Mudanya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

fisherman-2929538_960_720.jpg

Yeşillikler içerisindeki doğası, zeytin kokulu sokakları ve MÖ 700’lere dayanan tarihi ile Mudanya Bursa’nın en güzel ilçelerinin başında gelmektedir. Marmara Denizi kıyısında yer alan Mudanya Bursalıların yaz aylarında serinlemek ve denize girmek için tercih ettikleri yerlerin başında gelmektedir. Kalabalıktan uzak, sakin bir şekilde tatil yapmak, yeşile ve maviye doymak isteyenler için ideal bir ortam sunan Mudanya, Bursa merkeze 30 kilometre mesafededir. Deniz otobüsü ile İstanbul’a sadece 1,5 saat uzaklıkta olması Mudanya’yı oldukça cazip kılmaktadır. Hafta sonu dinlenmek ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen İstanbulluların uğrak adresleri arasında yer alan Mudanya’nın iklimi ılımandır. Yaz aylarında aşırı sıcakların yaşanmadığı Mudanya kışın yağmurlu ve ılıktır. Lodos ve poyraz ilçede en çok esen rüzgarlardır. 2017 nüfus verilerine göre Mudanya’da yaklaşık 90.282 kişi yaşamaktadır. Yapılan arkeolojik çalışmalar sonucu Mudanya’nın tarihinin MÖ 7. yüzyıla dayandığı tespit edilmekle birlikte 12 İyon şehir devletinden biri olan Kolofonlular tarafından kurulmuştur. Mudanya’nın bilinen ilk ismi Myrlea’dır. Kent birçok sefer yıkılmış yerine yeni şehirler inşa edilmiştir. Son olarak Montania adı ile inşa edilen kentin ismi sonraki dönemlerde Mudanya’ya dönüşmüştür. 1321 yılında Osman Bey tarafından Osmanlı topraklarına katılan Mudanya 1871 tarihinde ilçe olmuştur. Yaklaşık iki yıl Yunan işgali altında kalan Mudanya 12 Eylül 1922 yılında düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu nedenle 12 Eylül tarihi “Mudanya’nın kurtuluş günü” olarak anılmaktadır. 11 Ekim 1922 tarihinde Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya arasında Kurtuluş Savaşı sonrasında imzalanan Mudanya Mütarekesi’ne ev sahipliği yapan ilçe bu nedenle önemli bir konuma sahiptir. Mudanya geziniz sırasında mütarekenin imzalandığı evi ziyaret etmeyi unutmayın. Mütareke Evi Mudanya Sahili’nde yer almaktadır.

Devamını Oku

Mudanya ile İlgili

Editörün Kaleminden

Mudanya Nerededir?

Marmara Denizi’nin güneydoğusuna kıyısı bulunan Mudanya Bursa’nın bir ilçesidir. Doğusunda Gemlik, batısında Karacabey, güneyinde Osmangazi ve Nilüfer, kuzeyinde Gemlik Körfezi ile komşudur. Mudanya Dağları doğu-batı yönünde uzanmakta olup Gemlik’ten başlayıp Esence Körfezi’ne kadar uzanmaktadır. Nilüfer Çayı ilçenin en önemli akarsuyudur. Mudanya Bursa şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktadır. İstanbul-Mudanya arası 240 kilometre, Ankara-Mudanya arası 420 kilometre, Balıkesir-Mudanya arası 160 kilometredir.

Mudanya’ya Nasıl Gidilir?

Bursa’nın en güzel ilçelerinden biri olan Mudanya’ya kara yolu ve deniz yolu ile ulaşım oldukça kolaydır. Bursa-Mudanya arası ortalama 30 kilometredir ve özel aracınızla yarım saatte ulaşabilirsiniz. Bursa Otogar’dan kalkan minibüsler ile de yaklaşık 40 dakikada Mudanya’ya gelebilirsiniz. Mudanya’ya İstanbul’dan en kolay ulaşım yolu deniz otobüsü iledir. Eminönü İskelesi’nden her gün karşılıklı olarak seferlerin düzenlendiği BUDO (Bursa Şehirlerarası Deniz Otobüsü) ile ortalama 1,5 saatte Mudanya’ya ulaşabilirsiniz. BUDO Mudanya İskelesi’ne yanaşmaktadır. İstanbul Büyükçekmece’den Mudanya’ya deniz otobüsü seferleri 2017 itibariyle başlamıştır. Haftanın 7 günü bir sabah bir de akşam olmak üzere günde iki sefer düzenlenmektedir. İstanbul’dan deniz yolu ile Mudanya’ya gelmek isteyenler için diğer bir seçenek olan İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) Kadıköy ve Yenikapı’dan haftanın her günü Mudanya’ya sefer düzenlemektedir. Mudanya’ya arabanızı da götürmek isterseniz İDO arabalı vapurdan bilet alabilirsiniz. Kadıköy ve Yenikapı’dan kalkan İDO’lar 1 saat 50 dakikalık bir yolculuk sonrası Güzelyalı İskelesi’ne yanaşmaktadır. Buradan dolmuşlar ile Mudanya’ya 10 dakikada geçebilirsiniz.

BUDO’nun sefer saatlerini buradan görebilirsiniz: https://budo.burulas.com.tr/tr/Page/VoyageTime

İDO’nun sefer saatlerini buradan görebilirsiniz: https://www.ido.com.tr/

Biletlerinizi internetten kolaylıkla satın alabileceğiniz gibi anlaşmalı acentelerden de alabilirsiniz. Hava koşulları nedeniyle kimi zaman sefer iptalleri olabilmektedir, böyle bir durumda biletiniz otomatik olarak açığa alınmaktadır. İstanbul-Mudanya arası 240 kilometredir. Özel aracınız ile yaklaşık dört saatte Mudanya’ya ulaşabilirsiniz. Ankara-Mudanya arası 420 kilometre olup araçla yolculuk 6 saat sürer. İzmir-Mudanya arası 310 kilometredir ve yolculuk 4 saattir. Mudanya’ya şehirlerarası otobüs seferleri ile de ulaşım oldukça kolaydır. Ülkemizin hemen her şehrinden Bursa’ya düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde indikten sonra F/1 numaralı otobüse binerseniz Mudanya İskelesi’ne direkt ulaşabilirsiniz.

Mudanya’ya Ne Zaman Gidilir?

Mudanya’da ılıman Marmara iklimi hâkimdir. Akdeniz ve Karadeniz iklimi arasında geçiş özellikleri gösteren iklimi ile yazlar sıcak, az yağışlı ve nem oranı yüksek geçerken kış ayları ılık ve yağışlıdır. Mudanya ilinin yıllık sıcaklık ortalaması 14 derecedir. Temmuz yılın en kurak ayı olurken en fazla yağış aralık ayında kendisini gösterir. Ortalama 23 derece sıcaklıkla temmuz yılın en sıcak ayı, 5 derece sıcaklık ile ocak en soğuk aydır. Hâkim rüzgâr yönü kuzeydoğudur, bu nedenle ilçede kış aylarında poyraz eser. Yağışların geneli Marmara Denizi’nden gelir. Güneybatı yönünden esen lodos zaman zaman deniz ulaşımında aksaklıklara neden olmaktadır.

İklim şartlarının elverişli olması sebebiyle dört mevsim boyunca ziyaret edilebilen Mudanya İstanbul’a yakınlığı ile avantajlı bir konuma sahiptir. Mudanya Bursa’nın arka bahçesi olarak bilinmektedir. Bursa’da denize kıyısı olan en yakın yer Mudanya olduğu için birçok kişinin ilçede yazlığı bulunmaktadır. Yaz aylarında tam bir tatil havasının hakim olduğu Mudanya’da denize de girilebilmektedir. Mudanya Halk Plajı, Kumbağ ve Zeytinbağı Mudanya’da denizin tadını çıkarabileceğiniz yerlerdir. Devamlı esintili olması sayesinde yazın Bursa’da sıcakta bunalanların kaçış noktalarından biri olan Mudanya’yı bahar aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Sahil boyunca yürüyüş yapabilir, denize nazır restoranlarda birbirinden lezzetli Girit mezelerinin tadına bakabilir, iyot kokusunu içinize çekerken gün batımının nefis manzarasını seyredebilirsiniz. Mudanya’ya eylülde gelirseniz Kara İncir Festivali’ne, Bağ Bozumu Şenliği’ne ve Zeytin Şenliği’ne katılabilir, ekim ayında Mütareke Etkinlikleri ile üç gün boyunca ilçenin en renkli halini görebilirsiniz. Mudanya’ya İstanbul’dan deniz yolu ile gelmek isteyenlerin mutlaka hava durumunu incelemelerini öneririz. Kuvvetli lodos ve poyraz esintilerinde deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği bilgisi aklınızda bulunsun.

Mudanya’da Nerede Kalınır?

1

Bursa Merkez’e 30 kilometre mesafede bulunan Mudanya; Marmara Bölgesi’nin önde gelen tatil yerlerinden biridir. Birbirinden lezzetli deniz ürünleri, daima esintili havası ve eşsiz deniz manzarası ile Mudanya özellikle yaz aylarında binlerce kişinin uğrak noktasıdır. İstanbul’dan deniz otobüsü ile ortalama 1,5 saatte ulaşılabilen Mudanya hafta sonu tatili yapmak için en uygun yerler arasındadır. Bütçenize uygun birçok konaklama seçeneği bulabileceğiniz Mudanya’nın en farklı oteli Otantik Otel’dir. 45 yıl Kadıköy-Eminönü-Sirkeci hattında yolcu taşıdıktan sonra hurdaya çıkartılıp restore edilmesi ile hayata geçirilen otel farklı konseptiyle ilgi çekmektedir. Mudanya’nın Güzelyalı mahallesinde yer alan butik otelde denizin ortasında her türlü lüksü yaşayabilir, tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Armistis Hotel Mudanya’nın merkezinde konaklamayı düşünenler için nezih bir tesistir. Osmanlı Dönemi’nden kalma bir evin tarihi dokusu korunarak yenilenmesiyle hizmet veren otel Mudanya İskelesi’nde 900 metre mesafede yer almaktadır. 168 yıllık tarihi Mudanya Gar Binası’nda konaklamak isterseniz tercihinizi Montana Special Class Hotel’den yana kullanmalısınız. “Türkiye’nin En İyi Balayı Oteli” ve “Orta Doğu’nun En İyi Klasik Butik Oteli” ödüllerine sahip olan otel kusursuz hizmet anlayışı ile kendinizi evinizde hissettiriyor. 2017 yılında hizmete giren Heybeli Otel Mudanya’nın en yeni otellerinden biridir. BUDO İskelesi’ne araçla on dakikalık mesafede bulunan otelin yemyeşil bahçesinde kahvaltınızı yapabilir, huzurla kitabınızı okuyabilirsiniz.

Devamını Oku

Mudanya Gezilecek Yerler

Geçmişte ağırlıklı olarak Rumların yaşadığı Mudanya tarihi yapıları, tertemiz havası ve muhteşem deniz manzarası ile Bursa’nın önde gelen ilçeleri arasındadır. Yaz aylarında bile esen rüzgarı ile Bursa’da yaşayanlar için adeta bir kaçış noktası olan Mudanya ağırlıklı olarak yazlıklara ev sahipliği yapmaktadır. Tarihî Rum Mahallesi’nde nostalji yolculuğuna çıkacağınız Mudanya’da tarihî yapıları ve kiliseleri ziyaret edebilir, zeytin kokulu sokaklarda yürürken harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Mudanya’nın güzelliklerini bir güne sığdırmak oldukça zor. Bu yüzden en az bir gece konaklayarak tarihî ilçeyi kapsamlı şekilde keşfetmenizi tavsiye ederiz.

Mudanya’da Gezilecek Yerler

Sakin ve huzurlu havası ile hafta sonu kaçamağı için en ideal adreslerden biri olan Mudanya gezinize sahil şeridinden başlamanızı tavsiye ederiz. Sahil boyunca yürüdükten sonra karşınıza çıkacak olan beyaz ahşap ev gözünüzü kamaştırabilir. Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı ev günümüzde Mütareke Evi Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Mudanya’nın tarihi sokaklarını yürüyerek keşfetmek oldukça zevklidir. Tarihî Rum Mahallesi’nde birbirinden değerli konakları yakından görebilirsiniz. Bu tarihî yapılar arasında öne çıkan en önemli konak ise Tahir Paşa Konağı’dır. Kent müzesi olarak hizmet veren konağı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Mudanya kiliseler bakımından oldukça zengindir. Bir dönem Rum nüfusunun ağırlıkta olması nedeniyle ilçeye çok sayıda kilise inşa edilmiştir. Apostoloi Kilisesi, Baş Melekler Kilisesi, Dereköy Kilisesi, Dündar Evi Kilisesi Mudanya gezinizde ziyaret edebileceğiniz dini yapılar arasındadır. Yıldıztepe, Kumyaka ve Tirilye’yi de görmeden Mudanya’dan ayrılmamanızı öneririz. Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Mudanya İçi Ulaşım

Mudanya’da ulaşım Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler ve minibüsler ile sağlanmaktadır. Mudanya İskelesi’nin karşısında bulunan otobüs ve minibüs duraklarından hem şehir merkezine hem de civar ilçelere kolaylıkla gidebilirsiniz. Mudanya’da ulaşım için taksileri de tercih edebilirsiniz. Mudanya’da Tarihî Rum Mahallesi’ni yürüyerek dolaşabilir, birbirinden güzel ve renkli evler arasında fotoğraf çekebilirsiniz. Özellikle bahar ve yaz aylarında Mudanya Sahili’nde yürüyüş yapmak çok keyiflidir. Geniş sahil şeridinde yürüdükten sonra denize nazır kafelerde çay molası verebilirsiniz. Mudanya’dan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitmek isterseniz iskelenin karşından kalkan F/1 numaralı otobüse 4 TL ücret ödeyerek binebilirsiniz. F/3 numaralı otobüse binerseniz Bursa merkeze gidebilirsiniz. F/3 numaralı otobüs ücreti 6.60 TL’dir. Bursa merkeze gitmek isterseniz “Organize Sanayi” yazılı minibüslere de binebilirsiniz. Mudanya-Bursa arası minibüs tarifesi tam 3,50 TL, öğrenci 2,75 TL’dir. Mudanya-Güzelyalı arası minibüs ücreti ise tam 2 TL, öğrenci 1,50 TL’dir.

Mudanya Mutfağı

Şirin bir sahil ilçesi olan Mudanya’da Bursa mutfağından nefis yemeklerin tadına bakabilir, lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Pideli köfte, cantık, İskender kebap, yumurtalı patates, Kemalpaşa tatlısı öne çıkan lezzetler arasında yer alırken Girit mutfağından da esintilere rastlanmaktadır. Deniz ürünleri Mudanya sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Sarımsaklı karides, ahtapot salatası, pavurya, tekir, kalkan, sardalye, levrek, lakerda severek tüketilen deniz ürünleri arasındadır. Kabak çiçeği dolması, fava, Girit mezesi, patlıcan salatası balık sofralarını zenginleştiren mezelerden birkaçıdır. Mudanya’da balık keyfi yapabileceğiniz en iyi mekânlardan biri Kıyı Balık’tır. Mudanya’nın denize sıfır tek balık restoranı olan Kıyı Balık’ın birbirinden lezzetli deniz ürünleri ve taptaze mezeleri ile damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Pavurya Balık Restaurant, Mudanya merkezde balık ve meze ziyafeti yaşayabileceğiniz mekânlardan biridir. Levrek simit, ahtapot salatası ve tereyağlı karidesi ile meşhur olan mekana hafta sonu rezervasyonsuz gitmemenizi tavsiye ederiz. Mudanya Yat Limanı karşısında yer alan Erol Balık Restaurant nostaljik mekanı ile misafirlerini ağırlamaktadır. Mevsimine göre taze balık çeşitlerini bulabileceğiniz mekan parmak ısırtan mezeleri ve enfes sunumu ile öne çıkmaktadır. Trilye Hera Balık Restaurant, Liman Restaurant, Savarona Restaurant Tirilye’de deniz ürünlerine doyabileceğiniz mekânlar arasındadır.

Mudanya’da ot yemekleri de sıkça tüketilir. Şevketi bostan, ebegümeci, turpotu, radika, deniz börülcesi, semizotu hem yemekleri yapılan hem de hamur işi ve mezelerde kullanılan otlar arasındadır. Girit simidi, çarşaf böreği, gelincik böreği, zeytinli ekmek, papara, akıtma en lezzetli hamur işlerine örnek olarak gösterilirken, incir tatlısı, sütlü kadayıf, revani, cevizli lokum yörenin meşhur tatlılarındandır. Mudanya mutfağının baş tacı zeytin ve zeytinyağıdır. Etli, iri ve küçük çekirdekli olan Mudanya zeytininden elde edilen yağ da oldukça lezzetlidir. Özellikle zeytin ağaçları ile kaplı olan Mudanya’nın şirin kasabası Tirilye’de çeşit çeşit zeytinler sofraları süsler. Tirilye’de harika deniz manzarası ile öne çıkan mekanlardan biri de Çamlı Kahve’dir. İster serpme kahvaltısını deneyin, isterseniz yorgunluk kahvesi için uğrayın, her şekilde memnun ayrılacağınızdan emin olabilirsiniz.

Mudanya’da Alışveriş

Bursa’nın arka bahçesi konumundaki Mudanya’da alışveriş yaparken tadı damağınızda kalacak yöresel ürünlerden başlamanızı tavsiye ederiz. Mudanya deyince akla ilk olarak bölgenin nefis zeytinleri geliyor. Mudanya’nın zeytinleri ile ünlü kasabası Tirilye yüzyıllardan bu yana zeytin üretiminin merkezi konumundadır. Siyah ve salamura sofralık zeytin olarak bilinen Tirilye zeytini ince kabuklu, bol etli ve yağ oranı yüksektir. Zeytin ve zeytinyağı alışverişinizi Mudanya merkezdeki yöresel ürünler satan dükkanların yanı sıra Tirilye’den de satın alabilirsiniz. Tirilye Çarşısı’nın birçok noktasında tezgahlar kuruludur. Zeytinleri satın almadan önce tadabilir, damak tadınıza uygun olanı satın alabilirsiniz. Köy peyniri, salça, tarhana, köy ekmeği Mudanya’dan satın alabileceğiniz yöresel lezzetler arasındadır. Mudanya’nın Yörükali köyü siyah inciri ile meşhurdur. Tatlı ve sulu yapısıyla sadece ülkemizin değil dünyanın en iyi sofralık inciri olarak kabul edilen siyah incir aynı zamanda şifa deposudur.

Mudanya’da pazar alışverişi yapmak ayrı bir keyiflidir. Her salı kurulan Mudanya Sosyete Pazarı’nda son moda kıyafetleri oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Çeşit çeşit ve renk renk kıyafetler arasında seçim yaparken zorlansanız da pazarlık yapmayı sakın unutmayın. İstasyon Caddesi’nde cuma günleri kurulan Mudanya Kapalı Pazar’da en taze sebze ve meyveleri bir arada bulabilirsiniz. Pazar günü sadece kıyafet satılan Kapalı Pazar’da oldukça rağbet görmektedir. Mudanya’nın ara sokaklarında dolaşırken karşınıza birbirinden renkli dükkanlar çıkacak. Takı, ev eşyası ve farklı objeleri bir arada bulabileceğiniz dükkanlardan arkadaşlarınıza hediye seçebilirsiniz.

Mudanya’da Gece Hayatı  

Mudanya, Bursa ve İstanbul gibi büyük şehirlerin kalabalığından ve gürültüsünden kaçanların tercih ettiği sakin yerlerden biridir. Bu nedenle Mudanya’da aktif bir gece hayatından söz etmek mümkün olmasa da ilçede eğlenmek için birkaç gece kulübü bulunmaktadır. Club Story Plus Bursa Mudanya Yolu’nda yer alan en yeni gece kulüplerinden biridir. 1.500 kişi kapasiteli açık hava salonu ile Bursa’nın en büyük diskosu olan Club Story Plus’ta DJ müzikleri eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz. Mudanya gece hayatına yön veren mekânlardan biri de Cariye Club’tır. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği mekan Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri hizmet veriyor. Dees Club Mudanya’da gece eğlenmek için tercih edebileceğiniz bir diğer gece kulübüdür. Nezih ortamı ile rahatça eğlenebileceğiniz mekân cuma ve cumartesi akşamlarına hareket katıyor. Mudanya Güzelyalı’da bulunan Küba Pub’da bira-patates eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet edebilir ve canlı müziğin tadını çıkarabilirsiniz. Deniz manzarası eşliğinde bir şeyler içmek isterseniz Gaga Marina’ya uğrayabilirsiniz. Hoş dekorasyonu ve sıcak atmosferi ile sizi kendisine çeken Saki Rum Meyhanesi Mudanya’nın en iyi mekânlarından biridir. Sevdiklerinizle rakı-balık keyfi yapabileceğiniz mekanın mezeleri de hayli meşhurdur. Giritli Balık Restaurant denize nazır konumu ile Mudanya akşamlarında tercih edebileceğiniz bir mekândır. Deniz ürünleri ile oldukça iddialı olan mekan hafta sonu felekten bir gece geçirmek isteyenleri beklemektedir. Rakı balık severlerin uğraması gereken mekânlardan biri de Tirilye’de yer alan Vedat’ın Yeri’dir. Lezzetli mezelerinin yanı sıra uygun fiyatlı olması ile öne çıkan mekanda arkadaşlarınızla unutamayacağınız bir gece geçirebilirsiniz.

Mudanya’daki Festivaller

Mudanya’da yılın farklı dönemlerinde birçok etkinlik düzenlenmektedir. Siz de seyahatinize denk gelen festival ve şenliklere uğrayabilir, Mudanyalılar ile birlikte coşku dolu anlar yaşayabilirsiniz. Festival ve şenliklerin detaylı bilgilerini yazımızda okuyabilirsiniz.

Mudanya Lezzet Festivali

16-17 Mayıs tarihlerinde Mudanya Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen festival kültür ve lezzetlerin kaynaşması hedefleniyor. Yöresel yemeklerin tadımının yanı sıra folklor gösterileri, paneller ve konserler eşliğinde iki gün boyunca eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Bağ Bozumu Şenliği

Her yıl eylül ayında düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği’nde çağrışan karası üzümlerinin tanıtımı amaçlanmaktadır. Stantlar kurularak ürün satışlarının yapıldığı şenlikte ünlü sanatçılar sahne alıyor.

Kara İncir Şenliği

Mudanya’da eylül ayında düzenlenen bir diğer etkinlik olan Kara İncir Şenliği renkli görüntülere sahne olmaktadır. Katılımcılara kara incirin tanıtımının yapıldığı şenlikte animasyonlar ve çeşitli yarışmalarla eğlenceli bir gün geçirilmektedir. Şenlikte Mudanyalı ev hanımlarının kermesini ziyaret edebilir, birbirinden lezzetli yiyecekleri tadabilirsiniz.

Devamını Oku

Mudanya İçin Faydalı Bilgiler

Zabıta: 0224 544 06 15

İtfaiye: 0224 544 10 10

Sahil Güvenlik: 158

Ambulans: 112

Belediye Başkanlığı: 444 8 922

Mudanya Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type C / 250V / 2.5 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca oC
    • Şub oC
    • Mar oC
    • Nis oC
    • May oC
    • Haz oC
    • Tem oC
    • Agu oC
    • Eyl oC
    • Eki oC
    • Kas oC
    • Ara oC

Kısa Kısa

Nüfus: 90.282/ İklim: Marmara iklimi / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 1 gün