Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre mesafededir. İstanbul ve Ankara’dan direkt uçuş imkânı bulunması ile her yıl binlerce kişi hem iş hem de tatil amaçlı Ordu’ya gelmektedir. Ordu Giresun Havalimanı her iki şehre de ulaşımı oldukça kolaylaştırmıştır. Havalimanına indiğinizde Havaş servislerini kullanarak Ordu merkeze ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Ünye, Fatsa, Kumbaşı ilçelerinden de havalimanına Havaş ile ulaşma imkânı bulunmaktadır. Uçuş saatine göre havalimanından hareket eden Havaş servis ücretleri ise Ünye 18 TL, Fatsa 15 TL, Kumbaşı 9 TL ve Ordu 9 TL’dir. Havalimanı ve şehir merkezinden Havaş kalkış ve varış saatleri ile ilgili detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz.

Ordu Giresun Havalimanı’nın önünde bekleyen taksiler ile de merkeze kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

*Ulaşım fiyatları 2018 dönemine aittir.

Ordu Mutfağı

hazelnut-1098181_960_720.jpg

Karadeniz’in incisi Ordu’nun yemekleri de en az şehrin kendisi kadar güzeldir. Yörenin coğrafi özelliklerine göre şekillenmiş olan Ordu mutfağında balık ve sebzeler ön plandadır. Dağ, yayla ve deniz kültürünün birleşmesi Ordu mutfağının zenginleşmesini sağlamıştır. Karadeniz’in her kıyısında ayrı bir lezzet bulacağınız gibi Ordu’ya yolunuz düştüğünde de birbirinden güzel yemeklerle donatılmış sofralar göreceksiniz.

Ordu’da kıyı kesimi ile yüksek kesimlerde yeme-içme alışkanlıkları değişiklik göstermektedir. Yağışlı iklimin hakim olduğu kıyı bölgelerinde balık sofraların olmazsa olmazlarındandır. Fatsa, Ünye, Perşembe gibi ilçelerde balık oldukça sık tüketilmektedir. Perşembe ilçesinin kıyılarında hem olta hem de ağlar ile avlanan Mersin kaya mezgiti meşhurdur. Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Mersin köyü açıklarında yaşayan Mersin kaya mezgiti, hamsiden sonra bölgede en çok tüketilen balık çeşididir. Perşembe ilçesine geldiğinizde balığın en lezzetlisini Vonali Celal’de yiyebilirsiniz. Deniz kenarındaki konumu ile önce gözünüzün doyacağı mekânın zengin balık menüsü ve mezeleri midenizi şenlendirmeye yetiyor. Ordu’nun yüksek kesimlerine çıkıldığında yayla kültürüne geçildiği için hayvancılık yaygındır. Mesudiye, Aybastı, Korgan, Kumru yörelerinde et başta olmak üzere patates, mısır ve buğday ürünleri tüketilmektedir.

Devamını Oku

Ordu’da Alışveriş

honey-2542952_960_720.jpg

Ordu gezinizin dönüşünde şehre özgü birbirinden lezzetli yöresel ürünlerden hem kendinize hem sevdiklerinize satın alabilirsiniz. Ordu’dan ne alınır diyenler için ilk seçenek fındıktır. Dünyanın en çok fındık üreten şehirlerinden biri olan Ordu’da çakıldak ve palaz fındığı bol miktarda yetiştirilmektedir. Hem lezzetli hem de oldukça faydalı olan Ordu fındığını şehirdeki birçok dükkânda bulabilir, arkadaşlarınıza hediye olarak alabilirsiniz.

Ordu’da öne çıkan bir diğer yöresel lezzet kestane balıdır. Ülkemizdeki bal üretiminin yüzde 13’üne yakını Ordu’dan karşılanmaktadır. Birçok hastalığın ilacı olarak bilinen kestane balı tam bir şifa deposudur. Ordu’nun yeşillikleri arasında tamamen doğal yöntemlerle üretilen kestane balı sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezlerinden olacaktır. Ordu’ya gelip de çay almadan sakın dönmeyin. Ordu’nun Perşembe ilçesi ile Tirebolu civarında toplanan çaylardan elde edilen Tirebolu çayı en lezzetli çaylarındandır. Bu bölgenin Rize’den daha fazla güneş görmesi nedeniyle hafif buruk bir tada sahip olan çay tiryakilerin damaklarında nefis bir tat bırakmaktadır. Çok kısa sürede demlenebilme özelliğine sahip olan Tirebolu çayını yöresel ürünler satan dükkânlarda kolaylıkla bulabilir, her yudumda Karadeniz’i hatırlayabilirsiniz.

Devamını Oku

Ordu’da Gece Hayatı  

1597583_10152134942062211_1139167077_o_2.jpg

Yeşille mavinin bir araya geldiği sahilleri, birbirinden lezzetli yemekleri ve huzur dolu havasıyla Ordu Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret edenlerin uğrak noktalarından biridir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en kalabalık şehri olan Ordu’da gece hayatı fazla aktif olmasa da barlar ve canlı müzik mekânları akşamları eğlenceli vakit geçirmek isteyenleri ağırlar. Ordu merkezde gece hayatı denince akla ilk gelen mekânlardan biri Bar&Bar’dır. Atatürk Bulvarı’nda yer alan mekanda canlı müzik eşliğinde eğlenebilir, arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Jazz Pub Ordu modern tasarımına eşlik eden lezzetli yemekleri ve canlı müzik etkinlikleriyle Ordu’ya yolunuz düştüğünde tercih edebileceğiniz mekânlardan biridir. Ordu sahilde bulunan Köşk Pub’ta sevdiklerinizle içkinizi yudumlayabilir, Ordu mutfağından lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Perşembe ilçesindeki Küba Club sadece Ordu’nun değil Karadeniz’in en şık eğlence mekânlarından biridir. Ünlü DJ’lerin performanslarını sergilediği mekândaki partilere katılabilir, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Hem alkollü hem alkolsüz dilediğiniz içeceği bulabileceğiniz Küba Club’ta yerli ve yabancı müzikler eşliğinde dilediğiniz gibi dans edebilirsiniz. Aura Club Ordu’nun önde gelen gece kulüplerinden bir diğeridir. DJ performansları ile eğlencenin kesintisiz devam ettiği mekân Ordulu gençlerin en çok tercih ettikleri yerler arasındadır. Gardenya Club kaliteli müzik eşliğinde eğlenmek isteyenleri ağırlarken mekân ünlü sanatçıların sahne aldığı konserlerle adından söz ettirmektedir.

Merkezde yer alan Cafe’s Karaoke’de haftanın her günü canlı müzik dinleyebilir, karaoke odasında eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Denize sıfır konumu ile Ordu manzarasını dilediğiniz gibi izleyebileceğiniz Teras Cafe&Bar’da günün yorgunluğunu atabilir, dostlarınızla içki içebilirsiniz. Ordu’nun Perşembe ilçesindeki Çamburnu Balık Restaurant’ta Karadeniz manzarasına karşı rakı balık keyfi yapabilir, aileniz ve arkadaşlarınızla huzur dolu anlar geçirebilirsiniz. Melet Balık Restaurant’ta birbirinden lezzetli balıkları deneyebilir, rakınızı içebilirsiniz. Sadece gece kulübü ve barlarıyla değil rakı-balık mekânları ile de Ordu’nun gündüzü kadar gecesi keyiflidir.

Ordu’daki Festivaller

600031_10150908384831790_368041137_n1.jpg

Ordu’ya yılın hangi döneminde giderseniz şehirde mutlaka bir etkinliğe denk gelmeniz mümkün. Ordu’ya gitmeden önce şehirde düzenlenen festivallere ve etkinliklere göz atmanız gezinizi daha keyifli hale getirmeye yardımcı olabilir. Ordu’da düzenlenen etkinliklerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Çambaşı Kar Festivali

Her yıl ocak ayının sonunda düzenlenen Çambaşı Kar Festivali oldukça eğlenceli görüntülere sahne oluyor. İki bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda düzenlenen festivalde kızak ve off road yarışları ile katılımcılara heyecan dolu anlar yaşatılıyor.

Perşembe Yaylası Festivali

Ordu’ya yolunuz düştüğünde katılabileceğiniz bir diğer etkinlik Perşembe Yaylası Festivali’dir. Her yıl temmuz ayının üçüncü haftasında düzenlenen festival yedi gün boyunca birbirinden renkli etkinlikler ile devam ediyor. At yarışları, güreş müsabakaları, yöresel gösteriler ve konserler ile Perşembe Yaylası Festivali’nde gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Vosvos Şenliği

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden 200’e yakın Vosvos’un katılımıyla gerçekleştirilen Vosvos Şenliği’nde Ordu’nun tanıtımı amaçlanıyor. Her yıl temmuz ayında düzenlenen etkinlikte Vosvos meraklıları Ordu’da toplanıyor ve eğlenceli dolu anlar yaşanıyor.

Mayıs Yedisi Şenliği

Bahar şenliği olarak her yıl Ordu’da düzenlenen Mayıs Yedisi Şenliği 20 Mayıs’ta kutlanıyor. Yöresel ürünlerin ve el sanatlarının sergilendiği festivalde yöresel halkın inanışına göre dertlerinden kurtulmak isteyenler denize giriyor ya da denize taş atarak dilek tutuluyor.

Uçurtma Şenliği

Her yıl mayıs ayında düzenlenen Uçurtma Şenliği’nde 6-17 yaş grubu öğrencilerin katıldığı uçurtma yarışması düzenleniyor. En yüksekte uçan uçurtma ve en güzel uçurtma dallarında ödül düzenlenen yarışmada kazanlara çeşitli ödüller dağıtılarak baharın gelişi coşku içerisinde kutlanıyor.

Not: Her festivalin tarihi kendi sitesinden yolculuk öncesi teyit edilmelidir.

Ordu İçin Faydalı Bilgiler

Zabıta: 444 10 52

Polis: 155

Ambulans: 112

Belediye Başkanlığı: 0452 666 52 23

Emniyet Müdürlüğü: 0452 234 15 20

Ordu Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 7oC
    • Şub 7oC
    • Mar 8oC
    • Nis 11oC
    • May 15oC
    • Haz 19oC
    • Tem 22oC
    • Agu 22oC
    • Eyl 19oC
    • Eki 15oC
    • Kas 12oC
    • Ara 9oC

Kısa Kısa

Nüfus: 742.341 / İklim: Karadeniz İklimi / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2-3 gün