
Oğuz Otay / Özel Yazılar
Atina'ya Giden Her Türk'Ün Mutlaka Bilmesi Gereken 10 Şey
Bugüne kadar gittiğiniz bir yabancı ülkede kendinizi evinizde hissettiğiniz oldu mu hiç? Durun hemen cevaplamayın. Bir soru daha sorayım. Gene gittiğiniz bir ülkede en büyük düşman olarak görüldüğünüz oldu mu? Bu iki…
Mısır'a Gitmeden Bilmeniz Gereken 10 Şey
Mısır denildiğinde aklınıza gelen ilk üç şeyi söyleyin deseler ne dersiniz?
Uyku Anarşisti
Yaş ilerleyince insan "uyku anarşisti" oluyor. Bu nedenden midir, bilmiyorum, gün her zaman olduğundan daha erken başladı. Galiba ters bir adamım. Sevdiklerim uyurken ben ayaktayım. Hal böyle olunca da insan birçok şeyi…
Avrupa ve Batı Afrika'da Dört Ay, Üstelik Bir Kuruş Harcamadan
Dünyayı adım adım dolaşmak, fotoğraflamak ve sosyal medyada paylaşmak ister misiniz? Öyle bir hafta, 10 gün filan da değil. Tam tamına 4 ay, yanlış duymadınız tam tamına 4 ay ve cebinizden para harcamadan.
Kamyon 2.500 Yıllık Dünya Mirasını Tepeledi: Nazca Çizgileri Ve Jeoglifleri
Geçmişe dair birçok şey modern hayatın acımasız çarkları içinde yok olup giderken kültürel, doğal sit alanlarını, tarihî yapıları, eserleri, yerleşimleri, gelenekleri koruyup, kollamaya çalışan kişi ve kurumlar da yok…
Gezginleri Bekleyen Gizli Tehlike
Birçok gezgin gibi ben de seyahatlerim sırasında hijyen konusunda pek takıntılı olmasam da bu konuda çıkan haberleri ve yazıları dikkatle takip ederim.
Şezlong Savaşları Tarih mi Oluyor?
Korkarım bir devir kapanıyor. Her şey gibi tatil alışkanlıkları da kapitalizmin kurbanı oluyor. TATİLCİLER İÇİN BİR DEVİR KAPANIYOR Bir tatil klasiğidir, sabah erken kalkmak, gün boyunca gölgede kalacak ama aynı…
Akıllı Bavullar Çapkın Erkeklerin İpliğini Pazara Çıkarıyor!
Lise yıllarından beri birbirimizi tanıdığımız bir düzine okul arkadaşımla aylık mutat “Hergele Yemeği” adını verdiğimiz ve hep aynı yerde yapılan toplantılarımızdan birindeyiz. Yemeğin katılımcıları arasında kendi iş…
Dünyanın En Tuhaf 8 Müzesi
Yıllar önce Hollanda’nın Utrecht şehrinde her sene düzenlenen ve farklı ülkelerden binlerce koleksiyoncu bir araya geldiği bir hobi ve meslek fuarındayım. Envaiçeşit koleksiyonun sergilendiği tezgâhlar etrafında…
Beyefendileri Giydiren Adam
İstanbul'da Beyoğlu’nun dar yan sokaklarından birine, Kallavi Sokağı’na giriyorum hızlı adımlarla. İnsanlar bu sokağa burada bulunan ünlü Çerkes Lokantası için gelse de, ben 15 - 20 yıldır -nerede ise iş hayatına…
Çok Üreyen Mi, Çok Seyahat Eden Mi?
“Çok yaşayan değil, çok gezen bilir” şeklindeki atasözünü son araştırmalar çerçevesinde “Çok üreyen değil, çok seyahat eden bilir” diye değiştirmenin zamanı geldi galiba.
Renkli Örümcek Ağında: Berlin Metrosu Kullanım İncelikleri
Bu satırları okuyacakların büyük bir kısmının yaşı metrosuz Türkiye’yi hatırlar mı bilmem ama ben çok iyi hatırlayanlardanım. 30-35 sene önce İstanbul’da üniversite öğrencisiyken, modern anlamda toplu taşıma aracı…