Konya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

building-2397605_960_720.jpg

Türkiye’nin yüzölçümü olarak en büyük ili olma özelliği taşıyan Konya, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Toplam yüzölçümü 40.838 km2’dir. Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olan Konya’da TÜİK’in 2016 verilerine göre yaklaşık 2.161.303 kişi yaşamaktadır. Akşehir, Ereğli, Meram, Yunak, Selçuklu, Seydişehir başta olmak üzere 31 tane ilçesi vardır. 1987 tarihinde “tüBüyükşehir” stasüne kavuşan Konya aslında çok köklü bir tarihe sahiptir. M.Ö 7000 yılından itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehir, zengin kültürel mirası ile önde gelen illerimizden biridir. Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine sahip olan Konya’da ilk yerleşimin Prehistorik (Tarih öncesi) çağdan başladığı düşünülmektedir. Yapılan kazı çalışmaları ve araştırmalar sonucu şehirde Neolitik (Cilalı Taş Devri) ve Eski Bronz Çağ dönemlerinden kalma birçok kültürel zenginliğe rastlanmıştır.
 

Tanıtım Videosu:

Devamını Oku

Konya Nerededir?

Konya İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde yer alır. Türkiye’nin en geniş ili olan Konya; Ankara, Karaman, Aksaray, Mersin, Niğde, Antalya, Isparta, Afyon ve Eskişehir ile komşudur. İstanbul’a 709 kilometre, Ankara’ya 263 kilometre uzaklıktadır. Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, Konya ve Aksaray sınırındadır. Türkiye’nin tuz ihtiyacının büyük bir bölümü Tuz Gölü’nden karşılanır. Konya-Isparta sınırında Beyşehir Gölü, Konya-Afyonkarahisar sınırında Akşehir Gölü yer alır. Suğla Gölü, Ilgın Gölü, Ereğli Akgöl, Yunak Akgöl, Düden, Acıgöl, Bolluk ve Meke krater gölü şehirde yer alan diğer göllerdir.

Konya’ya Nasıl Gidilir?

Konya’ya gitmek için tercih edeceğiniz ulaşım aracı Türkiye’nin hangi şehrinden gideceğinize bağlı olarak değişir. İç Anadolu Bölgesi’nden Konya’ya gidecekseniz mesafeniz yakın olacağı için özel arabanızı ya da şehirlerarası otobüsü tercih edebilirsiniz. Ankara’dan özel aracınızla 3 saatte Konya’ya ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Konya’ya aracınızla gitmek isterseniz yol yaklaşık 8 saat sürmektedir.

Konya’ya demir yolu ileulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul Pendik Tren İstasyonu’ndan kalkan YHT ile Konya Gar’a 4,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ankara-Konya arası ise YHT ile 1 saat 50 dakika sürmektedir. Adana’dan Konya’ya ulaşım için Toros Ekspresi uzun yıllardır hizmet vermektedir. Adana, Mersin, Niğde, Konya, Karaman illerinin sınırları içerisinde 26 durakta duran Toros Ekspresi ile bu iller arasında ulaşım sağlanabilmektedir. İç Anadolu Mavi Treni ise Konya Adana-Karaman arasında her gün işleyen bir diğer tren seçeneğidir.

Konya’ya daha hızlı ulaşım sağlamak isteyenler için Selçuklu ilçesinde bulunan Konya Havalimanı 2000 yılından bu yana hizmet vermektedir. İstanbul’dan Konya’ya her gün düzenlenen uçak seferleri ile 1 saat 15 dakikada ulaşmak mümkündür. Yurt dışından Konya’ya gelmek isteyen turistler ise İstanbul aktarmalı uçuş yapabilmektedir.

Konya’ya Ne Zaman Gidilir?

channel-1722605_960_720.jpg

Konya gezinizi planlarken hava şartlarını göz önünde bulundurmanızda yarar var. Konya, İç Anadolu Bölgesi’nde yer aldığı için karasal iklim hakimdir. Şehirde kış ayları soğuk ve kar yağışlı geçerken yaz ayları sıcak ve kuraktır. Gündüz ile gece arasında sıcaklık farkı hayli yüksektir. İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde olmasına rağmen diğer şehirlere göre kışın çok daha soğuk geçer. Kar uzun süre yerden kalkmaz. Bunun ana nedeni ise Orta Toros Dağları’nın ılıman havayı engellemesidir. Kış aylarında ortalama sıcaklık 1 dereceyken yazın bu değer 23 dereceyi bulur. Konya’nın yıllık sıcaklık ortalaması yaklaşık 11 derecedir. Nisan ve mayıs aylarında kırkikindi yağmurları sıkça görülür.

Konya’nın bir diğer özelliği Türkiye’de sisin en sık görüldüğü illerden biri olmasıdır. Konya ovasının çanak şeklindeki yapısı bunun en önemli nedenidir. Konya’da yaz ayları geç başlarken kış ise oldukça geç biter. Step iklim özellikleri de görülen şehirde yaz ayları kurak geçtiği için kaliteli buğday yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Bahar yağmurlarının yağmasıyla yeşeren otlar yazın kurak iklimin hakim olmasıyla sararmaya başlar.

Mevlana kenti Konya’yı ziyaret etmek için en uygun dönem sonbahar ve ilkbahar ayları olsa da aralık ayı kent için ayrı bir öneme sahiptir. Her yıl aralık ayının 17’sine denk gelen hafta Şeb-i Arus ile Mevlana’yı anma törenleri düzenlenmektedir. Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi bu törenleri izlemek ve Mevlana’yı anmak için Konya’ya akın eder. Her yıl 5-10 Temmuz arasında Akşehir’de düzenlenen Nasreddin Hoca Şenliği, nisan ayının son haftasında gerçekleştirilen Bir Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali, her yıl temmuz ayının ilk haftasında düzenlenen Beyaz Kiraz Festivali ile şehir renkli bir havaya bürünmektedir.

Konya’da Nerede Kalınır?

140193058200212175157107187163131035237030232106.jpg

Mevlana Türbesi ile hem yurt içinden hem de yurt dışından her yıl binlerce kişiyi misafir eden Konya, zengin kültürel mirasları sayesinde oldukça ilgi gören şehirlerden biridir. Dinsel dokuları ve mistik havasıyla huzur ve hoşgörü şehri olan Konya, konaklama açısından sıkıntı yaşamayacağınız şehirlerden biridir. Konya her geçen gün daha modern konaklama tesislerine sahip olarak misafirlerine konforlu bir seyahat deneyimi yaşatmaktadır. Evliyalar şehri Konya’nın merkezinde ve ilçelerinde seçkin birçok otel bulunmaktadır. Konya’da konaklama seçenekleri kent oteli, butik otel, termal otel ve pansiyon olarak sıralanabilir. Şehirde 5 yıldızlı otellerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için 3 ya da 4 yıldızlı otelleri ya da pansiyonları tercih edebilirsiniz. Hangi oteli seçerseniz seçin güleryüzlühizmet ve misafirperverlikle karşılaşacağınızı unutmayın. Otellerin hemen hepsinde Wi-Fi ücretsiz olup otopark seçenekleri mevcuttur. Konya otelleri oda-kahvaltı, yarım pansiyon ya da her şey dahil konseptiyle hizmet vermektedir.

Merkeze yakınlığı nedeniyle Konya’da konaklama için en çok tercih edilen ilçe Karatay’dır. Karatay turistlerin konaklama için gözde ilçelerinden biri olduğu için ilçede zincir otellerden pansiyona kadar geniş bir seçki yer almaktadır. Mevlana Türbesi, Karatay ilçesinde bulunur. Bu yüzden burada konaklayarak otelden türbeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Karatay’da konaklama için en çok tercih edilen otellerden biri Dervish Otel’dir. 200 yıllık geçmişe sahip olan otel, Mevlana Türbesi’ne iki dakikalık yürüyüş mesafesinde olması ile rağbet görmektedir. Butik otel anlayışı ile hizmet veren Hotel Ney ise açık büfe kahvaltısı, ev sıcaklığında konaklama deneyimi ve Mevlana Türbesi’ne yakınlığı ile Karatay’da tercih edebileceğiniz diğer bir otel seçeneğidir.

Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada sunan Meram ilçesi Konya merkeze yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türbeler ve medreselerin yanı sıra mesire yerleri ile de ünlü olan Meram, konuklarına farklı bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Özellikle yaz aylarında gidenler için yemyeşil çimenlerde piknik yapmak, çay bahçelerinde keyifle vakit geçirmek ve doğa yürüyüşüne çıkmak mümkündür. Üstelik ilçede konaklama fiyatları merkeze göre çok daha uygundur. Hem gezi hem de iş amaçlı seyahat ediyorsanız Selçuklu ilçesini de tercih edebilirsiniz. Konya’nın merkez ilçesi olan Selçuklu gerek havalimanına yakınlığı gerek şehirlerarası otobüs terminaline ev sahipliği yapmasıyla oldukça cazip bölgelerden biridir. Tarihi eserleri ve müzeleri ile Selçuklu otantik bir konaklama deneyimi yaşayacağınız bir bölgedir. Konya’nın en büyük ilçesi olan Selçuklu’dabeş yıldızlı otellerin yanı sıra tarihi konaklarda da kalabilirsiniz.

Konya’da en çok ilgi gören aylar yaz ayları olmakla beraber Şeb-i Arus etkinliklerinin düzenlendiği aralık ayı da oldukça yoğundur. Bu ay boyunca gerek yurt içi gerekse yurt dışından turist ağırlayan Konya otellerinde yer bulmak zor olabilmektedir. Bu nedenle Konya’da konaklamak isteyeceğiniz dönemi önceden belirlemeniz halinde erken rezervasyon yaptırarak hem yer bulma sorunu yaşamazsınız hem de daha ekonomik fiyatlarla konaklama şansı yakalarsınız.

Konya Otelleri - Konya Otel Fiyatları

Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri olan Konya, İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. MÖ 7000 yılından itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Konya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Gönül diyarı olarak olarak betimlenen Konya’da tarihi medreseleri, türbeleri ve hanları ziyaret edebilirsiniz. Doğal güzelliklerini keşfetmek isterseniz kaplıcalarına gidebilir veya göllerinde ve yeşil alanlarında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Hoşgörü felsefesiyle Türk İslam kültüründe önemli olan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesinin yer aldığı Mevlana Müzesi’ni gezebilirsiniz. Selçuklu dönemine ait Karatay Medresesi’ni, şehrin en yüksek tepesi olan Alaeddin Tepesi’ni, İnce Minareli Medrese’yi, 6000 yıllık geçmişiyle eski bir köy olan Sille Köyü’nü, Çatalhöyük Antik Kenti’ni, Kilistra Antik Kenti’ni ve Tuz Gölü’nü gezilmesi gereken yerler listenize ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 3 günde gezebileceğiniz Konya’ya aralık ayında giderseniz Şeb-i Arus etkinliklerine, temmuz ayında seyahat planlıyorsanız Nasreddin Hoca Festivali’ne veya Yörük Türkmen Kültür Festival’ine katılabilirsiniz. Konya denilince akla ilk gelen lezzetlerinden olan etli ekmek, Mevlana böreği, arabaşı çorbası, tirit, sacarası, kaygana tatlısı ve batırık gibi yöresel yemeklerini tadabilirsiniz. Konaklama seçenekleri olarak Konya otelleri her bütçeye hitap eden fiyatlar sunmaktadır. Lüks hizmet için Konyabeş yıldızlı oteller, tarihi yerlere yakın mesafede olmak isterseniz Konya Selçuklu otelleri veya Konya Karatay otellerini tercih edebilirsiniz. Konya otelleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için sizin için hazırladığımız aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.

Devamını Oku

Konya Gezilecek Yerler

Anadolu kentleri içerisinde tarihi en eskiye dayanan Konya, kültür turlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Birçok medeniyete kucak açan şehirde yüzyıllar öncesinden kalma tarihi eserler, hanlar, türbeler ve medreseler görülebilir. Konya gezinizde geçmiş dönemlere doğru yolculuğa çıkarak bu tarihi atmosferi doyasıya yaşayabilirsiniz. Gönül diyarı Konya aynı zamanda kaplıcaları, yeşil alanları ve gölleri ile mistik havasının yanı sıra doğa gönüllülerinin de isteklerini sonuna kadar karşılamaktadır. Konya gezinize en az 3 gün ayırarak bu tarihi şehri doyasıya gezebilirsiniz.

Konya Gezilecekler Yerler

Konya’da gezilecek yerlerin sayısı fazla olsa da iyi bir planlama ile şehri üç günde keşfedebilirsiniz. Konya’ya geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında gönüller sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesi ve müzesi geliyor. Her yıl yerli-yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Mevlana Türbesi’nin yanı sıra 1251 yılından günümüze kadar gelmeyi başaran Karatay Medresesi de Konya ziyaretinizde uğramanız gereken bir diğer önemli yer. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan Alaeddin Camii ve Alaeddin Tepesi şehirde görmeniz gereken tarihi yerler arasındadır. Sille Köyü, İnce Minareli Medrese Şems-i Tebrizi Müzesi, Yerköprü Şelalesi de Konya’nın gezilmesi gereken yerlerindendir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biri sayılan Çatalhöyük de Konya’da mutlaka görülmesi gereken tarihi bir değerdir. Adı geçen tüm bu yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

 

Devamını Oku

Konya Şehir İçi Ulaşım

minaret-64783_960_720.jpg

Türkiye’nin yedinci büyük ili olan Konya’da şehir içi toplu ulaşım otobüs, tramvay ve dolmuşlar ile sağlanmaktadır. Oldukça geniş tramvay ve otobüs hattı sayesinde şehir içi yolculuk yaparken sıkıntı yaşamazsınız. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ATUS (Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi) ile toplu ulaşım hatlarının hangi güzergahları kullandığını, otobüslerin sefer saatlerini, hangi duraktan hangi otobüsün kalktığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. ATUS uygulamasını mobil cihazınıza indirip kullanabileceğiniz gibi bilgisayarınızdan da websitesini inceleyebilirsiniz.

Devamını Oku

Konya Mutfağı

Konya denince akla birbirinden lezzetli yöresel yemekler gelir. Zengin bir yemek kültürüne sahip olan Konya’da her damağa hitap edecek lezzetler bulmak mümkündür. Gerek yemek çeşitleri gerekse pişirme yöntemleri ve sunumları ile Konya Türkiye’nin önde gelen gastro-duraklarından birisidir. Düğünlerde ve özel davetlerde ikram edilen bamya çorbası şehrin yöresel lezzetlerinin başında gelir. Kurutulmuş çiçek bamyaların kuşbaşı etle bol suda haşlandıktan sonra limon suyu ile lezzetlendirilip hazırlanan bamya çorbasını denemeden şehirden ayrılmamalısınız. Elde açılan incecik yufka ile yapılan su böreği, sabah kahvaltılarının baş tacıdır. Konya denince akla gelen en lezzetli yemekse hiç şüphesiz etli ekmektir. Neredeyse bir metreye varan uzunluğu ile hem gözehem mideye hitap eden etli ekmek Konya’ya yolunuz düşerse denemeniz gereken yemekler arasında ilk sırada yer alır. Konya’nın bir diğer meşhur yemeği ise çebiçtir. Bulgur pilavının üzerine tandırda pişirilmiş kuzu eti eklenerek servis edilen çebiçin en lezzetli olduğu ay eylül ayıdır. Beş çaylarının vazgeçilmez lezzeti Mevlana böreği, başlı başına ana yemek olabilecek arabaşı çorbası, Selçuklu Dönemi’nden günümüze uzanan fırın kebabı, et, yoğurt ve ekmekle sunulan tirit, akşam yemeklerinden sonra ikram edilen höşmerim, iki sac arasında pişirilerek lezzet yolculuğuna çıkaran yöresel tatlı sacarası, Konya mutfağının demirbaşları arasındadır. Yumurta, un ve süt kullanılarak hazırlanan kaygana tatlısı, bulgurlu köfteye benzerliği ile bilinen batırık, hem çorba hem ana yemek olarak ikram edilen topalak da Konya’da deneyebileceğiniz lezzetler arasındadır.

Konya mutfağından tüm bu lezzetleri denemek isterseniz şehirde gurmelerin de uğrak noktası olan birçok mekan bulunmaktadır. Bunlardan ilki Bolu Lokantası’dır. Etli etmek denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Bolu Lokantası, Vedat Milor’un da övgüsünü kazanmayı başarmıştır. Lokantada Konya’nın meşhur küflü peynirinden yapılan böreğini de deneyebilirsiniz. Konya’ya gelmişken fırın kebap yemeden olmaz diyorsanız Karatay ilçesindeki Fırın Kebap iyi bir tercih olabilir. Altı saate yakın pişirilen kuzu etinin nefis lezzeti belki de Konya’ya tekrar gelme sebeplerinizden biri olabilir. Konya’daki bir akşamınızı mutlaka tirit yemek için ayırmanızı öneririz. Tarihi Tiritci Mithat gerek lezzeti gerek sunumu ile beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak mekanlardan biridir.

Konya’da Alışveriş

whirling-837482_960_720.jpg

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Konya alışveriş yönünden de en zengin şehirlerimizden biridir. Bu şehirden hem kendinize hem sevdiklerinize birbirinden güzel hatıra ve hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehrin yöresel lezzetlerinden yanınıza almadan şehirden ayrılmamanızı öneriyoruz. Mevlana Türbesi’ne yürüme mesafesinde bulunan Kadınlar Pazarı, Konya’da alışveriş için uğramanız gereken noktalardan biridir. Selçuklu Dönemi’nden günümüze gelen tarihi pazarın adı kısa süre önce Melike Hatun Pazarı olarak değiştirilse de Kadınlar Pazarı ismi halk arasında hala kullanılmaktadır. Taze sebze meyveden yöresel peynir ve süt ürünlerine kadar aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz kapalı pazarda Konya’nın meşhur küflü peynirinden satın almanızı tavsiye ederiz. Yüzyıllardır Konya’da severek tüketilen küflü peynir aromalı tadı ile makarna ve börek harçlarını lezzetlendirmektedir. Konya’nın bir diğer geleneksel lezzeti gevrektir. Tereyağlı, susamlı, haşhaşlı çeşitleriyle ağız sulandıran Konya gevreği, seyahat dönüşünüzde mutlaka almanız gereken atıştırmalıklar arasındadır. Mevlana şekeri ve lokum da sevdiklerinize hediye götürmek için tercih edebileceğiniz lezzetlerdendir.

Devamını Oku

Konya’da Gece Hayatı 

Konya tarihi ve kültürel değerler bakımından en zengin şehirlerimizden biri olsa da eğlence sektörü gelişmemiştir. Kent muhafazakar bir kimliğe sahip olduğu için birçok büyükşehirde olan renkli gece hayatı burada yerini mütevazı eğlence mekanlarına, restoran ve kafelere bırakmıştır. Ancak özellikle şehrin son yıllarda turizme daha fazla açılması ve üniversite şehri olması sebebiyle eğlence mekanlarının sayısı geçmiş yıllara oranla artış göstermiştir. Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Alaeddin TepesiZafer Caddesi ve Bosna-Hersek Mahallesi’nde gençlerin buluşup sosyalleşebileceği ve keyifli vakit geçirebilecekleri birçok mekan bulunmaktadır. Selçuklu ilçesinde Rixos Oteli’nin içerisinde bulunan Club Inferno şehrin en büyük ve prestijli gece kulübüdür. Konya’da gece hayatı denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Club Inferno, unutulmaz DJ performanslarının yanı sıra Türkiye’den ve dünyadan önemli isimleri de ağırlamaktadır. Rixos Oteli’nin içindeki diğer bir eğlence mekanı da The Green Mile’dir. Nezih ortamı ve her gece düzenlenen canlı müzik etkinliği ile Konya’da gece hayatına yön veren mekanlardan biridir. Canlı müzik eşliğinde Konya’nın ışıklar içerisindeki manzarasını tepeden izlemek isterseniz şehrin bir diğer eğlence mekanı Roof Bar Dedeman Hotel’i tercih edebilirsiniz. Bir yandan manzara izlerken diğer yandan eşsiz lezzetteki yemeklerin tadına bakabileceğiniz mekan özel günleri kutlamak için de oldukça ideal.

Devamını Oku

Konya’daki Festivaller

dance-410468_960_720.jpg

Konya seyahatinizi ayarlamadan önce şehirde düzenlenen etkinliklere göz atarsanız hem farklı deneyimler edinebilir hem de gezinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Konya’da düzenlenen etkinliklerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Şeb-i Arus Mevlana’yı Anma Etkinlikleri

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin sevgiliye kavuşma düşüncesiyle “düğün gecesi” olarak nitelendirilen geleneksel etkinlik, her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenir. Bu kapsamda sema gösterileri, ney dinletisi ve pek çok etkinlik düzenlenir ve şehir bu dönemde binlerce ziyaretçiyi ağırlar. Seyahatinizi Konya’nın dünyaya açılan en büyük etkinliklerinden biri olan Şeb-i Arus etkinlikleri dönemine getirerek şehirde farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Nasreddin Hoca Festivali

Konya’nın sembollerinden biri olan Nasrettin Hoca, fıkralarıyla büyük küçük herkesin ilgisini çeken isimlerden biri olmuştur. Her yıl 5-10 Temmuz arasında Nasrettin Hoca’nın doğduğu Akşehir’de düzenlenen şenliklerde fıkralar anlatılır, hikayelerle Nasrettin Hoca anılır.

Devamını Oku

Konya İçin Faydalı Bilgiler

Zabıta ve İtfaiye: 0 332 221 14 00

Polis: 155

Ambulans: 112

Belediye Başkanlığı: 0 332 221 14 00

Emniyet Müdürlüğü: 0332 237 64 00

Konya Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 0oC
    • Şub 1oC
    • Mar 5oC
    • Nis 11oC
    • May 15oC
    • Haz 19oC
    • Tem 22oC
    • Agu 22oC
    • Eyl 18oC
    • Eki 13oC
    • Kas 6oC
    • Ara 1oC

Kısa Kısa

Nüfus: 2.161.303 / İklim: Karasal İklim / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2-3 gün