Adana Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adana Seyhan Nehri’nin kıyısında Toros Dağları’nın güneyine kurulmuş, 2016 yıl sonu nüfus sayımına göre iki milyonu aşkın nüfusu ile Türkiye’nin en yüksek altıncı nüfusa sahip şehridir. Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam merkez ilçeleriyle birlikte toplam 15 ilçesi ve belediyesi bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük altıncı şehri olması dolayısıyla, Adana ünlü ticaret ve kültür merkezlerinden biri olarak da bilinmektedir.
Güneyinde Akdeniz’e yaklaşık 160 kilometre kıyısı bulunan Adana’nın en yakın komşusu 60 kilometre batısında bulunan Mersin iline bağlı Tarsus ilçesidir. Şehrin diğer komşuları; kuzeyinde Niğde ve Kayseri iken, doğu sınırlarında ise Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’dır. Adana, iklimsel olarak Akdeniz ikliminin özelliklerini taşır. Bu nedenle, yazın oldukça sıcak ve yağışsız, kışın ise nispeten soğuk ve yağışlı geçer. Yılın en soğuk dönemleri ocak ayları, en sıcak dönemleri ise ağustos aylarıdır. Maden zenginlikleri bakımından da Türkiye’nin en zengin dördüncü bölgesi olarak bilinen Adana; krom, demir, manganez, kurşun ve çinko maden yatakları açısından önemli bir bölge olarak bilinmektedir.
Adana günümüzde özellikle lezzet turizmiyle seyahatseverlerin ilgisini çekse de bu şehir yeme içmeden çok daha fazlasını sunmaktadır. Adana geçmişten günümüze mutfağıyla olduğu gibi mimarisi ve tarihi ile de kendine hayran bırakmaktadır.