Gökçeada Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada Çanakkale’nin bir ilçesidir. 286 km2 yüzölçümü ve 95 km kıyı şeridi uzunluğuna sahip Gökçeada bozulmamış doğası, huzurlu atmosferi ile seyahatseverlerin en çok tercih ettikleri tatil beldelerinden biridir. Tarihi boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Gökçeada’da günümüzde de farklı kültürlerin izlerini bulabilirsiniz. Antik Yunan döneminden itibaren İmroz ismi ile bilinen ada 1970 yılından sonra Gökçeada ismini almıştır. İmroz isminin kökeninin “Yüce Ana Tanrıça” anlamına gelen Imaura kelimesinden geldiği tahmin edilmektedir. Homeros’un İlyada destanında da adı geçen Gökçeada’nın deniz tanrısı Poseidon’un adası olduğuna yer verilmiştir. Hem Türklerin hem de Rum vatandaşların iç içe yaşadığı Gökçeada, Yunanlar tarafından Balkan Harbi sırasında işgal edilmiş, Çanakkale Savaşı’nda müttefiklerin karargâhı olmuştur. Sevr Antlaşması sonrasında İmroz’dan vazgeçilmesi için zorlansa da 22 Eylül 1923’te yapılan Lozan Antlaşması ile Gökçeada Türkiye topraklarına katılmıştır. 2017 yılı nüfus verilerine göre Gökçeada’da 8.769 kişi yaşamaktadır. 1960’lı yıllara kadar nüfusun çoğunluğunu oluşturan Rumlar çeşitli nedenlerden dolayı adadan göç etmek zorunda kalmış, 2010’lardan sonra Rum nüfusu yaklaşık 300’e düşmüştür. Adadaki yerleşik Rum nüfusunun çoğunu yaşlılar oluşturmaktadır.

Devamını Oku

Gökçeada ile İlgili

Gökçeada Nerededir?

Ege Denizi’nin kuzeyinde Saros Körfezi girişinde yer alan Gökçeada, Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir ve Türkiye’nin en büyük adasıdır. Gökçeada’nın kuzeyinde Semadirek Adası, güneyinde Bozcaada, güneybatısında Limni Adası, doğusunda Gelibolu Yarımadası ile komşudur. Oldukça engebeli bir coğrafî yapısı bulunan ada volkanik kütlelerden oluşmuştur. 673 metre yüksekliği ile Doruk Tepesi adanın en yüksek noktasıdır. Tatlı su kaynakları bakımından oldukça zengin olan Gökçeada’da dört gölet ve bir baraj gölü bulunmaktadır. ZeytinliköyBarajı adanın su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılarken göletler tarım arazilerinin sulanmasını sağlıyor. Gökçeada Çanakkale’ye 45 kilometre mesafede yer alırken, İstanbul’a 330 kilometre, Ankara’ya 720 kilometre uzaklıktadır.

Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en batısında yer alan Gökçeada yemyeşil doğası, tertemiz havası ve dinginliği ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Gökçeada’ya sadece deniz yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Çanakkale Limanı’ndan deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Limanı’ndan ise Gökçeada’ya düzenli olarak feribot ve arabalı vapur seferleri yapılmaktadır. Gökçeada’ya arabayla ulaşım sağlayan arabalı vapurlar Gökçeada Kuzulimanı’na ulaşmak üzere Kabatepe Limanı’ndan hareket etmektedir. İstanbul’dan Gökçeada’ya gitmek istiyorsanız Tekirdağ, Gelibolu ve Eceabat üzerinden geçerek Kabatepe Limanı’na gelebilirsiniz. Ankara, Eskişehir, Bursa, İzmir’den gelmek istiyorsanız Çanakkale Boğazı’ndan Eceabat, Lapseki ya da Kilitbahir üzerinden geçerek Kabatepe Limanı’na ulaşmanız gerekmektedir.

Arabalı vapur seferleri yaz aylarında iki saatte bir olmak üzere gün boyu 12 sefer yapılırken kış aylarında sabah ve akşam olmak üzere 2 sefer yapılmaktadır. Yaz aylarında seferler yaklaşık 1,5 saat sürerken kış aylarında hava koşullarına göre yaklaşık 2 saati bulmaktadır. İnternet üzerinden bilet almak, seferleri sorgulamak için http://www.gdu.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarında arabalı vapur seferleri hava koşullarından dolayı iptal olabilmektedir. İptal edilen seferleri de aynı adresten veya 444 0 752 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

Gökçeada’ya otobüsle nasıl gidilir?

İstanbul’da Gökçeada merkezine kadar ulaşım sağlayan 2 otobüs firması bulunmakla birlikte yaz aylarında sabah ve akşam olmak üzere 2 sefer düzenlemektedir. Kış aylarında hava koşullarından dolayı otobüs firmaları yolcuları Gökçeada yerine Eceabatİskelesi’nde bırakmaktadır. Eceabatİskelesi’ndenKabatepeLimanı’na kalkan minibüsler ile Gökçeada’ya 15 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir, Ankara ve Bursa gibi diğer şehirlerden geliyorsanız Çanakkale İskelesi’nde inmeniz gerekmektedir. Çanakkale Boğazı’nı geçip Eceabat İskelesi’nden kalkan minibüslerle Kabatepe Limanı üzerinden Gökçeada’ya ulaşabilirsiniz.

Gökçeada’ya deniz otobüsüyle nasıl gidilir?

Gökçeada’ya ulaşmanın diğer yolu Çanakkale’den hareket eden Conkbayırı deniz otobüsüdür. Deniz otobüsü yaklaşık 1 saatte GökçeadaKuzulimanı’na ulaşmaktadır. Yaz aylarında Çanakkale İskele’den kalkıp Gökçeada Kuzulimanı’na her gün seferler düzenlenirken kış aylarında deniz otobüsü ile ulaşıma ara verilmektedir. Deniz otobüsüne denk gelmediyseniz Çanakkale Boğazı’nı geçip Eceabat İskelesi’nden kalkan minibüslerle Kabatepe Limanı üzerinden Gökçeada’ya ulaşabilirsiniz.

Gökçeada’ya Ne Zaman Gidilir?

Gökçeada, Akdeniziklimi etkisi altında olmakla birlikte kuzey sahillerinde Marmara ikliminin etkileri de gözlemlenir. Bu nedenle kış ayları Akdeniz Bölgesi’ne göre daha soğuk ve yağışlı geçer. Yaz ayları ise sıcak olmakla birlikte rüzgarlı olduğu için bunaltıcı değildir. Konumu nedeniyle rüzgarlara açık olan Gökçeada’da yılın büyük bölümü lodos ve poyraz eser. Yılın ortalama 300 günü rüzgârlıdır. Yaz aylarında yağmur yağabildiği gibi kışın ender de olsa kar ve don olayına rastlamak mümkündür. Sıcaklık kış aylarında ortalama 7 derece olurken, yaz aylarında ise 25 dereceye kadar çıkmaktadır. Gökçeada’yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada’da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder. İstanbul’a yakınlığı ile Gökçeada tatilcilerin yaz aylarında en çok tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Adanın bol rüzgarlı olması ve nem oranının düşüklüğü sayesinde yaz tatilinizi bunalmadan geçirebilir, birbirinden güzel koylarda denize girebilir, sörf yapabilirsiniz. Gökçeada sadece yaz aylarında değil ilkbahar ve sonbahar aylarında da sakinliği ve muhteşem doğası ile huzur bulabileceğiniz nadir yerlerdendir. Kalabalıktan uzak, doğa ile iç içe birkaç gün geçirmek, kültür gezileri yapmak, bisikletle Gökçeada’nın şirin köylerini keşfetmek isterseniz bahar aylarında gelmenizi tavsiye ederiz. Ancak adanın bahar yağmurları meşhur olduğu için yanınıza şemsiyeni almayı unutmayın. Kış aylarında nadir olmakla birlikte olumsuz hava muhalefeti olmadığı sürece Gökçeada’ya bütün bir yıl feribot seferleri düzenlenmektedir. Seyahat tarihlerinize denk geliyorsa her yıl 14-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Meryem Ana Panayırı ile birlikte aynı ay içerisinde düzenlenen Motosiklet Festivali’ne katılabilir, eğlence dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Gökçeada’da Nerede Kalınır?

tsr07305636328719513395212.jpg

Güneşin en son battığı yer olan Gökçeada, Kuzey Ege’deki iki adamızdan en büyüğüdür. Birbirinden güzel Rum köyleri, mimari yapısı, her daim esen rüzgarı, bol oksijenli havası ile Gökçeada tatilden beklentisi huzur ve sakinlik olanların ilk durağıdır.

Gökçeada’da konaklama seçenekleri başta merkez olmak üzere köylerde ve kumsallarda yoğunlaşmıştır. Ev pansiyonculuğunun oldukça yaygın olduğu Gökçeada’da butik otellerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Ada merkezinden uzaklaşmak istemezseniz konaklamanızı Kaleköy’de yapabilirsiniz. Adanın en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz Kaleköy’de pek çok pansiyon ve otel bulunmaktadır. Eski taş evlerde konaklayarak nostalji yolculuğuna çıkmak isterseniz Anemon Hotel’i tercih edebilirsiniz. Kaleköy’de yer alan otel feribot iskelesine 7 km mesafede bulunmakla birlikte hizmet kalitesi ve konforlu odaları ile öne çıkıyor. Eflin Butik Otel Kaleköy’de konaklayabileceğiniz bir diğer alternatiftir. Eski bir Rum evinin dekore edilmesiyle hayat bulan otel doğa ile iç içe, huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin uğrak adreslerindendir.

Devamını Oku

Gökçeada Otelleri - Gökçeada Otel Fiyatları

Çanakkale iline bağlı olan Gökçeada huzurlu atmosferi ile tatil imkânı verirken Gökçeada otelleri birbirinden farklı konseptte konaklama seçeneği sunmaktadır. Her mevsim ayrı güzellikte olan Gökçeada, tarihi boyunca pek medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek milli su parkının olduğu beldede deniz canlılarını yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Meşhur Rum köylerini gezebilir, organik ürünlerden oluşan kahvaltı yapabilir ya da lezzetli Rum yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Kefaloz Plajı olarak da bilinen Aydıncık Plajı’nda sörf yapabilirsiniz. Sualtı dünyasını keşfetmek isterseniz Yıldız Koyu’na gidebilirsiniz. Kuzulimanı ve Kaleköy arasında bulunan Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nda farklı deniz canlıları bir arada görebilirsiniz. Burada Gökçeada Dalış Merkezi’nden özel izin alarak dalış yapabilirsiniz. Tuz Gölü, Marmaros Şelalesi, Laz Koyu, Peynir Kayalıkları, Tepeköy Çınaraltı bölgede mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasındadır. Sevdiklerinize ve kendinize İmroza sabunu ve organik zeytinyağı alabilirsiniz.

Devamını Oku

Gökçeada’da Gezilecek Yerler

Türkiye’deki 11 sakin kentten biri olan Gökçeada dinginliği ve huzurlu atmosferi ile keyifli bir seyahat deneyimi sunuyor. Tatiliniz boyunca organik kahvaltılar ve lezzetli deniz ürünleri ile birlikte damaklarınızı şenlendirecek tatlıları deneyebilir, asırlık çınar ağaçları altında çayınızı ve kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Tertemiz havasıyla bolca oksijen depolayabileceğiniz Gökçeada’nın masmavi sularında yüzebilir, Türkiye’nin ilk ve tek sualtı millî parkında deniz canlılarını yakından görme şansı bulabilirsiniz. Yaz aylarında tekne turları ile bakir koyları keşfedebilir, AydıncıkPlajı’ndarüzgâr sörfü ve kite surf deneyimi yaşayabilirsiniz. Bademli, Kaleköy, Zeytinliköy, Tepeköy’e uğrayarak köy sakinleri ile sohbet edebilirsiniz. Siz de en az 3 gününüzü bu cennet adaya ayırarak tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz.

Gökçeada’da Gezilecek Yerler

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gökçeada oldukça sakin ve dingin bir tatil beldesidir. Dört mevsim boyunca farklı güzellikler bulabileceğiniz Gökçeada gezinize köylerden başlamanızı tavsiye ederiz. Birbirinden güzel Rum köylerini ziyaret ederek ada sakinleri ile sohbet edebilir, birbirinden lezzetli Rum yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Yaz günlerinde bile bunalmadan vakit geçirebileceğiniz Tepeköy Çınaraltı’nda eşsiz bir manzara sizleri bekliyor. Buraya gelirken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Gökçeada’da denizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Aydıncık Plajı su sporları ile ilgilenenlerin uğrak noktası olurken Yıldız Koyu dalış yapmak isteyenleri beklemektedir. Gökçeada’nın en güzel koylarından biri olan Laz Koyu’nu da listenize eklemeyi sakın unutmayın. Türkiye’nin tek Sualtı Milli Parkı Gökçeada’da bulunuyor. Seyahatinize farklı bir deneyim katmak isterseniz buraya uğrayabilir ve birbirinden renkli deniz canlılarını bir arada görebilirsiniz. Adanın merak uyandıran yerlerinden biri de Tuz Gölü’dür. Doğal güzelliği ile kendisine hayran bırakan Tuz Gölü’nü mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Marmaros Şelalesi ve Peynir Kayalıkları Gökçeada’da gezilecek diğer yerler arasında bulunuyor.

Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Gökçeada İçi Ulaşım

Gökçeada ilçesinde toplu ulaşım minibüsler ile sağlanmaktadır. Feribottan indiğiniz Kuzulimanı’ndan her yarım saatte bir kalkan minibüsler ile adanın merkezine ulaşabilirsiniz. Adanın merkezi Kuzulimanı’ndan yaklaşık yedi kilometre uzaklıktadır. Gökçeada’da yaklaşık 10 köy bulunmaktadır. Köyler arası mesafe uzak olduğu için ulaşımda en kolay yol kendi aracınızla gelmeniz veya araç kiralamanızdır. Çünkü köyler arası minibüs ulaşımı belli saat aralıklarında yapılmaktadır. Gökçeada otobüs sefer saatlerini buradan öğrenebilirsiniz. http://www.gokceada.bel.tr/altsayfa.php?sayfam=17

Gökçeada köylerinin tamamını keşfetmek isterseniz gezinizi üç güne yaymanızı tavsiye ederiz. Köyler küçük olduğu için yürüyerek kolayca gezebilirsiniz. Köylerin yanı sıra Gökçeada’da görülmesi gereken pek çok doğal güzellik ve tarihî yer bulunuyor. Eğer aracınız yoksa adada hizmet veren taksiler ile anlaşıp günlük tur isteyebilirsiniz. Adanın birçok yerinde taksi durağı görebilirsiniz. Dilerseniz bisiklet veya motosiklet kiralayarak da adayı gezebilirsiniz. Yaz döneminde Gökçeada’yı keşfetmenin bir diğer yolu da tekne turlarına katılmaktır. Her gün düzenlenen tekne turları ile Tepeköy altı, Pirinç burnu, Sualtı Milli Parkı, Kafakos Burnu ve daha birçok yeri görebilir ve adayı daha yakından tanıyabilirsiniz. Gökçeada’da havalimanı da bulunmaktadır. 2010 yılında hizmete giren Gökçeada Havalimanı günümüzde tarifeli seferlere kapalı olduğu için kullanılmamaktadır.

Gökçeada Mutfağı

Ege mutfağından esintiler taşıyan Gökçeada mutfağı ziyaretçilerine tadına doyulmaz lezzetler sunmaktadır. Gerek Rumların gerek Türklerin mutfak kültürünün etkisinde kalan Gökçeada’ya geldiğinizde yediğiniz her şeyin organik olduğunu bilmelisiniz. Dalından toplanan domatesler, salatalıklar ve zeytinler kahvaltılarınıza lezzet katarken en iyi zeytinyağını yine burada tadabilirsiniz.

Organik tarımın yapıldığı Gökçeada’da sabah kahvaltılarının yeri bir başkadır. Adanın kekikleriyle süslenmiş peynirler, doğal zeytinler, ev yapımı reçeller, köy yumurtaları ve sıcacık ekmekle Gökçeada kahvaltısını uzun süre unutamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Nefis bir köy kahvaltısı ile güne başlamak için size önerimiz Mustafa’nın Kayfesi’ne uğramanızdır. Tarihî çınar ağacının altında organik ürünlerin tadına bakarken keyifle çayınızı yudumlayabilir, arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Lezize Gökçeada Köy Kahvaltısı, Biyer Kafeve Adabahçe Kır Sofrası Gökçeada’da kahvaltı yapabileceğiniz diğer adresler arasındadır. Gökçeada mutfağında zeytinyağlılar, deniz ürünleri, kırmızı et ve ot yemekleri geniş yer tutar. Zeytinyağında kızartılan kılıç balığı adaya özgü yemeklerden biridir.

Mevsimine göre en taze balıkları yiyebileceğiniz Gökçeada’da kalamar, karides, ahtapot ve yengeç en çok tüketilen deniz ürünleri arasındadır. Adada birbirinden lezzetli mezelerin eşlik edeceği deniz ürünlerini deneyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Yukarı Kaleköy’de yer alan Poseidon Restaurant’a gün batımında giderseniz doyulmaz bir manzaraya karşı rakı-balık keyfi yapabilirsiniz. On iki ay boyunca hizmet veren Gökçeada Balık Restaurant deniz ürününe doyabileceğiniz bir diğer mekândır. Yemek sonrası mekanın meşhur Şelale Tatlısı’nı mutlaka denemenizi öneririz. Fırında oğlak ve kuzu Gökçeada’ya uğradığınızda yiyebileceğiniz yemekler arasındadır. Cicirya adı verilen Rum pizzası, vişinada ve kuşburnukurabiyesi, kurkuti, sakızlı muhallebi, ahtapot yahnisi, koliva Gökçeada’da deneyebileceğiniz yöresel lezzetlerin başında gelmektedir.

Adaya özgü bademli kurabiye Efibadem’i yemeden sakın dönmeyin. Meydani Pastanesi Efibadem’i tadabileceğiniz adanın tek pastanesidir. Adayı gezdikten sonra Zeytinli’dekiMadam’ın Yeri’ne uğrayabilir ve meşhur dibek kahvesi eşliğinde yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Gökçeada’da Alışveriş

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada’ya yolunuz düştüğünde alışveriş konusunda oldukça şanslı olduğunuzu bilmelisiniz. Adada organik tarımın yaygın olması sayesinde birbirinden lezzetli ürünleri sadece tatmakla kalmayıp hem kendinize hem de sevdiklerinize götürebilirsiniz. Zeytin ağaçları ile kaplı Gökçeada’dan ilk olarak zeytin ve zeytinyağı almanızı tavsiye ederiz. Damak zevkinize göre farklı çeşitlerdeki zeytinleri yöresel ürün satan dükkanlardan satın alabileceğiniz gibi köylerde de bulabilirsiniz. Gökçeada zeytinyağı pek çok bölgeye göre farklıdır. Türkiye’de sadece Gökçeada’da yetişen Ladolia ağaç türü dünyanın en kaliteli zeytin ağaçlarından biri olarak bilinir. Bu sayede Gökçeada gezinizde hem natürel sızma zeytinyağıhem de organik zeytinyağı alabilir, sabah kahvaltılarında adayı hatırlayabilirsiniz.

Adada yetişen doğal kekiklerden taze alabileceğiniz gibi kurusunu da alarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Özel bir aromaya sahip olan kekik balı Gökçeada’nın meşhur yöresel ürünlerinden bir diğeridir. Karaciğer, mide ve astım hastalıklarına iyi geldiğine inanılan kekik balını sevdiklerinize hediye olarak verebilir, çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.

%100 keçi sütünden üretilen keçi peynirinin yanı sıra organik reçel, salça ve tarhana gibi köy halkının hazırladığı lezzetleri adanın birçok yerinde bulabilirsiniz. Kahve seviyorsanız ada dönüşünde Dibek kahvesi almayı sakın unutmayın. Gökçeada dendiğinde akla ilk gelen lezzet ise şüphesiz efibadem kurabiyeleridir. Adada yaşayan Madam Efi’nin tarifi ile yıllar boyunca damakları şenlendiren efibadem kurabiyesi sevdikleriniz için harika bir hediye seçeneği olabilir. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız kıtır kıtır kurabiyeler çay saatlerinize lezzet katacak. Gökçeada’nın önde gelen hediyelik eşyalarından bir diğeri İmroza sabunlarıdır. Sadece doğal zeytinyağı kullanılarak üretilen rengârenk sabunlar mis gibi kokusuyla içinizi ferahlatırken cilt ve saçları besleyici özelliği ile öne çıkıyor.

Kaleköy’de yer alan İmroza Sabun Atölyesi’ne uğrayarak onlarca çeşit arasında beğendiğiniz sabunlardan satın alabilir, doğal yağ, mum ve kolonyalarınıza hediye edebilirsiniz. Sadece adanın değil ülkemizin en ünlü şaraplarından olan Gökçeada şarabı da yanınızda götürebileceğiniz ürünler arasındadır. Bunlar haricinde Gökçeada Çarşısı’nda tekstil eşyaları, magnet ve biblolar satın alabileceğiniz birçok dükkan bulabilir, alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Gökçeada’da Gece Hayatı 

Sakin ve huzurlu atmosferi ile öne çıkan tatil beldelerinden Gökçeada’da gece hayatı yok denecek kadar azdır. Gündüz tertemiz koyların tadını çıkarıp, deniz sporları ile vaktinizi geçirdikten sonra akşamları Gökçeada restoranlarında arkadaşlarınızla nefis Ege mutfağının lezzetleri eşliğinde sosyalleşebilirsiniz.

Devamını Oku

Gökçeada’daki Festivaller

Huzurlu atmosferi ile sizi kendine çeken Gökçeada’da seyahatinize denk gelen festivallere ve şenliklere uğrayarak farklı deneyimler edinebilirsiniz. Gökçeada’ya gittiğinizde halkın geleneksel eğlencelerine katılmanın yanı sıra seyahatinize anlam katacak etkinlikleri not etmenizi öneriyoruz. Festival ve şenliklerin detaylı bilgilerini yazımızda okuyabilirsiniz.

Gökçeada Meryem Ana Panayırı

Rumlar tarafından her yıl 14-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Meryem Ana Panayırı adanın en yoğun olduğu dönemlerin başında geliyor. Tepeköy’de 15 Ağustos günü coşku içinde kutlanan panayırda kazanlarda yemekler pişiriliyor, şaraplar içiliyor ve sirtaki eşliğinde geç saatlere kadar eğlenceler devam ediyor.

Devamını Oku

Gökçeada İçin Faydalı Bilgiler

Zabıta ve İtfaiye: 0 286 887 30 52

Sahil Güvenlik: 158

Jandarma: 156

Ambulans: 112

Belediye Başkanlığı: 0 286 887 22 15

Gökçeada Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 7oC
    • Şub 7oC
    • Mar 8oC
    • Nis 13oC
    • May 17oC
    • Haz 22oC
    • Tem 24oC
    • Agu 24oC
    • Eyl 21oC
    • Eki 16oC
    • Kas 11oC
    • Ara 8oC

Kısa Kısa

Nüfus: 8 bin 769/ İklim: Akdeniz iklimi / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2 gün