Corona Döneminde Kurban Bayramı Seyahat Önerileri

Dört günlük bayram tatili yaklaşıyor.Çok sıkıldınız biliyoruz ama yine de hala en güvenli yer evimiz, daha okunmamış pek çok kitap, izlenmemiş yığınla dizi ve film, hiç denenmemiş birçok aktivite var. Bu yüzden bu tatili evinizde geçirmenizi ve güzel bir tatil hayaliniz için biraz daha sabretmenizi öneriyoruz Gezimanya olarak. Ama daha fazla bekleyemeyecekler için de nispeten güvenli bulduğumuz rotaları ve konaklama seçeneklerini derlediğimiz bir rehber hazırlamayı ihmal etmedik. Dört günlük tatilde nereye gidebiliriz, nerede kalabiliriz diye düşünenler “Corona Günlerinde Tatil Rehberi”mizden ilham alabilirler. Şimdiden keyifli yolculuklar.

1. Rota: Karadeniz Turları

Muazzam doğası, serin yaylaları, görkemli ormanları ve görsel bir şölen olan şelaleleriyle her mevsim damaklarda farklı bir tat, akıllarda iz bırakan Karadeniz için dört günlük bir tatilin çok kısa olduğu konusunda sizinle hemfikiriz ama eğer planlamanızı doğru yaparsanız 24 saate birçok güzellik sığdırmanız mümkün. Yazının bu bölümünde, keyifli olduğu kadar da güvenli bir tatil geçirmeniz için, Karadeniz’in henüz herkesçe keşfedilmediğinden nispeten sakin olan yerlerini tanıtırken, alternatif konaklama seçeneklerine de değineceğiz. Hazırsanız başlayalım.

Rize

İnsanın vakti olsa çantasını sırtlayıp Karadeniz’i köşe bucak gezesi, keşfedilmedik yerini bırakmayası geliyor çünkü başlıkta “az bilinen güzellikler” dedik ama Karadeniz’in neredeyse her yeri gizli bir hazine. Öyle çok seçenek var ki ne kadar yazsak az kalacak hissiyatındayız. Hal böyle olunca bize gezilecek yerler konusunda elimizi korkak alıştırmamak, size de içlerinden en uygunlarını seçmek kalıyor.

Karadeniz’in Sakin Sahilleri

Yazın en sıcak zamanlarına denk gelen bayram tatilinde Karadeniz’i tercih edecek olanlar çok şanslı çünkü onların serinlemek için çok alternatifleri var zira yaylalar, ormanlar, tabiat kampları püfür püfür esen, kavurucu sıcakların uğramadığı yerler. Ama bu deniz seçeneklerinin olmadığı anlamına gelmiyor tabi ki. Dedik ya, onlar epey bir şanslı. Karadeniz’in denizleri hırçınlığıyla nam salsa da, denize girilebilecek güvenli plajları da var. Üstelik bir denizden beklentilerinizin karşılığını tam olarak veriyorlar.

1- Ceneviz Kalesi Plajı-Düzce

Düzce Akçakoca’da yer alan Ceneviz Kalesi Plajı, mavi bayraklı tertemiz denizi ile bölgedeki tek mavi bayraklı plaj olarak öne çıkıyor. Ihlamur, kestane ve gürgen ağaçlarıyla çevrelenmiş plajın kumları da en az çevre kadar özellikli. “Siyah inci” denilen bu kum türünün özelliği ise vücuda yapışmıyor oluşuymuş.

2- Amasra Plajı-Bartın

Mendireği sayesinde Karadeniz’in en risksiz plajı olarak gösterilen Amasra Plajı’nda denize girebileceğiniz iki ayrı yer var. Batısındaki plaj daha küçük ve nispeten daha sakin. Yalnızca günün belirli vakitlerine tur teknelerinin yarattığı bir deniz trafiğine sahne oluyor. Mendirek tarafındaki yaklaşık 400 metrelik büyük plaj ise yaz aylarında oldukça kalabalık. Ancak denizi kumluk ve sığ, bu yüzden çocuklu aileler tarafından çokça tercih ediliyor.

Amasra

3- Alipaşa Plajı-Rize

Rize’nin merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Alipaşa Plajı’nda belediyenin sosyal tesisleri ve konaklama gibi imkanlar da mevcut. Denize girmenin yanı sıra, halka açık çardaklarda pikniğinizi yapmak da deniz keyfinizi güzelleştirebilir.

4- Değirmenağzı Plajı-Zonguldak

Sadece görsellerine bakmanın bile sizi gitmeye ikna edeceği Değirmenağzı Plajı, Zonguldak’ın en temiz ve en yeşil yerlerinden biri kabul ediliyor.

5- Beygir Kumu Plajı-Giresun

Enteresan ismiyle de akıllarda yer eden plajın adını nereden aldığını bilmiyoruz ama kumsalının Akdeniz ve Ege’yi aratmayan bir görsele sahip olduğu kesin. Yeraltı suları nedeniyle oldukça serin olan denizi ve manzarasıyla Giresun’un en güzel plajlarından.

6- Kemalpaşa Plajı-Artvin

Hopa sınır bölgesine yakın Kemalpaşa beldesindeki 2 kilometrelik plajda kum yerine bolca çakıl var ama denizinin temizliği övgüyü hak ediyor.

Artvin

7- Belice Plajı-Ordu

Ordu’nun tanıtım filmlerine alacak kadar güvendiği, görüntüsü itibariyle timsahı andırdığından “Timsah Adası” olarak da bilinen kayalık bölgesinde yer alan Belice Plajı, aynı zamanda kamp yapmaya da elverişli.

8- Çatalçam Plajı-Samsun

Samsun şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, Karadeniz’in en güzel kumsallarından biri olarak anılıyor.

9- Miliç Plajı-Samsun

Karadeniz’in en büyük kumsalı olan 40 kilometrelik plaj, Karavan Kampı Plajı olarak da biliniyor çünkü belediyenin altyapı hizmeti verdiği karavanlar için ayrılmış özel bir alana sahip.

10- Antik Plaj-Sinop

Antik kalıntıların içerisinde denize girecekmişsiniz gibi bir his uyandırsa da öyle değil, plaj, hemen önünde yer aldığı otelin adıyla anılıyor ama plajı kullanmak için otel müşterisi olmanız şart değil. Sinop Kalesi’ne 7 dakika mesafede yer alan plaja giriş ücretli.

Sinop

11- Gideros Koyu-Kastamonu

Kastamonu’nun saklı cennetlerinden biri olan Gideros Koyu, meşe, kayın, şimşir ve çam ağaçlarıyla çepeçevre sarılı. Denizinin rengi ve berraklığı ise gerçekten hayranlık uyandırıcı.

Karadeniz’de Konaklama Seçenekleri

Her şey dahil oteller, zengin açık büfeler, Corona ile birlikte tarih oldu. Tatile çıkmayı göze alan herkes, “Bari riski minimuma indireyim,” düşüncesinden hareketle, otellerde kalmak yerine alışverişini kendisinin yapıp yemeğini hazırlayabildiği kamp alanlarını ya da kiralık villaları tercih ediyor. Çadırınızı ve uyku tulumunuzu yanınızda götürmek istemiyorsanız, çadır temin eden kamp alanlarında pekâlâ konaklayabilirsiniz ama arabanızda çarşaf, yastık kılıfı ve pike taşımanızı mutlaka öneririz. Aynı şey villa kiralayacak olanlar için de geçerli. Biraz daha özen ve dikkat ile tatilimizi güvenli bir hale getirmemizin mümkün olduğunu unutmayalım.

Karadeniz’de Kamp Yapılabilecek Alanlar

Karadeniz'de kamp tatili yapacağınız yerleri keşfetmeden önce bu dönemde kamp tatili yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını keşfetmek isterseniz Corona Döneminde Kamp Tatili yazımızı okuyabilirsiniz.

1- Yedigöller

Hep kartpostallarda görüp “Ah şimdi orada olmak vardı” dediğiniz yer var ya, işte orası Yedigöller Milli Parkı. Çadır ve karavan kampı için son derece elverişli olan park, irili ufaklı yedi tane göle, kayın ağacından ıhlamura zengin bir bitki örtüsüne ve pek çok yabani hayvana da ev sahipliği yapıyor. Batı Karadeniz’de yer alan Yedigöller, İstanbul’a yakınlığı nedeniyle günübirlik kaçamaklar için de tercih edilse de, burada kamp yapmanın, gecenin sessizliğini yaşamanın ve sabah doğanın uyanışını izlemenin tadı bambaşka. Tabi bayram tatilinde gündüzdeki kalabalık gece de devam eder mi emin değiliz ama yine de şans vermeye değer.

2- Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Artvin merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Borçka’da, toprak kayması sonucu oluşmuş bir heyelan gölü burası. Artık göl kenarında kamp yapılması sınırlandırıldıysa da, bu deneyimi yaşayabileceğiniz birçok işletme mevcut. Aynı yerlerden yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceksiniz. Geriye ülkenin en güzel göllerinden kabul edilen Karagöl’ün eşsiz manzarası eşliğinde, kuş cıvıltılarını dinleyerek derdinizden tasanızdan arındığınız keyifli bir tatil yapmak kalıyor.

Borçka

3- Eğriova Göleti

Batı Karadeniz’in en yüksek noktalarından olan Keltepe mevkinde yer alan Eğriova’nın Karabük merkeze uzaklığı 25 kilometre. Kendine özgü ekosistemi ve zengin coğrafyasıyla koruma altında olan bölgenin en dikkat çekici hazinelerinden biri de anıtsal ağaçları. Eğer niyetiniz Yenice Ormanları içerisinde kamp yapmak, hareketsiz geçen günlerinizin acısını çıkarırcasına trekking ve bisiklet parkurlarının tozunu attırmaksa bölgede herhangi bir tesis olmadığını hemen belirtelim. Bu yüzden nelere ihtiyacınız olduğunu gitmeden önce iyi düşünmekte fayda var.

4- Ordu Perşembe Yaylası

Ordu’nun Aybastı ilçesinde yer alan bu doğa harikasına son zamanlarda ilgi büyük. Herhangi bir yapılaşmanın olmadığı yayla gerçekten de tertemiz ve bakir bir güzelliğe sahip.

5- Torkul Yaylası

Tatillerini genellikle kamp yaparak geçirmeyi seven, en küçük boşluğunu bulduğunda sırt çantasını takıp soluğu doğada alanların favori yerlerindendir göl kenarları. Torkul Gölü ve çevresi de kampçılar tarafından sık ziyaret edilen yerlerden. Ancak bölge eğimli bir araziye sahip olduğu için, çadır kurmak için gölün biraz daha üst taraflarına yürüyüp düz bir zemin aramak durumunda kalabilirsiniz ancak bölgenin her yeri eşsiz güzellikte olduğundan gölden ne kadar uzaklaşırsanız uzaklaşın cazibesinden hiçbir şey kaybetmiyor. Düzce merkeze 34 kilometre mesafede yer alan Torkul Yaylası, Uğurköyü sınırları içerisinde.

6- Kümbet Yaylası

Doğu Karadeniz’in gür ormanları, sisli puslu bir hava, şırıl şırıl Kuzalan Şelalesi. Giresun’daki kamp alanlarının içinde en popülerlerinden biri olan -hatta ilk sıradaki- Kümbet Yaylası, yaylanın merkezinde yer alan market, kasap ve köylü pazarlarıyla da büyük kolaylık sağlıyor. Bu kadar popülerliğin karşılığı olarak bayramda biraz kalabalık olacağını da varsayabiliriz elbette.

7- Badara Yaylası

Karadeniz’de kamp deyince akla yayla, yayla deyince de Rize geliyor haliyle. Yayla turizminin en yoğun gözlendiği yerlerden biri olan Rize’de doğayla iç içe, sakin, yapılaşmanın olmadığı birçok yayla görmeniz mümkün. Hemşin ilçesindeki 1850 rakımlı Badara da bunlardan biri.

8- Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı

Artvin Şavşat’ta yer alan milli park hem kamp hem de piknik için oldukça elverişli geniş, yeşillik bir alan. Özellikle sabahın erken saatlerinde dinginliğiyle insanın ruhunu da dinlendiren gölde kayık ile gezintiye çıkmak, uzun doğa yürüyüşleri yapmak ve “sakin şehir” unvanlı Artvin’de hayatı biraz olsun yavaşlatmak eminiz size de iyi gelecek.

9- Yason Burnu

Karadeniz’e gitmişken mutlaka görmeden dönülmemesi gereken yerlerden biri Yason Burnu. Bir diğer “sakin şehir” Ordu’nun Perşembe ilçesine, il merkezine 28 kilometre mesafede bulunan bölge, 1. Derece arkeolojik sit alanı. Kendine özgü havasını zaten adımınızı atar atmaz hissedeceksiniz. Yarımada üzerinde kaderine terk edildikten sonra restore edilip turizme kazandırılan bir kilise yer alıyor. Burada kamp yapmanın en güzel tarafı ne diye soracak olursanız kesinlikle güneşin doğuşunu ve batışını tüm ihtişamıyla izleyebileceğiniz dünyanın en güzel yeri oluşu deriz.

Yason Burnu

10- Kaçkar Dağları Milli Parkı

Özellikle “tırmanış” dendiğinde akla gelen ilk kamp alanlarından olan Kaçkar Dağları Milli Parkı, Doğu Karadeniz sahil şeridi boyunca uzanan ve dört ana zirveden oluşan bir dağ sırasıdır. Milli Park’ın büyük bölümü Rize Çamlıhemşin sınırlarında, bir kısmı da Artvin ve Erzurum illerindedir. Her karesini fotoğraflamak isteyeceğiniz Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde birçok konaklama seçeneği mevcut. Bayramdaki doluluk durumunu hesap ederek önceden araştırmakta fayda var.

2. Rota: Ege ve Akdeniz Turları

Her ayrılık vakti geldiğinde kalbinizin bir kısmını orada bıraktığınızı hissederek burulduğunuz, sık sık emekli olup sakin bir balıkçı köyüne yerleştiğiniz hayalini kurduğunuz, denizi, doğası, sıcacık insanı, tarihi yerleri ve lezzetli mutfağıyla çok çok özel bir coğrafya Ege. Sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de her daim gözü onun üzerinde, yazı ayrı güzel, baharı ayrı. Bu kez diğerlerine nazaran daha sakin bir bayram geçirmeye hazırlanan Ege sahilleri, her zaman keşfetmeye hazır olanlara yeni güzellikler sunmaya da hazır.

Akdeniz ise kendi kendimize “Kalk gidelim güneylere, yenilenip dinlenmeye” diye mırıldandığımız, tatil dendiğinde ilk aklımıza gelen, gece hayatının yoğun olarak yaşandığı, birçok yabancı turistin de bizimle aynı fikirde olduğu cennet bir bölge. Özellikle büyük şehirlerde yeşile hasret yaşayıp giderken hayattan dört kısa gün çalmak söz konusu olduğunda, neden rotamızı Akdeniz’e çevirmeyelim diye düşünmekte çok haklısınız. O halde bizim de çorbada biraz tuzumuz bulunsun, Ege ve Akdeniz’de sessiz sakin kalmayı hala başarabilen yerler nereler, nerelerde kamp yapabilirim diyenler için önerilerimiz yazımızın geri kalanında.

Ege ve Akdeniz’in Sakin Sahilleri

1- Dolungaz Koyu-Karaburun

İzmir’in en sakin ilçelerinden Karaburun’un Midilli’ye bakan sahillerinde yer alan Dolungaz’ın en çarpıcı yeri turkuaz renkli denizi. Gidiş yolu biraz meşakkatli, öyle pek yol gösteren tabela da yok, zaten biz de sakin sahiller listesine alırken biraz da buna güvendik. Karaburun merkeze geldiğinizde mutlaka sorun soruşturun, gittiğinizde kulaklarımızı sevgiyle çınlatacağınızdan şüphemiz yok.

2- Delikli Koy-Çeşme

İzmir’e gelmişken Çeşme’ye uğramamak olmaz ama Çeşme deyince gözünüz korkmasın. İzmir’in en turistik beldesinde bile hala gözlerden uzak bir kumsal bulmak mümkün. Çünkü her sakin koy gibi buraya da ulaşmak için biraz emek harcamak, güneşin altında biraz yayayn olarak yol tepmek gerekiyor ama serin sularıyla sizi karşılayacak harika bir koya ulaşacağınızı bilirseniz o yollar size hiç zor gelmeyecek.

Çeşme

3- Manastır Koyu-Didim

Didim’in rüzgârsız, çarşaf gibi denizleri ünlüdür malum. Altınkum gibi popüler plajlarının yanı sıra, daha az insan tarafından tercih edilen birçok plaja da sahip. Manastır Koyu da bunlardan biri. Tam da isminin çağrıştırdığı gibi size sakinlik vaat eden plaja ulaşım yürüyerek biraz zor ama araçla ulaşmak mümkün.

4- Söğüt Koyu-Marmaris

Ege’nin en turistik tatil beldelerinden Marmaris’te yer alan Söğüt Koyu’nda Marmaris merkezde bulamayacağınız her şey var; mesela bol bol huzur ve sakinlik. Burası aynı zamanda bir köy, her nasılsa bozulmadan kalabilmiş doğasını da bizce yine sapa bir yerde olmasına borçlu zira Söğüt’e gelebilmek için önce Marmaris’ten İçmeler’e, oradan Hisarönü Körfezi’ne, oradan da Datça yolu aracılığıyla Bozburun’a ulaşmanız gerekiyor. Bir miktar daha yol gittikten sonra sizi masmavi bir deniz ve yemyeşil ormanlar karşıladığında doğru yeri tercih ettiğinizi hemen anlıyorsunuz.

5- Gereme Koyu-Datça

Datça zaten diğer Muğla ilçelerine göre her zaman biraz daha az popüler olmuştur. Buna eski yolunun epey uzun ve bozuk olmasının yol açtığı bilinse de, artık yolun yapılmış olması ve Bodrum’dan direkt feribot seferlerinin yapılması nedeniyle her geçen yaz ziyaretçi sayısı artıyor. Datça demek virajlı yollar, ıssız koylar, taşlı çakıllı denizler, cennet gibi bükler demek. Eğer tatil için Datça’yı daha önce tercih etmediyseniz sessiz sakin büklerin sayılı marketlerinde harıl harıl deniz ayakkabısı arayabilirsiniz, bu yüzden mutlaka gitmeden önce tedarik etmekte fayda var.

Gereme Koyu ise Datça’da ulaşımın belki de en zor olduğu koylardan biri, genellikle yaz aylarında sakin olduğu için yerli halkın tercih ettiği koya ulaşmak için arazi arabaları daha uygun ama belirli bir yerden sonra arabayı park edip yürümeyi de tercih edebilirsiniz.

6- Bademli Köyü-Dikili

Tatilciler tarafından hala neden keşfedilmemiş olduğunu merak ettiğimiz Bademli Köyü, İzmir’in her haliyle Ayvalık’ı andıran Dikili ilçesinde yer alıyor. Tertemiz denizine girdikten sonra ilk yapmanızı önerdiğimiz şey ise, köy kahvesine oturup kendinize bir bardak buz gibi koruk suyu söylemeniz. Bir de bonus ekleyelim; Dikili’nin biraz altında kalan Denizköy ise hem sapsarı kumları ve masmavi deniziyle sizi karşılıyor hem de etrafta kimsecikler olmadan plajın size kalmış olmasının keyfini sürebiliyorsunuz.

7- Sarsala Koyu-Dalaman

Genellikle Dalaman, havaalanı nedeniyle Muğla’nın diğer turizm beldelerine ulaşmak için zorunlu bir geçiş noktası gibi görülür ve bizce bu ona yapılmış büyük bir haksızlık. Genelde tekne sahiplerinin sığındığı sessiz sakin limanlara sahip Dalaman, diğer beldeler kadar olmasa da hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen bir yer olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğer tekneniz varsa ıssız koylarda denize girmek için alternatifiniz bol ama yoksa da üzülmeyin, çünkü tekneniz yoksa da Sarsala Koyu’nuz var.

8- Zeytinlikuyu Plajı-Milas

Yerli halkın çok sevdiği ama dışarıdan gelenler tarafından adı pek duyulmamış, haliyle oldukça sakin bir plaj Zeytinlikuyu. Sığ suları nedeniyle çocuklarınızı da güvenle götürebileceğiniz bu tertemiz plaj, Milas Kıyıkışlacık mevkiinde yer alıyor.

Milas

9- Beylik Koyu-Bozcaada

Ayazma Plajı’ndaki o mahşeri kalabalıktan eser olmayan, sakin, huzurlu ve adanın tüm doğal güzelliklerini yaşayabileceğiniz bir koy Beylik Koyu. Adada çok fazla plaj olduğu için bayramda da sakinliğini koruyacağını umut etmek istiyoruz.

10- Değirmenbükü-Gökova

Zümrüt yeşili rengiyle bakanı adeta hipnotize edecek kadar etkili denizi ve çam ormanlarının bol oksijeni, sizi birkaç dakika içinde sarhoş etmeye yeter de artar bile. Marmaris’e 25 kilometre uzaklıkta yer alan Değirmenbükü ve çevresi, bakir ve huzurlu birçok koya sahip. Bazılarına araçla ulaşım olmadığından tekne kiralayabilir ya da günlük turlara katılabilirsiniz.

11- Karataş-Adana

Merkeze 48 kilometre uzaklıkta, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin arasında konumlanan küçük bir balıkçı kasabası Karataş. Adana’nın iki plajından biri ve nispeten sakin olanı.

12- Tisan Koyu-Mersin

Yine zorlu yollar ve yine karşılığında ödül olarak tertemiz bir plaj. Tisan Burnu adıyla da bilinen yer şehrin kalabalığından, keşmekeşinden uzakta, huzur içinde denize girebilmenize olanak tanıyor.

Mersin

13- Phaselis Antik Kenti-Antalya

Sakin oluşunun sebebi ulaşımın zor olması değil, giriş ücretinin yüksek olması. Bu yüzden listeye alıp almama konusunda tereddüt etsek de, neticede havuz gibi durgun bir deniz ve sakin bir kumsala sahip Phaselis, bu özellikleri nedeniyle bayramda tercih sebebi olabilir.

14- Çevlik Plajı-Hatay

Samandağ sınırları içerisinde, Titus Tünelleri’ne yakın bir konumda yer alan plaj, incecik kumu ve sığ denizi nedeniyle sevilen ve tercih edilen yerlerden.

15- Ufakdere Koyu-Kaş

Kaş’ın plajları arasında seçim yapmak gerçekten zor çünkü her biri muazzam güzellikte. Ancak bizim aradığımız biraz sakinlik ve daha az insan olduğu için Kaş’ta böyle bir yer bulmakta biraz zorlandık. Uluburun ile Çoban Koyu’nun kuzeydoğusunda yer alan Ufakdere Koyu, genellikle tekneler tarafından tercih edilen sakin bir koy ama koya gidiş yolu biraz bozuk. Yine de manzaranın güzelliği yolun kötülüğünü unutturuyor diye umuyoruz.

Ege ve Akdeniz’de Kamp Yapılabilecek Alanlar

1- Bafa Gölü-Aydın

2000 yıllık bir geçmişe sahip olan bölge, aynı zamanda antik dönem filozofu Heraklitos’un da doğum yeri. 1989’da Tabiat Parkı ilan edilerek koruma altına alınan Bafa Gölü, Ege’nin en büyük gölü aynı zamanda. Çevresinde Athena Tapınağı, Kapıkırı köyü gibi gezilip görülmesi gereken güzellikler de barındıran bölge, kamp yapmak için de ideal yerlerden.

Bafa Gölü

2- Kabak-Fethiye

Kabul edelim ki burası saklı bir cennet olmaktan çoktan çıktı ama yine de hala alternatif tatil dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olma özelliğini hiç kaybetmedi. Faralya köyünden yürüyerek ulaşılabildiği gibi, köyden kalkan araçlarla da vadiye gitmek mümkün. Tıpkı Kelebekler Vadisi’ne olduğu gibi, Ölüdeniz’den Kabak’a teknelerle de gidebiliyorsunuz. Kabak Vadisi’nin kızılçam ormanları ve masmavi denizi, yüksek kayalıkları, akarsuları hala bozulmamış bir doğa harikasının içindeymiş hissi yaşatıyor insana. Bungalowlar ve çadır kampları ise bölgedeki tek konaklama şekli.

3- Akyaka

“Sakin şehir” unvanlı Akyaka, Gökova körfezinin doğu ucunda, Marmaris’e 35 kilometre uzaklıkta tam bir sakin cennet. Eski bir balıkçı köyü olan Akyaka’nın neredeyse her yeri kamp için müsait, bölgede karavan ve çadır için birçok kamp alanı bulmak da mümkün.

4- Kazdağları-Çanakkale

Oksijene doymak için daha uygun bir yer düşünemiyoruz. Buz gibi suya sahip akarsularına girmek yürek istese de nehir kıyısında yenen alabalığın lezzeti de hiçbir şeyde yok. Dünyanın en bol oksijenine sahip yerlerinden birinde, ağaçların arasında ve yıldızların altında geçireceğiniz bir gece ömrünüzü uzatır mı gerçekten bilmiyoruz ama tatilden alacağınız keyfi katlayacağı kesin.

5- Akbük-Didim

Genellikle havuzu andıran dümdüz, dalgasız denizi nedeniyle tercih edilen Akbük, çadır kampı yapmak için gayet uygun destinasyonlardan biri. Eğer duşum, tuvaletim, elektriğim de olsun derseniz bu konuda hizmet veren birkaç kamp alanı var, aynı alanlarda karavanlar için de özel bir yer ayrılmış durumda.

Didim

6- Bozdağ Kamp Alanı-Ödemiş

Genellikle kışın karlı olması nedeniyle ziyaretçi alan kamp alanı, Ege Bölgesi’nin en yüksek üçüncü noktasında yer alıyor. 2159 metre yüksekliğindeki dağda çadır kurmak birçok doğasever için oldukça cazip olduğundan her mevsim kamp atılabilen yerlerden. Buraya gelip sucuk ekmek yemeden dönmek ise garip karşılanıyor, bizden söylemesi.

7- Korsan Koyu-Antalya

Turkuazlıkta diğer Antalya denizlerinden burun farkıyla öne geçen Korsan Koyu’nda sabaha kuş sesleriyle uyanmak isterseniz burada en azından bir gece geçirin deriz. Bölgede alışveriş yapabileceğiniz çok fazla alternatif yok, birçok ihtiyacınızı merkezden gidermek durumundasınız ama kampçılar tuvalet ve duş olanaklarından yararlanabiliyor.

8- Avlan Gölü-Antalya

Elmalı ilçesindeki Avlan Gölü, sedir ağaçlarının gölgesinde ve yemyeşil göl sularını karşınıza alarak enfes bir kamp deneyimi yaşamanız için oldukça keyifli bir destinasyon.

9- Belen Güzelyayla-Antakya

Antakya şehir merkezine 58 kilometre uzaklıktaki bölge aynı zamanda Soğukoluk ismiyle de biliniyor. Yayla geleneğinin hala sürdüğü Güzelyayla hem denize yakınlığı hem de doğanın güzelliği nedeniyle kamp yapmak için en güzel alanlardan bir tanesi. Bölgede bungalow ve pansiyon hizmeti veren yerler de mevcut.

10- Nergizlik Yaylası-İskenderun

Şehir merkezine yalnızca 1 saat uzaklıktaki yayla hem trekking hem de çadır kurmak için çok ideal ancak yaylada yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir yer olmadığı gibi, duş, tuvalet ve temiz su da bulunmuyor. Bunlar için 1 saatlik yolu geri gitmek zorunda kalmamak için tedarikli gelmekte fayda var.

11- Adrasan- Antalya

Olympos’a çok yakın olmasına karşın sakin ve huzurlu çizgisinden hiç sapmayan Adrasan, Antalya’nın doğasını sonuna kadar yaşarken aynı zamanda kafa dinlemek isteyenlerin de tercih sebebi. Burada çeşitli kamp alanları ve bungalowimkanı mevcut ama dilerseniz kendi çadırınızı da kurabilirsiniz.

12- Dedegöl Dağı-Isparta

Isparta’nın Melikler Yaylası’nda bulunan Dedegöl, özellikle tırmanışçıların en sevdiği rotalardan.

13- Taşucu-Mersin

Denizi nedeniyle birçok tatilci tarafından tercih edilen Taşucu, Mersin’in Silifke ilçesinde yer alıyor. Bayramda nasıl olur tahmin etmek güç ama yüksek sezon tabir edilen aylarda dahi Antalya plajlarıyla kıyas kabul etmez insan sayısıyla sakinlik ve huzur vaat ettiğini söyleyebiliriz. Bölge kampçılar tarafından da sevilen yerlerden.

14- Geyikbayırı-Antalya

Kaya tırmanışçılarının her zaman ilk tercihi olan Geyikbayırı, konaklamak isteyenlere sunduğu seçeneklerde de oldukça cömert davranıyor. Bungalow, çadır veya kiralık evlerde kalarak, dünyanın sayılı tırmanış bölgelerinden birinde doğanın keyfini sürebilirsiniz.